Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Κορόνα Κερδίζεις: Ένας άντρας. Δυο ζωές.


Οι Los Angeles Times έγραψαν γι’ αυτόν πως είναι «ένας από τους δέκα κορυφαίους μυθιστοριογράφους στον κόσμο», η Washington Post τον χαρακτήρισε «αφηγητή της κλάσης του Αλέξανδρου Δουμά», ενώ ο Λάρι Κινγκ δήλωσε πως «δεν υπάρχει καλύτερος παραμυθάς εν ζωή». Πρόκειται, φυσικά, για τον Τζέφρι Άρτσερ, ο οποίος καθιερώθηκε διεθνώς από τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία του Κάιν & Άβελ και έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα 24 μυθιστορήματα και 8 συλλογές διηγημάτων σε 97 χώρες και σε 37 γλώσσες, με τις συνολικές πωλήσεις τους να ξεπερνούν τα 330 εκατομμύρια αντίτυπα!

Το Κορόνα Κερδίζεις είναι το νέο bestseller του #1 συγγραφέα των New York Times και ακολουθεί τις δύο εκδοχές της ζωής του μικρού Αλεξάντερ Καρπίενκο, ο οποίος όταν αναγκασθεί το 1968 να δραπετεύσει από τη Ρωσία, θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα: να μπει στο πλοίο για την Αμερική ή σ’ εκείνο για τη Μεγάλη Βρετανία;

Ένας άντρας, δυο ζωές, μια συναρπαστική ιστορία που εκτείνεται σε διαφορετικές ηπείρους και δεκαετίες, ένα «έξοχο μυθιστόρημα» (Booklist) που θα απολαύσετε μέχρι και την τελευταία του σελίδα!


Λίγα λόγια για την υπόθεση


Λένινγκραντ, Ρωσία, 1968. Ο Αλεξάντερ Καρπιένκο δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Από την εφηβεία του ονειρεύεται να εκλεγεί κάποια μέρα πρόεδρος της χώρας του. Αλλά όταν ο πατέρας του δολοφονείται από την Κα-Γκε-Μπε, επειδή ήθελε να φτιάξει ένα σωματείο εργαζομένων, ο Αλεξάντερ και η μητέρα του δεν έχουν άλλη επιλογή: αν θέλουν να επιζήσουν, πρέπει να δραπετεύσουν από τη Ρωσία. Στο λιμάνι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό δίλημμα: να κρυφτούν σε ένα εμπορικό πλοίο που πηγαίνει στην Αμερική ή σε ένα που πηγαίνει στη Μεγάλη Βρετανία; Ο Αλεξάντερ αποφασίζει να το παίξει κορόνα-γράμματα…

Μέσα σε μια στιγμή, το στροβίλισμα του νομίσματος στον αέρα αποφασίζει το μέλλον του Αλεξάντερ. Στη διάρκεια μιας επικής ιστορίας για το ρόλο της μοίρας και της τύχης, που διαδραματίζεται σε δύο ηπείρους και καλύπτει τριάντα χρόνια, παρακολουθούμε τους θριάμβους και τις ήττες του, τον αγώνα να κατακτήσει, ως μετανάστης, τον καινούργιο κόσμο του. Καθώς η συναρπαστική ιστορία ξεδιπλώνεται, ο Αλεξάντερ αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται το πεπρωμένο του, και αποδέχεται πως πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν που άφησε πίσω του, στη Ρωσία.

Το Κορόνα Κερδίζεις είναι το πιο φιλόδοξο και συναρπαστικό μυθιστόρημα του Τζέφρι Άρτσερ από την εποχή του Κάιν & Άβελ.

 

Έγραψαν για το Κορόνα Κερδίζεις και τον Τζέφρι Άρτσερ



«Εξαιρετική σύλληψη… Ένα έξοχο μυθιστόρημα».
Booklist

«Ο Άρτσερ, αναμφισβήτητα, γνωρίζει πολύ καλά πώς να διηγηθεί μια ιστορία. Υπέροχο ανάγνωσμα».
Sun

«Ο Άρτσερ είναι ειδικός στο να αφηγείται μια ιστορία που εκτείνεται σε διαφορετικές ηπείρους και δεκαετίες, που καθοδηγείται από τη μοίρα υφαίνοντας το δρόμο της από την Αγία Πετρούπολη μέχρι το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, φυλάσσοντας την τελική ανατροπή για την τελευταία της σελίδα».
Mail on Sunday
(Ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2018)

 «Ο Άρτσερ έχει τέτοιο χάρισμα στην πλοκή που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως ιδιοφυές».
Daily Telegraph

«Ένας αφηγητής της κλάσης του Αλέξανδρου Δουμά».
Washington Post

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επινοητικότητα του Άρτσερ και το αβίαστο, πληθωρικό στυλ του».
Sunday Telegraph

«Ο Άρτσερ στήνει την πλοκή του με τέχνη και σε κάνει να γυρίζεις τις σελίδες ασταμάτητα».
Boston Globe

«Ένας από τους δέκα κορυφαίους μυθιστοριογράφους στον κόσμο».
Los Angeles Times

«Πανούργα πλοκή, γραφή αβίαστη και πνευματώδης. Ο Άρτσερ παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι με τον αναγνώστη».
New York Times
 
«Ο άνθρωπος είναι ιδιοφυΐα».
Evening Standard

«Δεν υπάρχει καλύτερος παραμυθάς εν ζωή».
Larry King

 

Πληροφορίες για το βιβλίο



Κορόνα Κερδίζεις (Heads You Win) του Jeffrey Archer
Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου

Τιμή: €17,70 ● Σελίδες: 512 ● ΙSBN:  978-960-620-763-1



3 σχόλια:

  1. Πόσο τέλειοοοοοοοοοο δώρο!  
    Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε   Μακάρι να σταθώ τυχερή 💞Καλή μας επιτυχία✌️

    ΑπάντησηΔιαγραφή