Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Θαμμένα Λόγια: Μια αληθινή ιστορία εγκλήματος, ένας άνισος αγώνας επιβίωσης πίσω από κλειστές πόρτες

 

Συχνά λέγεται πως πίσω από κλειστές πόρτες, πίσω από πόρτες που μπορεί να βρίσκονται ακριβώς δίπλα μας, πραγματοποιούνται τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, τα εγκλήματα αυτά δεν τα μαθαίνει κανείς. Γιατί μαζί με τις πόρτες, μένουν κλειστά και τα στόματα.

Η Έρικα Αθανασίου, συνδυάζοντας τη δημοσιογραφική με τη συγγραφική της ιδιότητα, γράφει σε πρώτο πρόσωπο ένα μυθιστόρημα που συγκλονίζει. Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας που σχεδόν από τότε που γεννήθηκε μέχρι σήμερα ζει απομονωμένη από όλους και από όλα. Κλεισμένη μέσα σ’ ένα σπίτι, χωρίς ρούχα για να βγει έξω, χωρίς παπούτσια, παρά μόνο με μια ρόμπα και ένα ζευγάρι παντόφλες.

Οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν μια ιστορία αληθινού, συνεχιζόμενου εγκλήματος, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Ήρθε η στιγμή να ειπωθούν τα Θαμμένα Λόγια.  

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Κάποιες ιστορίες είναι δύσκολο να ειπωθούν.
Μέχρι να γίνει η αρχή…


Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ, πάντα κατέστρεφα τις ευκαιρίες που μου δίνονταν. Δεν ξέρω ακόμα αν έφταιγα εγώ γι’ αυτό ή ήμουν θύμα των περιστάσεων. Ίσως, αν μπορέσω να διηγηθώ κάποτε ολόκληρη την ιστορία μου, να μπορέσω να καταλάβω τι έφταιξε. Βέβαια, θα είναι πλέον αργά. Ελάχιστα πριν από το πολύ αργά. Οι ευκαιρίες έφυγαν και δεν άφησαν τίποτα πίσω. Ίσως όμως αυτή να είναι η πραγματική ευκαιρία μου. Να γίνω ηρωίδα. Με την εξιστόρησή μου να καταφέρω να συγκινήσω ανθρώπους που δεν ξέρω. Να εκδικηθώ ανθρώπους που ξέρω. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πω τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Να αλλάξω τόσο ανεπαίσθητα τοποθεσίες και ονόματα, που να μην αφήσω καμία αμφιβολία ως προς αυτό για το οποίο μιλάω κι εκείνους στους οποίους αναφέρομαι.

Η ιστορία μιας γυναίκας που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της
απομονωμένη από όλους και όλα.
 
Εκεί που η πραγματικότητα συναντά τη μυθιστοριογραφία
και το κοινωνικό δράμα το αληθινό, συνεχιζόμενο έγκλημα,
βρίσκονται τα Θαμμένα Λόγια.
 
 

Πληροφορίες για το βιβλίο


Θαμμένα Λόγια της Έρικας Αθανασίου

Τιμή: €14,40 ● Σελίδες: 256 ● ΙSBN:  978-960-620-909-3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου