Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Ο Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο: Ένα από τα καλύτερα κατασκοπικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, σε νέα έκδοση

 

Πενήντα εννέα χρόνια μετά την πρώτη του αγγλική έκδοση και τριάντα τρία από την πτώση του Τείχους, το μυθιστόρημα που χάρισε παγκόσμια φήμη στον John le Carré κυκλοφορεί και πάλι σε νέα έκδοση. Ο Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο είναι ένα σύγχρονο κλασικό έργο ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της εποχής μας.


Λίγα λόγια για την υπόθεση

 

«Είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε χωρίς οίκτο, έτσι δεν είναι; Όμως, βέβαια, αυτό είναι αδύνατο… δεν μπορεί κάποιος να μένει συνέχεια έξω στο κρύο· κάποια στιγμή θα πρέπει να γυρίσει πίσω…»

Με τη βαθύτητα, την ευστοχία και τη λεπτή ειρωνεία που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του καιρού μας, ο Λε Καρέ αποδίδει όπως δεν το κατόρθωσε κανένας άλλος το παιχνίδι της εξαπάτησης και της προδοσίας των μυστικών υπηρεσιών, που πήρε ασύλληπτες διαστάσεις στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Και στο φόντο του σκοτεινού Βερολίνου, της διχασμένης καρδιάς της Ευρώπης, δεν αφηγείται απλώς μια αξεπέραστη ιστορία αγωνίας και μυστηρίου, αλλά μια ιστορία για τα ίδια τα όρια της ανθρώπινης συνείδησης σε συνθήκες που η σκοπιμότητα αντικαθιστά την ηθική και η απόκρυψη την αλήθεια.


Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το Κρύο, το μυθιστόρημα που χάρισε παγκόσμια φήμη στον Τζον λε Καρέ, εκδόθηκε το 1963 και παραμένει η πιο αληθινή ιστορία που γράφτηκε ποτέ για τον παράλογο, αμοραλιστικό και συχνά απάνθρωπο κόσμο των κατασκόπων. Τιμήθηκε με τα βραβεία Dagger για το Καλύτερο Βρετανικό Μυθιστόρημα Μυστηρίου, Somerset Maugham και Edgar, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και ανήκει πλέον στα κλασικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας.
 

Κριτικές

 

«Η καλύτερη κατασκοπική ιστορία που διάβασα ποτέ».
Graham Green

«Η πιο σημαντική φωνή του καιρού μας».
Daily Telegraph

«Κανένας άλλος συγγραφέας δεν έχει σκιαγραφήσει –τόσο ανελέητα
για τους πολιτικούς αλλά τόσο συναρπαστικά για τους αναγνώστες–
τις δημόσιες και τις μυστικές ιστορίες της εποχής του».
The Guardian

 

Πληροφορίες για το βιβλίο

 

Ο Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο (The Spy Who Came in From the Cold) τoυ John Le Carré
Μετάφραση: Μαρίνα Κουλουμούνδρα

Τιμή: €16,60 ● Σελίδες: 320 ● ΙSBN:  978-960-620-908-6  

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου