Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Drifter #3 - Ο κλήρος πέφτει στα κορίτσια: Να δούμε ποιος θα φαγωθεί;

 

Ο Στράτος Μαύρος δεν είναι ένας συνηθισμένος λογοτεχνικός ήρωας. Ο Στράτος Μαύρος είναι το παιδί που περνάει από το απέναντι πεζοδρόμιο και ίσως να μην του ρίξεις δεύτερη ματιά. Είναι ο τύπος που δεν τον «πιάνει» το μάτι σου, αλλά έχει ζήσει πολλά. Ο Στράτος Μαύρος είναι ένας λούζερ με ονοματεπώνυμο που όρμησε σαν σίφουνας και έφερε τα πάνω κάτω στην ελληνική crime λογοτεχνία.

Στο DRIFTER #1: Το χέρι του νεκρού, ο ήρωας του Λευτέρη Μπούρου μπλέχτηκε άθελά του σε μια ιστορία που ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή του. Στο DRIFTER #2: Καρμανιόλα, ο Στράτος συνειδητοποίησε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καλύτερα… εκεί που δεν το περιμένεις. Τώρα, στο DRIFTER #3: Ο κλήρος πέφτει στα κορίτσια, η ιστορία ολοκληρώνεται με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Κάποιος θα την πληρώσει. Κάποιος δε θα βγει ζωντανός απ’ αυτή την περιπέτεια. Κάποιος θα φαγωθεί.

Είστε έτοιμοι για το μεγάλο φινάλε;
 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Δυο σερβιτόρες που κινδυνεύουν.

Μια οδηγός ταξί που συμπαθεί τους περιθωριακούς.

Μια έγκυος που ανακαλύπτει ότι ο άντρας της έχει τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα.

Μια φυλακισμένη που εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αμέσως μετά την αναγγελία του θανάτου της.


Κυριακή βράδυ
Η εκκωφαντική εκτέλεση ενός Έλληνα επιχειρηματία γίνεται πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Οι δράστες παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις να αποφύγουν τη σύλληψη, χωρίς όμως να ξέρουν ότι στο επόμενο στενό τούς περιμένει ο θάνατος.

Ξημερώματα Δευτέρας
Ο Στράτος Μαύρος, ο λούζερ που καταφέρνει να βρίσκεται πάντοτε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, δέχεται μια επίσκεψη που του ανοίγει μια νέα προοπτική… Μια επίσκεψη που τον τραβάει για τα καλά πίσω στο κόλπο, για μια τελευταία φορά.

 

Στο τελευταίο μέρος της σειράς DRIFTER, οι ευγενείς παραβατικοί πέφτουν σε παγίδες, οι θύτες παίρνουν αυτό που τους αξίζει, και οι γυναίκες βγαίνουν στη δράση, οδηγώντας αυτή την τριλογία αστικής αλητείας στο ανατρεπτικό της φινάλε.


Κριτικές


«Το νέο μυθιστόρημα του Λευτέρη Μπούρου ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στη σύγχρονη πραγματικότητα και στην ανατρεπτική φάρσα… και κόβει την ανάσα». –Κέλλη Κρητικού, Bookzone / Comfort-Zone.gr

«Καλοστημένη πλοκή, ελκυστικοί χαρακτήρες και αυθεντική νουάρ ατμόσφαιρα. O Λευτέρης Μπούρος κατοχυρώνει πλέον μια σημαντική παρουσία στη νέα και πολλά υποσχόμενη σκηνή της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας». –Γρηγόρης Αζαριάδης, συγγραφέας

Παρουσίαση του βιβλίουΟι Εκδόσεις BELL σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Λευτέρη Μπούρου Ο κλήρος πέφτει στα κορίτσια (το 3ο και τελευταίο μέρος της pulp noir σειράς #DRIFTER) την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00 στο Wine Bar MONK (Καρόρη 4, Αθήνα).

Για το βιβλίο και την τριλογία θα μιλήσουν ο συγγραφέας-κριτικός αστυνομικής λογοτεχνίας Γρηγόρης Αζαριάδης και ο συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Άντυ Βρόσγος.

Πληροφορίες για το βιβλίο


DRIFTER #3: Ο κλήρος πέφτει στα κορίτσια του Λευτέρη Μπούρου

Τιμή: €11,90 ● Σελίδες: 320 ● ΙSBN:  978-960-507-165-3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου