Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Κενά Μνήμης: Οι ήσυχες πόλεις κρύβουν μεγάλα μυστικά

 

Το πρώτο βιβλίο της, το Αγνοούμενη (εκδόθηκε στη σειρά BELL Best Seller το 2021), χάρισε στιγμιαία παγκόσμια αναγνώριση στη Lisa Gray, καθώς έγινε #1 bestseller στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και δημοσιογράφους.

Το πολυαναμενόμενο Κενά Μνήμης είναι το δεύτερο βιβλίο της Gray με ηρωίδα την ντετέκτιβ Τζέσικα Σο, ένα ανατρεπτικό θρίλερ μυστηρίου που έρχεται για να καθιερώσει τη συγγραφέα και να την τοποθετήσει ψηλά στη λίστα με τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς της λογοτεχνίας του εγκλήματος. 


 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Η ιδιωτική ντετέκτιβ Τζέσικα Σο περνά τις μέρες της ήσυχα σε μια μικρή πόλη στην έρημο της Καλιφόρνιας, ερευνώντας απλές υποθέσεις. Όμως όταν μια παλιά κάτοικος της πόλης ζητά από την Τζέσικα να βοηθήσει την αδερφή της, τη Ρου Χάντερ –μια καταδικασμένη δολοφόνο που θα εκτελεστεί σε λίγες μέρες– η Τζέσικα δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η Ρου δε θυμάται τι συνέβη το βράδυ που βρέθηκαν νεκρά δύο παιδιά από το σχολείο της τριάντα χρόνια πριν, όμως όλη η πόλη τη θεωρεί ένοχη. Και ενώ η Τζέσικα ψάχνει για απαντήσεις, διαπιστώνει ότι οι φήμες δείχνουν προς μία κατεύθυνση αλλά τα στοιχεία προς μια άλλη, και κανείς δε θέλει να δει την αλήθεια. Στο μεταξύ, η Τζέσικα έχει την αίσθηση ότι κάποιος την παρακολουθεί –και τώρα περισσότερο από ποτέ, ξέρει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν.

Σκάβοντας βαθύτερα, ανακαλύπτει παλιά μυστικά στα πιο απίθανα μέρη –ακόμα και στους κόλπους της αστυνομίας. Όμως ο χρόνος πιέζει, και η Τζέσικα πρέπει να φτάσει γρήγορα στην αλήθεια –διαφορετικά τα κενά μνήμης της Ρου θα μπορούσαν να οδηγήσουν και τις δύο στο θάνατο.


Το Κενά Μνήμης, η δεύτερη καθηλωτική περιπέτεια της ντετέκτιβ Τζέσικα Σο μετά το #1 bestseller Αγνοούμενη, ήταν υποψήφιο για το βραβείο McIlvanney ως το καλύτερο crime βιβλίο της χρονιάς. 


Πληροφορίες για το βιβλίο

 

Κενά Μνήμης (Bad Memory) της Lisa Gray

Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου

Τιμή: €11,90 ● Σελίδες: 344 ● ΙSBN:  978-960-507-164-6 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου