Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Νέα Εποχή στα BELL Best Seller: Το 2017 φεύγει, τα νέα BELL έρχονται!


Πρόκειται, ίσως, για τη μακροβιότερη σειρά βιβλίων στην Ελλάδα, τη σειρά εκείνη που γνώρισε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό μεγάλους συγγραφείς με παγκόσμια ακτινοβολία: από τον Ken Follett, τον Stephen King, τον John le Carré και τον John Connolly, μέχρι τον Giuseppe Tomasi di Lampedusa, τον Thomas Harris και τη βραβευμένη με Πούλιτζερ Harper Lee.

Το πρώτο BELL Best Seller εκδόθηκε το 1982 και ήταν το μυθιστόρημα του Howard Fast Οι Μετανάστες. Από την πρώτη κιόλας χρονιά, τα BELL καταξιώθηκαν στη συνείδηση των αναγνωστών ως η σειρά των μεγάλων διεθνών επιτυχιών. Σήμερα, είτε στο χώρο του περιπτέρου είτε στου βιβλιοπωλείου, έχουν εκδώσει συνολικά περισσότερους από 350 συγγραφείς και πάνω από 1,100 τίτλους.

Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό βιβλία μικρού μεγέθους, με ποιοτικές μεταφράσεις, σε πολύ χαμηλές τιμές. Τα νέα BELL Best Seller κρατούν τη βασική αυτή αρχή (άρτιες μεταφράσεις/επιμέλειες, χαμηλές τιμές –κάτω από 10€), βελτιώνοντας ωστόσο σημαντικά την ποιότητα κατασκευής τους. Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2018 η σειρά περνάει σε νέα εποχή και ανοίγει νέους δρόμους στο χώρο των εκδόσεων, με στόχο να προσφέρει στον αναγνώστη ένα νέου τύπου βιβλίο.  

Ας δούμε, όμως, τι αλλάζει, τι βελτιώνεται και τι μένει ίδιο:


Τα Νέα BELL Best Seller με μια ματιά

  • Διαφορετικό σχήμα: μεγαλύτερο από το προηγούμενο, αλλά μελετημένο και σχεδιασμένο έτσι ώστε να σας προσφέρει όλες τις ευκολίες ενός pocket μαζί με τα προτερήματα ενός μεγαλύτερου βιβλίου.
  • Άριστη ποιότητα χαρτιού και βιβλιοδεσίας: χαρτί και βιβλιοδεσία εφάμιλλης ποιότητας με εκείνης των υπόλοιπων βιβλίων που κυκλοφορούν μόνο στα βιβλιοπωλεία.
  • Ολικό “lifting” στα εξώφυλλα: Εντάξει, συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, αλλά πώς να το κάνουμε; Και τα ωραία εξώφυλλα έχουν τη χάρη τους! Χωρίς να χάσουν την –γνωστή που όλοι αγαπήσατε– ταυτότητά τους, τα νέα μας εξώφυλλα θα έχουν ένα άγγιγμα σύγχρονης… απλότητας.  
  • Νέα, ευανάγνωστη γραμματοσειρά: Τέλος στα «μου βγήκαν τα μάτια για να το διαβάσω». Τα δικά μας βιβλία θα είναι τόσο ξεκούραστα στην ανάγνωση που θα… τρίβετε τα μάτια σας (με την καλή έννοια).
  • Παλιοί και νέοι συγγραφείς ενώνουν τις δυνάμεις τους: …για να σας προσφέρουν μια εκρηκτική αναγνωστική εμπειρία! Γνωστοί και καταξιωμένοι συγγραφείς όπως οι John Connolly, Lee Child, Richard Montanari, Tami Hoag κ.ά. υποδέχονται στην πιο επιτυχημένη σειρά βιβλίων νέους –Έλληνες και ξένους– συγγραφείς με μοναδικό στόχο τις… άπειρες ώρες αναγνωστικής απόλαυσης!
  • Άριστες μεταφράσεις και επιμέλειες: Τα βιβλία της σειράς BELL Best Seller υπήρξαν από την πρώτη στιγμή συνώνυμα των άρτιων μεταφράσεων. Η παράδοση συνεχίζεται και στη νέα εποχή των BELL, καθώς «συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις» ;-) 
  • Χαμηλή τιμή: BELL Best Seller χωρίς οικονομική τιμή δε νοείται. Έτσι, μπορεί να βελτιώνονται τα βιβλία μας σημαντικά από άποψη χαρτιού και βιβλιοδεσίας, ωστόσο εξακολουθούν να κοστίζουν κάτω από 10€ με στόχο να προσφέρουν σε περισσότερους αναγνώστες την ευκαιρία να διαβάσουν ένα καλό μυθιστόρημα στην πιο προσιτή τιμή της αγοράς!
  • Τα BELL Best Seller πάνε παντού: Στόχος μας είναι οι αναγνώστες να μπορούν να βρουν τα βιβλία μας παντού. Από τα μεγάλα και ενημερωμένα βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις, μέχρι τα περίπτερα και τα κέντρα τύπου στις πιο απομονωμένες περιοχές της χώρας μας. Όλοι έχουν δικαίωμα στο καλό βιβλίο, ακόμη και όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο.   

Το πρώτο μας ραντεβού με το πλήρως ανανεωμένο BELL Best Seller είναι στις 12 Ιανουαρίου 2018 και το νέο αυτό ξεκίνημα γίνεται με έναν Έλληνα συγγραφέα, τον Δημήτρη Σίμο, και το βραβευμένο αστυνομικό μυθιστόρημά του, Τα Βατράχια (το πρώτο βιβλίο της σειράς Σκοτεινά Νερά με ήρωα τον αστυνόμο Καπετάνο –το δεύτερο βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Μάιο). Ραντεβού από τη νέα χρονιά, λοιπόν, στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία!

11 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα, καλό θα ήταν να ενημερώνετε την ιστοσελίδα με τρία τέσσερα τουλάχιστον "υπό έκδοση" για να κρατάει το ενδιαφέρον ως προς τα αναμενόμενα βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι να δίνετε και ευκαιρίες σε περισσότερους έλληνες συγγραφείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να βγάλετε τα άπειρα εξαντλημένα βιβλία σας σε e-book

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με χαρά παρακολουθώ τα νέα σας και θέλω να ερωτήσω και εγώ πώς βλέπετε την επανέκδοση έργων εξαντλημένων πχ του David Lodge σε όποια μορφή αποφασίσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παράλληλα με τις νέες εκδόσεις πρέπει να δοθεί μέριμνα και με τις εξαντλημένες εκδόσεις είτε μεμονωμένες είτε σε πακέτα προσφορών. John Grisham - Michael Connelly - Stephen King κλπ
    πρέπει να επανεκδοδουν σταδιακά οι εξαντλημένες εκδόσεις.
    Πολλοί βιβλιόφιλοι τις αναζητουν σε μεταχειρισμένα και τις αγοράζουν σε τιμές πολύ υψηλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναμένω επανεκδόσεις των εξαντλημένων βιβλίων του Grisham!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δούμε και καμια καταργημενη έκδοση Dean koontz please

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.ΜΠΡΑΒΟ.ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.💜

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να υποθέσω θα δούμε και καινούριο βιβλίο του Lee Child? Tρία νέα βιβλία έχουν κυκλοφορήσει μετά την Προσωπική Υπόθεση (Personal-2014) και δεν έχουμε κάποιο νέο από τις εκδόσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή