Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

DRIFTER #1 - Το χέρι του νεκρού: Το πρώτο βιβλίο της νέας pulp noir σειράς των BELL Best Seller





Τα BELL Best Seller έχουν αποδείξει ότι τολμούν και ξέρουν να εκπλήσσουν ευχάριστα τους αναγνώστες, παρουσιάζοντας κατά καιρούς τις πιο πρωτότυπες και αξιόλογες σειρές βιβλίων διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων Ελλήνων συγγραφέων. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, μπαίνουμε σε ένα υπόγειο γεμάτο μυστικά, σε μια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη κάπου στου Ζωγράφου, και ποντάρουμε χωρίς δεύτερη σκέψη στον Λευτέρη Μπούρο: το DRIFTER #1 - το χέρι του νεκρού είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Λευτέρη, ο οποίος το 2018 είχε εκδώσει τη συλλογή με ιστορίες μυστηρίου, Ερασιτέχνες Δολοφόνοι, για την οποία μάλιστα ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2018 από το λογοτεχνικό περιοδικό κλεψύδρα.

Τι είναι όμως το DRIFTER; Είναι αστυνομικό μυθιστόρημα, νουάρ ή περιπέτεια; Είναι ένα χιουμοριστικό δράμα ή η ιστορία ενός άσκοπα περιφερόμενου αλήτη; Για την ώρα, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι πως πρόκειται για το καλό χαρτί μας. Και ο Λευτέρης Μπούρος θα γίνει το επόμενο όνομα που θα μάθετε από την καλή… και από την ανάποδη. Γιατί το πρώτο βιβλίο της νέας μας σειράς DRIFTER είναι μια ιστορία με αξέχαστους πρωταγωνιστές και έναν ανατρεπτικό αφηγητή, που θα συζητηθεί πολύ. Υπομονή μέχρι τις 5 Ιουνίου…

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση



Ένας φορτηγατζής με μεγάλη ρέντα στη ρουλέτα. Μια στρίπερ που ερωτεύεται ένα δεκαοχτάχρονο αγόρι. Ένας δημοσιογράφος που πουλάει την ψυχή του στο Διάβολο. Ένας αστυνόμος που ρίχνει γροθιές για να αποσπάσει μια βολική αλήθεια.

Στο υπόγειο μπαρ του DRIFTER, πάνω από μια τσόχα μπιλιάρδου, ένας μελλοθάνατος γιάπης ποντάρει τα ρέστα του στο Χέρι του Νεκρού –ένα συνδυασμό από μαύρους άσους και οχτάρια, που μοιάζει ανίκητος. Λίγες μέρες αργότερα, ένας σκληροτράχηλος μπράβος πέφτει νεκρός σε μια αποθήκη στο Ζωγράφου, ένας εργάτης από το Μπαγκλαντές καλεί την αστυνομία και περιμένει μια δίκαιη μεταχείριση, και ένας ευυπόληπτος επιχειρηματίας που κινεί τα νήματα τρομοκρατεί τους πάντες με την απουσία του.

Στην προσπάθειά του να αναστήσει μια πεθαμένη αγάπη, ένας αντισυμβατικός ήρωας χώνεται βαθιά στην υπόθεση. Στο δρόμο του παραμονεύουν μυστηριώδη σημειώματα και φιλότεχνες γειτόνισσες, ανεξιχνίαστοι φόνοι και ύποπτες σχολικές τσάντες, αλλά αυτός, ακροβατώντας ριψοκίνδυνα μεταξύ δράματος και κωμωδίας, θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί: θα προσφέρει καταφύγιο, θα παρασυρθεί σε μάταιες παρακολουθήσεις, θα στήσει παγίδες στους διώκτες του και θα επιχειρήσει να βγει αλώβητος από το βούρκο, εξαπατώντας την αστυνομία.

Το Xέρι του Νεκρού –το πρώτο βιβλίο της pulp noir σειράς DRIFTER– είναι μια ιστορία αστικής αλητείας, που αποτυπώνεται μέσα από τα μάτια ενός άσκοπα περιφερόμενου πρωταγωνιστή.


Πληροφορίες για το βιβλίο



DRIFTER #1: Το χέρι του νεκρού
του Λευτέρη Μπούρου

Τιμή: €9,90 ● Σελίδες: 360 ● ΙSBN:  978-960-507-137-0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου