Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Στην Πόλη των Ξένων: Ξένοι στην ίδια τους τη ζωή, σε μια πόλη για ξένους


Ξένος: Εκείνος που ανήκει ή αναφέρεται σε άλλον. Ο καταγόμενος ή προερχόμενος από άλλη χώρα. Ο μη οικείος. Ο άγνωστος. Ο φιλοξενούμενος. Ο αλλοδαπός. Ο άσχετος με κάτι.

Οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν το πρώτο μυθιστόρημα του Άγγελου Μανουσόπουλου και σας καλούν να γνωρίσετε την Ξενιάδα: μια πόλη που δημιουργήθηκε κοντά στα σύνορα για να μένουν οι μετανάστες, μέχρι να αποφασιστεί αν το χαρτί που θα πάρουν στα χέρια τους θα είναι το εισιτήριό τους για μια νέα ζωή ή για την επιστροφή στη χώρα τους. 

Εκεί θα συναντηθούν τρεις άνθρωποι, ο Αλέξανδρος, η Μαριάνα και η Ζαχρά, οι οποίοι μπορεί να βρέθηκαν στην ιδιόρρυθμη αυτή πόλη για εντελώς διαφορετικούς λόγους, αλλά θα τους φέρει κοντά η αναζήτηση του χαμένου γιου της Ζαχρά, και όχι μόνο...

Πρωταγωνιστής στην ιστορία, αθόρυβος αλλά πάντα παρών, είναι και η ίδια η Ξενιάδα. Μια πόλη που αναδεικνύεται σε κάτι περισσότερο από ένα απλό σκηνικό: ένα ασφυκτικό πλαίσιο που, άλλοτε θέλγοντας και άλλοτε απωθώντας, επηρεάζει ριζικά –με υπερφυσικό θα ‘λεγε κανείς τρόπο– τις ζωές των ανθρώπων που έτυχε να βρεθούν στην αγκαλιά της.

Το Στην Πόλη των Ξένων είναι μια καθηλωτική ιστορία που ακροβατεί επιδέξια ανάμεσα στο μυστήριο, στο κοινωνικό και στο δυστοπικό μυθιστόρημα. Ένα ιδιαίτερο βιβλίο για όλους εσάς, για όλους εμάς, που έχουμε νιώσει ξένοι. Κάπου, κάποτε, τώρα…  


Λίγα λόγια για την υπόθεση



Μια πόλη διαφορετική. Αυτή είναι η Ξενιάδα. Μια πόλη στα σύνορα, περίκλειστη από φράχτες και συρματοπλέγματα, όπου ζουν οι μετανάστες που απελευθερώνονται από τα γειτονικά κέντρα κράτησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της άδειας διαμονής ή της απέλασης.

Σ’ αυτή την πόλη-στρατόπεδο ή πόλη-φυλακή συναντιούνται τα τρία πρόσωπα της ιστορίας: Ο Αλέξανδρος, αστυνόμος της Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, που μετατέθηκε στην Ξενιάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα επώδυνο διαζύγιο, η Ζαχρά, που ήρθε στην πόλη αναζητώντας νέα για το γιο της που έδωσε από εδώ τα τελευταία σημεία ζωής, και η Μαριάνα, δικηγόρος και μέλος μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά μετανάστες.

Μεταξύ του Αλέξανδρου και της Μαριάνας δημιουργείται μια εξ ορισμού επισφαλής ερωτική σχέση, ενώ η Ζαχρά, αναζητώντας μάταια κάποιο νέο για την τύχη του γιου της, θα συναντήσει τη Μαριάνα, από την οποία θα βρει συμπαράσταση και βοήθεια. Παράλληλα η έρευνα του Αλέξανδρου για την εξαφάνιση θα αποκαλύψει ότι η άκρη του νήματος βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξενιάδας.

Ένα μυθιστόρημα για τη μετανάστευση; Ή μήπως ένα δυστοπικό μυθιστόρημα; Ερωτική ιστορία; Αστυνομικό μυστήριο; Το Στην πόλη των ξένων είναι όλα αυτά μαζί. Κυρίως όμως είναι η ιστορία τριών ανθρώπων που –για τον δικό του λόγο ο καθένας– αισθάνονται ξένοι στην ίδια τους τη ζωή και που κατά σύμπτωση συναντήθηκαν σε μια πόλη που δημιουργήθηκε για ξένους. 


Πληροφορίες για το βιβλίο



Στην Πόλη των Ξένων του Άγγελου Μανουσόπουλου

Τιμή: € 14,40 ● Σελίδες:376 ● ΙSBN:  978-960-620-784-6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου