Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η Πύλη της Αιωνιότητας: Το τελευταίο μέρος της επικής τριλογίας του Ken Follett


Oι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν στην Ελλάδα το πολυαναμενόμενο μεγάλο φινάλε της συναρπαστικής τριλογίας «Αιώνας» του Κεν Φόλετ, τα δύο πρώτα βιβλία της οποίας έχουν ήδη ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 12 εκατομμύρια παγκομίως!
 
Η Πύλη της Αιωνιότητας, «συλλαμβάνει την ουσία των ιστορικών γεγονότων από το 1961 μέχρι το 2008… Ανακαλεί κρίσιμα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους με έναν συναρπαστικό τρόπο… Πρόκειται για εξαιρετική, εξαιρετική ιστορική μυθιστοριογραφία!» (Historical Novel Society).

Κοινό και κριτικοί σ’ ολόκληρο τον κόσμο αγκάλιασαν το τρίτο και τελευταίο μέρος του «Αιώνα» εκτοξεύοντάς το στο Νο 1 στις λίστες των best seller σε Ευρώπη και Αμερική. Αν λατρέψατε την Πτώση των Γιγάντων και τον Χειμώνα του Κόσμου «μην περιμένετε τίποτα λιγότερο από αυτό το καταπληκτικό τελευταίο κεφάλαιο…» (Booklist). Αν πάλι δεν έχετε ανακαλύψει ακόμη το μεγαλειώδες έργο του Φόλετ, τώρα ήρθε η ώρα να δείτε ολόκληρο τον 20ο αιώνα μέσα από τα μάτια του σπουδαίου αυτού μυθιστοριογράφου και να ταξιδέψετε με τον πιο συναρπαστικό και ξεχωριστό τρόπο, στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα μιας ταραχώδους, αλλά άκρως ενδιαφέρουσας εποχής.    


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η τριλογία «ΑΙΩΝΑΣ», το μεγαλειώδες ιστορικό έπος του Κεν Φόλετ, φτάνει στο εντυπωσιακό φινάλε της…

Βερολίνο, 1961: Λίγο πριν το Τείχος χωρίσει οριστικά στα δύο την πόλη, η Ρεμπέκα Χόφμαν, μια δασκάλα παρακολουθούμενη από τη Στάζι, κάνει μια ανακάλυψη που ανατρέπει ολόκληρο τον κόσμο της... Την ίδια στιγμή στην Αμερική, ο νεαρός μιγάς και λαμπρός δικηγόρος Τζορτζ Τζέικς μπαίνει στο επιτελείο του Μπομπ Κένεντι, καθώς ο αγώνας των μαύρων με αρχηγό των Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κορυφώνεται. Και στην άλλη άκρη του κόσμου, ο φιλόδοξος Ντίμκα Ντβόρκιν ανεβαίνει γοργά στην ιεραρχία του Κρεμλίνου, ενώ η αδερφή του παίρνει το δικό της δρόμο, που θα την οδηγήσει από τη Μόσχα στην Κούβα κι από κει στην Πράγα και τη Βαρσοβία…

Μέσα από τις ζωές των ηρώων του, ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’60 και φτάνοντας μέχρι τα τελευταία χρόνια του 20ού αιώνα, ο Κεν Φόλετ εξιστορεί με μαεστρία κορυφαία ιστορικά γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Βιετνάμ, η κρίση των πυραύλων στην Κούβα, οι δολοφονίες μεγάλων ηγετών και η πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Μια συναρπαστική σκιαγράφηση μιας εποχής συγκλονιστικών αλλαγών και ενός κόσμου που νομίζαμε πως γνωρίζαμε, αλλά που μετά από αυτό το έργο δε θα μας φανεί ποτέ ξανά ο ίδιος.  

Τη μετάφραση έχει κάνει o Γιάννης Σπανδωνής
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης

Σελίδες:   1.248          Τιμή:    €   14,00          ΙSBN:  978 960 507 075 5  
 



ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΙΩΝΑ»

Η Πύλη της Αιωνιότητας

 «Το μαγευτικό αυτό τελευταίο μέρος είναι μια αναγνωστική εμπειρία που παρά την έκτασή της ανταμείβει τον αναγνώστη, καθώς έχει μια θεματολογία μεγάλου ειδικού βάρους, αλλά ρέει αβίαστα χάρη στο τολμηρό και καλοκουρδισμένο μελόδραμα, τον πλούτο των χαρακτήρων, τους οικογενειακούς θεατρινισμούς και τη διεθνή ίντριγκα».
Publishers Weekly

«Ο τελευταίος τόμος της τριλογίας του Φόλετ άξιζε την αναμονή… Για μία ακόμη φορά ο Φόλετ έγραψε ένα κορυφαίο μυθιστόρημα για το ευρύ κοινό, το οποίο οι αναγνώστες θα καταβροχθίσουν».
Library Journal

«Ο Φόλετ είναι μάστορας».
Washington Post


Ο Χειμώνας του Κόσμου

«Εξίσου δυνατό, συναρπαστικό και μακροσκελές με το πρώτο μέρος, την Πτώση των Γιγάντων. Ο Φόλετ είναι αποφασισμένος και ικανός να κρατά τόσες πλοκές μαζί εν εξελίξει, καθώς αφηγείται μια ιστορία που διδάσκει και ψυχαγωγεί... Θα κάνει τους θαυμαστές του να περιμένουν με ανυπομονησία το τρίτο βιβλίο, το επιστέγασμα της σειράς».  - Publishers Weekly

«Η αφήγηση του Φόλετ είναι διακριτική και έντεχνη. Υφαίνει ένα λογικό και ευκολοδιάβαστο νήμα που αγκαλιάζει δεκάδες χαρακτήρες και πάρα πολλή Ιστορία».  - Κirkus Reviews

«Ο Φόλετ δεν αφήνει ποτέ τη δράση να κολλήσει, καθώς συνενώνει με μαεστρία τις σαρωτικές οικονομικές, πολιτιστικές, πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές μιας ολόκληρης εποχής».  - Booklist

 
Η Πτώση των Γιγάντων

«Κλασικός Φόλετ... Ένα βιβλίο που θα σας απορροφήσει, θα σας καταπιεί... κι όταν βγείτε απ’ αυτό, θα έχετε ψυχαγωγηθεί και θα έχετε μάθει πράγματα».  - USA Today

«Ανασυνθέτει με κάθε λεπτομέρεια μια εποχή... μάστορας στο να συνδυάζει έτσι ζωντανά τόση δραματικότητα και ιστορικές πληροφορίες... συναρπαστικό αφήγημα, διαβάζεται αχόρταγα ως το τέλος».
The New York Times

«Κανείς δεν γράφει για την εξουσία και την πολιτική με περισσότερο κύρος».
Peterborough Evening Telegraph

«Το πιο φιλόδοξο εγχείρημά του μέχρι σήμερα... ευκολοδιάβαστο και συναρπαστικό... το να βλέπεις αυτά τα γεγονότα μέσα από τα μάτια καλοσχεδιασμένων και πιστευτών χαρακτήρων είναι ένα μάθημα Ιστορίας πολύ πιο γοητευτικό από οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ ή δοκίμιο». - The Post

«Ο καμβάς του είναι τόσο μεγάλος όσο η Καπέλα Σιστίνα, όμως ζωγραφίζει πάνω του με την οικονομία ενός σχεδιαστή αεροσκαφών –κι αυτό που μένει μετά την αφαίρεση των επουσιωδών στοιχείων, είναι καθαρή ομορφιά... Ο Φόλετ μάς προσφέρει ίσως το καλύτερο έργο του μέχρι σήμερα...»
Columbia Magazine

«Ανοίξτε ένα βιβλίο του Κεν Φόλετ και θα διαπιστώσετε πως υπάρχει εκεί μέσα ολόκληρη η ζωή... Αυτό το ογκώδες μυθιστόρημα χαρακτηρίζεται από μια ορμητικότητα που κάνει τη διήγηση να ρέει και τις σελίδες να γυρίζουν ασταμάτητα. Προσθέστε την προσοχή στη λεπτομέρεια, τους καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες, την καταιγιστική δράση στα φλέγοντα σημεία της Ευρώπης και μια ιστορία που ξεχειλίζει από πάθος, συναίσθημα και κίνδυνο, και έχετε όλα τα συστατικά ενός ακόμη κλασικού μυθιστορήματος».
The Lancashire Evening Post

«Δεν είναι καθόλου μικρό το κατόρθωμα του Φόλετ το να τελειώνει ο αναγνώστης ένα τόσο μεγάλο μυθιστόρημα με την περιέργειά του εξημμένη, θέλοντας να διαβάσει κι άλλο».
The Chicago Sun-Times

«Καλώς ορίσατε στον 20ό αιώνα έτσι όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ. Σε περισσότερες από 1.000 σελίδες, η Πτώση των Γιγάντων προσφέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που οι πιστοί αναγνώστες του Κεν Φόλετ έχουν τόσο αγαπήσει: ιστορική ακρίβεια, ολοκληρωμένους χαρακτήρες, και ένα εκτεταμένο αλλά λεπτομερέστατο πορτραίτο ενός παρελθόντος κόσμου στον οποίο θα νιώσετε απόλυτα πως ζείτε πριν καλά καλά τελειώσετε το πρώτο κεφάλαιο».
The Courier-Journal


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου