Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Παρακολουθείς - ψηφίζεις - τους σκοτώνει... ΈΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ




Δύο χρόνια μετά από την πρώτη σας γνωριμία, με τον Δολοφόνο με το σημάδι του Σταυρού, και τέσσερα συναρπαστικά, καθηλωτικά bestsellers αργότερα, μπορείς με βεβαιότητα πια να παραδεχτείς ότι ο Chris Carter δεν είναι απλώς ένας ακόμη συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας: Είναι, πράγματι, η νέα εμμονή σου!

Αυτό το καλοκαίρι σε καλούμε να γνωρίσεις έναν σίριαλ κίλερ που αναγκάζει εσένα να αποφασίσεις ποιο θα είναι το επόμενο θύμα του, μέσα από ένα αρρωστημένο και αγωνιώδες ριάλιτι. Εσύ παρακολουθείς, εκείνος σε αναγκάζει να ψηφίσεις και στη συνέχεια τους σκοτώνει: έναν προς έναν

Μόνο ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ μπορεί να σταματήσει αυτή την εφιαλτική παράσταση. Και για να το καταφέρει, θα πρέπει να φτάσει στα όριά του.


Λίγα λόγια για την υπόθεση



«Θέλω τη βοήθειά σου, ντετέκτιβ. Φωτιά ή νερό;»

Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, της Διεύθυνσης Ληστειών και Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, δέχεται ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο τον στέλνει σε μια διεύθυνση στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια ζωντανή μετάδοση. Ο Χάντερ μπαίνει στη σελίδα και η παράσταση που δημιουργήθηκε για τα μάτια του μόνο αρχίζει αμέσως. Όμως ο άγνωστος δε θέλει να αναγκάσει τον ντετέκτιβ Χάντερ μονάχα να την παρακολουθήσει, αλλά απαιτεί και τη συμμετοχή του. Και δεν του δίνει κανένα περιθώριο άρνησης. Αναγκασμένος να πάρει μια απαίσια απόφαση, ο Χάντερ πρέπει να παρακολουθήσει το άγνωστης ταυτότητας θύμα να βασανίζεται και να δολοφονείται σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο.

Η Αστυνομία του Λος Άντζελες σε συνεργασία με το FBI θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ο οποίος όμως δεν είναι ερασιτέχνης και έχει φροντίσει να τα καλύψει από την αρχή μέχρι το τέλος. Και προτού ο Χάντερ μαζί με τον συνεργάτη του, τον Γκαρσία, προλάβουν να αρχίσουν την έρευνα, έρχεται και δεύτερο τηλεφώνημα. Άλλη μια ιστοσελίδα. Άλλο ένα θύμα. Αλλά αυτή τη φορά ο δολοφόνος έχει μετατρέψει την παράσταση σε ένα δολοφονικό ριάλιτι, στο οποίο ο κάθε χρήστης του ίντερνετ μπορεί να ψηφίσει και να αποφασίσει για τη μοίρα του θύματος.

Η πέμπτη υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ είναι ένα καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.


Πληροφορίες για το βιβλίο



Έναν προς Έναν (One by one) του Chris Carter

Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Τιμή: 9,90€ ● Σελίδες: 448 ● ΙSBN:  978-960-507-138-7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου