Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ο Ψιθυριστής: Το καλύτερο θρίλερ της χρονιάς είναι εδώ!


Σκοπεύεις να διαβάσεις μόνο ένα βιβλίο φέτος το καλοκαίρι; 

Έχεις «λίστα με αδιάβαστα» που συνεχώς μεγαλώνει; 

Θες να διαβάσεις πολλά βιβλία αλλά δεν ξέρεις από πού ν’ αρχίσεις; 

Όποια απάντηση κι αν δίνεις στα παραπάνω ερωτήματα, μία είναι η συμβουλή μας: Άσε ό,τι κάνεις γιατί έφτασε Ο Ψιθυριστής. Το καλύτερο θρίλερ της χρονιάς!

Συναρπαστικό, σκοτεινό, τρομακτικό, αλλά την ίδια στιγμή ευαίσθητο και συγκινητικό, το μυθιστόρημα του Alex North είναι το πιο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του 2019 και έρχεται στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την πρώτη αγγλική έκδοση στις 13 Ιουνίου.

Τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν ήδη πουληθεί σε 21 χώρες από την άνοιξη του 2018 –έναν ολόκληρο χρόνο δηλαδή πριν την έκδοσή του– ενώ  οι αδερφοί Ρούσο (οι σκηνοθέτες και παραγωγοί όλων των ταινιών του franchise των Avengers) ενθουσιασμένοι από την ατμόσφαιρα, τους χαρακτήρες και την πλοκή του, απέκτησαν τα δικαιώματα για την κινηματογραφική του μεταφορά.

Γι’ αυτό, άκου τη συμβουλή μας. Άναψε τα φώτα, κάτσε αναπαυτικά και δώσε προσοχή. Η ψίθυροι ξεκίνησαν…

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


 
Αν αφήσεις μια πόρτα ανοιχτή μια σταλιά, τους ψιθύρους θ’ ακούσεις μέσα στη σιγαλιά...


Συντετριμμένος ακόμα από το θάνατο της γυναίκας του, ο Τομ Κένεντι μετακομίζει, μαζί με το γιο του, τον μικρό Τζέικ, στο γαλήνιο χωριουδάκι Φέδερμπανκ, αναζητώντας μια καινούργια αρχή.

Αλλά το Φέδερμπανκ κρύβει ένα σκοτεινό παρελθόν. Πριν από είκοσι χρόνια, ένας διεστραμμένος δολοφόνος απήγαγε και σκότωσε πέντε μικρά αγόρια. Μέχρι να συλληφθεί τελικά, ο δολοφόνος ήταν γνωστός ως «ο Ψιθυριστής».

Φυσικά, ο Τομ και ο Τζέικ δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για μια τόσο παλιά ιστορία καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή και στο καινούργιο τους σπίτι. Μόνο που τώρα αγνοείται άλλο ένα αγόρι. Και μετά ο Τζέικ αρχίζει να φέρεται παράξενα.

Λέει ότι ακούει ψιθύρους στο παράθυρό του...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ


 
«Πρώτα σε ανατριχιάζει. Μετά σε φοβίζει. Έπειτα σε τρομάζει για τα καλά. Και τέλος… ε, λοιπόν, αγαπητέ αναγνώστη, από κει και πέρα, προχωράς με δική σου ευθύνη! Ένα φιλόδοξο και βαθιά ικανοποιητικό θρίλερ –σαν ένα κράμα Harlan Coben, Stephen King και Thomas Harris μαζί. Η τρίχα μου είναι ακόμα σηκωμένη!»
AJ Finn, συγγραφέας του bestseller Η Γυναίκα στο Παράθυρο


«Ο Ψιθυριστής είναι ένα θρίλερ που αναστατώνει βαθιά –το καλύτερο του είδους που έχει πέσει στα
χέρια μου από τότε που διάβασα το βιβλίο του Jo Nesbo Ο Χιονάνθρωπος.  Ένα βιβλίο με ουσία, εφιαλτικό και ικανό να σε ταράζει, και ταυτόχρονα ένας συγκινητικός ύμνος στη ζωή, που μιλάει για πατέρες και γιους, για τη θλίψη, την απώλεια και την ανάκαμψη».
Alex Michaelides, συγγραφέας του bestseller Η Σιωπηλή Ασθενής

«Ένα μυθιστόρημα γραμμένο με δεξιοτεχνία, που σου σπαράζει την καρδιά και σου παγώνει το αίμα ταυτόχρονα… Στιβαρό και συγκλονιστικό».
Sarah Pinborough, συγγραφέας του bestseller Πίσω Από τα Μάτια της
«Ο Ψιθυριστής θα γίνει τεράστια επιτυχία. Ένα βιβλίο αρκετά σκοτεινό για να σου παγώσει το αίμα, αλλά τόσο υπέροχα γραμμένο, που δεν μπορείς να το αφήσεις αν δεν το ρουφήξεις ως το τέλος. Εξαιρετικό».
Ali Land, συγγραφέας του bestseller Η Καλή και η Κακή

«Ο Alex North υφαίνει μια εκπληκτικά σαγηνευτική αφήγηση που αποτελεί μια πολυεπίπεδη και στέρεα διερεύνηση των σχέσεων πατέρα-γιου. Πετυχαίνει μια ευαίσθητη ισορροπία που οδηγεί με αυξανόμενη ένταση στην κλιμάκωση, με αποτέλεσμα ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα. Απίστευτο ανάγνωσμα!»
Αδερφοί Russo, σκηνοθέτες των ταινιών της σειράς Avengers 

«Το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της δεκαετίας».                                      
Steve Cavanagh, συγγραφέας

«Καθηλωτικό, ανατριχιαστικό και εξαιρετικά καλογραμμένο, το μυθιστόρημα Ο Ψιθυριστής θα κάνετε πολύ καιρό να το ξεχάσετε –και φροντίστε να ελέγχετε δύο φορές όλες τις πόρτες σας και να κλειδώνετε τα παράθυρά σας το βράδυ».
T. M. Logan, συγγραφέας

«Μια θαυμάσια ιστορία που σου κόβει την ανάσα. Ο Alex North ζωγραφίζει με την πένα του έναν κόσμο πειστικά πιστευτό και ταυτόχρονα απόλυτα τρομακτικό. Οι ήρωες απεικονίζονται θαυμάσια και η τρυφερότητα της κεντρικής σχέσης μεταξύ πατέρα και γιου βαθαίνει ακόμα περισσότερο την αίσθηση του τρόμου».
James Oswald                                          
                        
«Υπέροχα ανατριχιαστικό! Με κράτησε σε εγρήγορση και ένταση όχι μόνο μέχρι να τα τελειώσω, αλλά και για πολύ ακόμα».
Jenny Blackhurst                                           

«Ένα μυθιστόρημα που σε απορροφάει και σε κρατάει σε υπερένταση μέχρι το τέλος. Τόσο υπέροχα τρομακτικό, που κρατούσα την αναπνοή μου στη μεγαλύτερη διάρκεια της ανάγνωσης. Δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω τη συγκινητική αυτή ιστορία πριν με οδηγήσει στο τέλος της. Τη λάτρεψα!» 
Angela Clarke                                

«Ο Ψιθυριστής, ένα θρίλερ που σε καθηλώνει, σε αναστατώνει και σε τρομάζει αφάνταστα, αξίζει να έχει τεράστια επιτυχία. Συναρπαστική γραφή και ήρωες που δεν ξεχνιούνται εύκολα και είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν σε κάποιους εφιάλτες σας… Ένα βιβλίο που προσφέρει στους αναγνώστες ίσες δόσεις συγκίνησης και ταραχής. Γι’ αυτό θα τους μείνει αξέχαστο».
Luca Veste                                          

«Υπέροχα σκοτεινό, διακριτικά ανατριχιαστικό και πέρα για πέρα σπαρακτικό. Ο Alex North είναι ένας φανταστικός συγγραφέας. Ο Ψιθυριστής με έκανε κομμάτια».
Susi Holliday


Πληροφορίες για το βιβλίο



Ο Ψιθυριστής (The Whisper Man) του Alex North

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

Τιμή: € 16,60 ● Σελίδες: 448 ● ΙSBN:  978-960-620-783-9




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου