Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Είναι ζήτημα χημ… ίου: Τέρμα τα ίου. Αυτό το βιβλίο θα σε κάνει να λατρέψεις τη χημεία. Αλήθεια!

 

Αν αγαπάς τη χημεία, αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Αν ΔΕΝ αγαπάς τη χημεία, αυτό το βιβλίο είναι για σένα x 2! Γιατί, σκοπός της ζωής του Βαγγέλη Νάστου (χημικός στο επάγγελμα ο ίδιος –τι έκπληξη!) είναι να πείσει τον κόσμο πως η χημεία δεν είναι «ίου».

Η εκστρατεία ξεκίνησε με την ομώνυμη σελίδα στο Facebook (ο ίδιος αναφέρει πως η σελίδα αυτή στο μυαλό του «αποτελεί ένα μοσχοβολιστό αιθέριο έλαιο, ένα ανθεκτικό κράμα σπάνιων μετάλλων» –δικά του λόγια, δεν φταίμε εμείς) και κορυφώνεται (;) με το βιβλίο Είναι ζήτημα χημ…ίου: ένα μίγμα (κράμα; Πως το λένε στη χημεία; Τώρα τα μαθαίνουμε κι εμείς) λογοτεχνίας και απίστευτα χρήσιμων πληροφοριών που θα θες να κρατάς πάντα δίπλα σου. 


Οπισθόφυλλο


Η χημεία είναι παντού!
Αν το έχεις ξανακούσει αυτό, ήρθε η ώρα να σ’ το αποδείξουμε. 

Με τον πιο ωραίο, καθηλωτικό, αστείο και ξεχωριστό τρόπο.


Το βιβλίο αυτό ονειρεύεται να μετατρέψει το μοχθηρό και άδικο «ίου»  που βγαίνει αυτόματα από το στόμα σου όταν ακούς τη λέξη «χημεία» σε ένα ζεστό, ολοφώτεινο 

I 💓 U

 
Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, μια εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα σε τρομερά δηλητήρια αλλά και σε σιωπηλούς, απρόσμενους δολοφόνους.

Μια πολύτιμη συλλογή πληροφοριών για τον ακριβότερο καφέ του κόσμου και για τα άγνωστα συστατικά του κραγιόν, πάντα με κοινό παρονομαστή τη χημεία, που ήταν ανέκαθεν χαραγμένη στην ίδια μας την ύπαρξη.

Ποιο ζοφερό μυστικό κρύβουν οι μπανάνες, και μήπως η μεγαλύτερη πανδημία του 20ού αιώνα δεν είχε ως θύμα τον άνθρωπο; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μας τσιμπήσει οχιά, τι όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια και τι άραγε όταν ερωτευόμαστε;

Μπορεί ένα δέντρο να μετατρέψει ένα ταξίδι αναψυχής σε απρόσμενο εφιάλτη; Και πόσα χρόνια θα ήσασταν διατεθειμένοι να περιμένετε για να δείτε ένα πείραμα να ολοκληρώνεται;

Στο κοντινό μέλλον τα φυτά θα λάμπουν, τα κινητά μας θα φορτίζονται με απίθανους τρόπους και ίσως ένα χρώμα να δώσει την οριστική λύση στις συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Διηγήματα αυτοτελή μα και με ενιαία πλοκή,  ένα εκρηκτικό μείγμα αποτελούμενο από ίσες δόσεις λογοτεχνίας και χημείας, που οδηγούν σε ένα σχεδόν αυταπόδεικτο συμπέρασμα: 

Η χημεία δεν είναι απλά μέρος της ζωής μας, η χημεία είναι η ίδια η ζωή!


Πληροφορίες για το βιβλίο

Είναι ζήτημα χημ… ίου του Βαγγέλη Νάστου

Τιμή: €15,50 ● Σελίδες: 224 ● ΙSBN:  978-960-620-906-2 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου