Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Χιονοστιβάδα: Στην Αρκτική ο κίνδυνος βρίσκεται παντού!

 

Στην πρώτη περιπέτειά τους, ο μικρός Τζακ Κόρτνεϊ και οι φίλοι του βρέθηκαν χαμένοι στη ζούγκλα. Επιβίωσαν. Στη συνέχεια χάθηκαν στον ωκεανό. Τα κατάφεραν. Τώρα όμως θα βρεθούν σ’ ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη. Στην παγωμένη Αρκτική. Κι εκεί, ο κίνδυνος παραμονεύει παντού!  

O Γουίλμπουρ Σμιθ, ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς όλων των εποχών, επιστρέφει με τη νέα περιπέτεια του Τζακ Κόρτνεϊ και προσφέρει μια μοναδική αναγνωστική εμπειρία στα παιδιά και τους εφήβους από 9 χρονών και πάνω. Tο Χιονοστιβάδα, όπως τα προηγούμενα δύο βιβλία της σειράς (Κατακλυσμός και Κεραυνός), μέσα από την περιπέτεια και τη δράση θίγει πολλά θέματα, όπως είναι οι οικολογικές ευαισθησίες, η φιλία και η οικογένεια, και είναι ένα βιβλίο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Λίγα λόγια για την υπόθεση


ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ…


Ο Τζακ, με πρόφαση τη δημιουργία ενός φιλμ που θα στηρίζει το οικολογικό έργο της μητέρας του, κανονίζει μια εξερευνητική αποστολή στην Αρκτική με τους φίλους του, την Αμέλια και τον Ζάντερ, και τον ξάδελφό του τον Κέιλεμπ. Όμως η έρευνα του Ζάντερ για τους μυστηριώδεις χορηγούς που χρηματοδοτούν την περιπέτειά τους ξυπνούν τις υποψίες του Τζακ. Έχει στ’ αλήθεια οικολογική συνείδηση, όπως ισχυρίζεται, η εταιρεία που επενδύει σε ανανεώσιμες μορφές ενέργειας;

Όσο διασχίζουν την Αρκτική με έλκηθρα που σέρνουν σκυλιά, ψαρεύουν στον πάγο, οδηγούν χιονοσκούτερ και κοιμούνται σε ιγκλού που έχουν φτιάξει οι ίδιοι, ατυχήματα, το ένα μετά το άλλο, τους ταλαιπωρούν. Κι ύστερα έρχεται η καταστροφή, όταν ο Κέιλεμπ τα βάζει με μια αγέλη λύκων.

Μπορεί στ’ αλήθεια ο Τζακ να εμπιστευθεί τον Τζόνι Άρμφιλντ, το φίλο της μητέρας του, ότι θα τους βοηθήσει, ή μήπως είναι κι εκείνος μέρος του προβλήματος;


Πληροφορίες για το βιβλίο


Χιονοστιβάδα (Shockwave) τoυ Wilbur Smith
με τον Chris Walking
Μετάφραση: Αντώνης Γιαννούλης
 
Τιμή: €15,50 ● Σελίδες: 320 ● ΙSBN:  978-960-620-912-3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου