Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Θηράματα: Πού τελειώνει η περιπέτεια και πού ξεκινάει ο εφιάλτης;




Προσοχή.
Στις 19 Ιουνίου, στις Εκδόσεις BELL, ανοίγει η κυνηγετική περίοδος.
Μην κοιτάξεις πίσω σου. Σκέψου γρήγορα. Και κάνε ό,τι χρειαστεί. Γιατί κάποιοι κυνηγούν. Εσένα… 

Τοποθετημένο στην ενδοχώρα της Αυστραλίας, το Θηράματα του Gabriel Bergmoser είναι μια συναρπαστική ιστορία επιβίωσης, ένα επιθετικά γρήγορο, νευρικό και ηλεκτρισμένο μυθιστόρημα, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.

Ο Μπέργκμοζερ είναι βραβευμένος πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας από τη Μελβούρνη και τα Θηράματα κυκλοφορούν στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά των Θηραμάτων έχουν ήδη πουληθεί στο Χόλιγουντ και την παραγωγή της ταινίας έχουν αναλάβει o Roy Lee, παραγωγός των ταινιών «Το Αυτό» του Στίβεν Κινγκ, και ο Jon Berg, παραγωγός των ταινιών «Aquaman» και «Δόκτωρ Ύπνος».

Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, σε καλούμε να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να αγωνιστείς να επιβιώσεις στις ερημιές της Αυστραλίας. Μπορείς;


Λίγα λόγια για την υπόθεση



Ο Φρανκ είναι ο ιδιοκτήτης ενός σταθμού εξυπηρέτησης αυτοκινήτων σ’ έναν αυτοκινητόδρομο με λίγη κίνηση, που το μόνο που θέλει είναι μια ήσυχη ζωή. Φιλοξενεί την εγγονή του, που την έστειλαν εκεί οι γονείς της επειδή είχε θέματα συμπεριφοράς, αλλά δε μιλούν πολύ.

Όταν μια άσχημα τραυματισμένη νεαρή γυναίκα φτάνει στο σταθμό, με κάμποσα αυτοκίνητα να την καταδιώκουν, ο Φρανκ και λίγοι ανύποπτοι πελάτες βρίσκονται άθελά τους μπλεγμένοι σ’ ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου.

Όμως ποιοι είναι αυτοί οι άντρες και αυτές οι γυναίκες που δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχουν εκδίκηση; Τι είναι αυτό που ζητούν; Εκτός από το να μην αφήσουν πίσω τους επιζώντες…


Τοποθετημένο σε έναν μοναχικό αυτοκινητόδρομο, βαθιά στις απέραντες άνυδρες εκτάσεις της Αυστραλίας, το Θηράματα είναι ένα καταιγιστικό, γεμάτο αδρεναλίνη μυθιστόρημα, διαφορετικό από οτιδήποτε έχετε διαβάσει ως τώρα.


Κριτικές



«Με απόηχους από το Όταν ξέσπασε η βία και το Battle Royale, το αυστραλιανό Θηράματα, τοποθετημένο στην ενδοχώρα της ηπείρου, είναι ένα πραγματικά τρομακτικό, συναρπαστικό μυθιστόρημα που σου κόβει την ανάσα. Σου δίνει γροθιά στο στομάχι από τις πρώτες σελίδες και δε σ’ αφήνει να συνέλθεις μέχρι την τελική, συγκλονιστική κορύφωση. Ένα εντυπωσιακό βιβλίο».
M.W. Craven, συγγραφέας του βραβευμένου μυθιστορήματος Μαριονέτες

«Ένα εξαιρετικά ζυγισμένο θρίλερ, με μια ανελέητη αίσθηση φόβου και απειλής… που αυξάνει την αγωνία με το γύρισμα κάθε σελίδας. Οι αναγνώστες αστυνομικών βιβλίων και θρίλερ θα αγαπήσουν αυτό το μυθιστόρημα, που σαν άγριο ροτβάιλερ θα κλείσει τα σαγόνια του γύρω από το λαιμό τους και θα τους ταρακουνάει μέχρι το τέλος».
Bookseller+Publisher


Πληροφορίες για το βιβλίο



Θηράματα (The Hunted) του Gabriel Bergmoser
Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου

Τιμή: 15,50€ ● Σελίδες: 304 ● ΙSBN:  978-960-620-832-4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου