Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Οι Κυρίες με τα Τιρκουάζ: Ένα έγκλημα, τρεις μυστηριώδεις γυναίκες, πολλά χρήματα. Μια υπόθεση για τον Στάθη Παντελιά.





Υπάρχουν ντετέκτιβ και ντετέκτιβ. Άλλοι ξεχωρίζουν επειδή είναι έξυπνοι και ριψοκίνδυνοι και άλλοι επειδή είναι αδίστακτοι και πολυμήχανοι. Κάποιοι επειδή είναι όλα τα παραπάνω, κάποιοι τίποτα απ’ αυτά. Και υπάρχουν κι εκείνοι, που απλώς είναι… απρόβλεπτοι. Όπως ο Στάθης Παντελιάς, ο ήρωας της Κωνσταντίνας Μόσχου. Η νέα του υπόθεση, Οι Κυρίες με τα Τιρκουάζ, κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία στις 3 Ιουλίου. Ας μας πει όμως ο ίδιος, καλύτερα, δυο λόγια γι’ αυτή, τώρα που τον έχουμε κοντά μας:
 
Έχουμε δύο περιπτώσεις: Ή αναλαμβάνεις υπόθεση που σου έχουν αναθέσει, ή βρίσκεις μόνος σου μία. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει, όταν έχεις να κάνεις με γυναίκες. Στην ουσία, περιτριγυρίζομαι από κάμποσες, που δεν είναι οι σωστές.

Πρόσφατα, πέτυχα την «καλή» -που λέει ο λόγος. Οι μυστήριες κυρίες που εμφανίστηκαν απρόσκλητες δε δίστασαν να ληστέψουν τράπεζα πριν από κάτι μήνες, και τώρα κάνουν την πάπια. Δεν πιστεύω στα λόγια καμίας, δεν εμπιστεύομαι ούτε τη γάτα τους. Βασική μου αρχή, να ξεκινώ με στοιχεία και να μην αφήνω ποτέ πίσω μου εκκρεμότητες. “Elementary!” για να επαναλάβω την κλασική φράση του Σέρλοκ.



Λίγα λόγια για την υπόθεση



Παλιές ιστορίες, παλιές αμαρτίες. Ο απρόβλεπτος ντετέκτιβ Στάθης Παντελιάς φέρνει στην επιφάνεια κάτι ύποπτο από το παρελθόν, και παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι με όσους είναι μπλεγμένοι σ’ εκείνη την παλιά υπόθεση ληστείας μετά φόνου.

Ποιος πυροβόλησε το ληστή, μόλις εκείνος βγήκε από την τράπεζα; Και ποιες είναι οι τρεις κυρίες που, ντυμένες στα τιρκουάζ, βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, άρπαξαν τον σάκο με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης;  

Το πρόβλημα του ντετέκτιβ είναι πως έγκλημα χωρίς τιμωρία δεν μπορεί να υπάρξει.  Μπορεί όμως ένας ερευνητής του διαμετρήματός του να αμφιβάλλει; Έχει και αυτός το δικαίωμα του λάθους, όταν όλος ο κόσμος γύρω του είναι λάθος;

Το μυστήριο πρέπει να λυθεί. Και θα λυθεί. Γιατί ο Στάθης Παντελιάς δεν αφήνει ποτέ πίσω του εκκρεμότητες. 


Πληροφορίες για το βιβλίο



Οι Κυρίες με τα Τιρκουάζ της Κωνσταντίνας Μόσχου

Τιμή: €14,40 ● Σελίδες: 336 ● ΙSBN:  978-960-620-833-1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου