Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Κράτος Τρόμου: Ένα θρίλερ γεμάτο ανατριχιαστικές στιγμές αγωνίας και ακριβή γνώση των παρασκηνίων της πολιτικής

 

Οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν το πιο πολυαναμενόμενο θρίλερ της χρονιάς: ένα μυθιστόρημα επίκαιρο, απόλυτα συναρπαστικό, γεμάτο πολιτικές ίντριγκες, μηχανορραφίες και ασταμάτητη δράση. Το #1 bestseller Κράτος Τρόμου είναι αποτέλεσμα της συγγραφικής συνεργασίας της πολυβραβευμένης και #1 στη λίστα των New York Times συγγραφέως Louise Penny και της 67ης Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton.

«Εγκεφαλικό και συναισθηματικό συγχρόνως, το Κράτος Τρόμου συνενώνει στα διάφορα επίπεδά του –τους ηθικούς συμβιβασμούς, τις πολιτικές ίντριγκες, την υψηλή κατασκοπεία και την έκφραση του απόλυτου κακού– την προσωπική γνώση της Clinton σχετικά με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την εξωτερική πολιτική, με τη δεξιοτεχνία της Penny στα μυθιστορήματα αγωνίας» (Los Angeles Times) και το αποτέλεσμα είναι «ένα σπαρταριστό θρίλερ» (People) που διαβάζεται απνευστί! «Η Clinton και η Penny δημιουργούν ένα αγωνιώδες θρίλερ για την τρομοκρατία, τη διαφθορά και τη διπλωματία, γραμμένο σχολαστικά, με λεπτομέρειες που μόνο κάποιος εν των ένδον μπορεί να γνωρίζει» (Time), ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα με «πλοκή φιλόδοξη και προφητική» (The New York Times). 

«Όταν μια πρόσφατη υποψήφια πρόεδρος της Αμερικής γράφει βιβλίο μαζί με την πιο αγαπημένη συγγραφέα μυστηρίων του Καναδά, οφείλουμε να δώσουμε προσοχή… Συνδυάζοντας εσωτερική πληροφόρηση και ριψοκίνδυνη δράση, αυτό το αφήγημα μιας παγκόσμιας απειλής ανήκει στα καλύτερα του είδους» (Wall Street Journal). 

 

Κοινή δήλωση της Hillary Clinton και της Louise Penny για την ελληνική έκδοση: «Είναι μεγάλη μας χαρά που το Κράτος Τρόμου κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Bell/Χαρλένικ Ελλάς. Γράψαμε αυτό το βιβλίο σαν μια διδακτική ιστορία, αλλά και σαν ένα φόρο τιμής στη φιλία και ελπίζουμε οι αναγνώστες να έχουν συντονιστεί και με τις δύο αυτές πλευρές του όταν το ολοκληρώσουν. Το να εκτιμούμε τους διεθνείς μας φίλους είναι πιο σημαντικό από ποτέ και είμαστε ενθουσιασμένες με την υποδοχή που είδαμε ότι έχει το βιβλίο σε τόσο πολλές χώρες. Ελπίζουμε ότι θα έχει απήχηση και στους Ελληνες αναγνώστες μας».



Λίγα λόγια για την υπόθεση

#1 Παγκόσμιο Bestseller
Μεταφράζεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες
#1 New York Times Bestseller
από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ
Το πιο πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της χρονιάς σύμφωνα με τα
People, Associated Press, Time, Los Angeles Times, Parade, St. Louis Post-Dispatch, The Guardian, Publishers Weekly κ.α.


Έπειτα από μια ταραχώδη περίοδο στην αμερικανική πολιτική σκηνή, μια νέα κυβέρνηση ορκίζεται και, προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο Πρόεδρος επιλέγει μια πολιτική του αντίπαλο για την καίρια θέση της υπουργού Εξωτερικών.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως συμπάθεια ανάμεσα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και την Έλεν Άνταμς, τη νέα υπουργό. Όμως με αυτή τη στρατηγική κίνηση ο Πρόεδρος απαλλάσσεται από μία από τις σκληρότερες επικρίτριές του.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης ομιλίας του Προέδρου στο Κογκρέσο, μια νεαρή διπλωματική υπάλληλος που ασχολείται με θέματα του Πακιστάν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δέχεται ένα περίεργο SMS από έναν άγνωστο αριθμό. Πολύ αργά, αντιλαμβάνεται πως το μήνυμα είναι μια βιαστικά κωδικοποιημένη προειδοποίηση.

Κάτι που ξεκινά σαν μια σειρά από φαινομενικά τρομοκρατικές επιθέσεις αποδεικνύεται πως είναι η αρχή μιας σκακιστικής παρτίδας που αφορά το εύφλεκτο και δαιδαλώδες πολιτικό περιβάλλον στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράν∙ την κούρσα για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην περιοχή∙ τη ρωσική μαφία∙ μια αναπτυσσόμενη τρομοκρατική οργάνωση∙ και μια αμερικανική κυβέρνηση που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση στη διεθνή σκηνή.

Καθώς η φρικτή έκταση της απειλής γίνεται σαφής, η υπουργός Άνταμς και η ομάδα της αντιλαμβάνονται πως έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να επωφεληθεί από τα τέσσερα χρόνια μιας κυβέρνησης που δεν είχε καμία επαφή με τις διεθνείς υποθέσεις, που δε φρόντιζε τις διπλωματικές της σχέσεις, που είχε χάσει τη δύναμή της στις πιο σημαντικές περιοχές.

Για να ηττηθεί αυτή η πολύπλοκη συνωμοσία, θα χρειαστούν οι συνδυασμένες δυνάμεις μιας μοναδικής ομάδας που την αποτελούν μια ενθουσιώδης νεαρή διπλωματική υπάλληλος, ένας αφοσιωμένος δημοσιογράφος και μια έξυπνη, αποφασισμένη αλλά αδοκίμαστη ακόμα υπουργός Εξωτερικών.



Το Κράτος Τρόμου είναι ένα απόλυτα συναρπαστικό θρίλερ, αποτέλεσμα της συγγραφικής συνεργασίας της Louise Penny, πολυβραβευμένης και #1 στη λίστα των New York Times συγγραφέως, και της Hillary Rodham Clinton, 67ης υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Έγραψαν για το Κράτος Τρόμου


«Ένα βιβλίο που διαβάζεται αχόρταγα, εν μέρει δόλιο, εν μέρει γλυκό… Αναπάντεχο… Η πλοκή είναι φιλόδοξη και προφητική… ένας διπλωματικός αγώνας δρόμου… Είναι άδικο. Οι συγγραφείς απολαμβάνουν να πετούν παραπλανητικά στοιχεία… Οι παθιασμένοι με την πολιτική θα απολαύσουν τις καλυμμένες προσβολές σε αληθινά πρόσωπα… Η συναισθηματική χροιά στην αφήγηση, η τάση να αιωρούνται οιωνοί για κάποιο διάστημα πριν αποσαφηνιστούν, η αποτύπωση της φιλίας, οι σύντομες παράγραφοι, οι φιλοσοφικές θεωρήσεις – όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά του γραψίματος της Penny… Αν η Clinton τακτοποιεί υπόγεια παλιές πολιτικές διαφορές, τιμάει συγχρόνως, με γλυκύτητα, την υποστήριξη ανάμεσα στις γυναίκες, στην ώριμη περίοδο της ζωής τους».
—The New York Times

«Αν λέγαμε περισσότερα, θα στερούσαμε από τους αναγνώστες την ευχαρίστηση να τα ανακαλύψουν σ’ αυτό το γεμάτο ένταση θρίλερ, μια ιστορία που γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη με την πρόσφατη αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν. Εγκεφαλικό και συναισθηματικό συγχρόνως, το Κράτος Τρόμου συνενώνει στα διάφορα επίπεδά του – τους ηθικούς συμβιβασμούς, τις πολιτικές ίντριγκες, την υψηλή κατασκοπεία και την έκφραση του απόλυτου κακού – την προσωπική γνώση της Clinton σχετικά με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την εξωτερική πολιτική, με τη δεξιοτεχνία της Penny στα μυθιστορήματα αγωνίας».
—Los Angeles Times


«Απολαυστικό από την αρχή μέχρι το τέλος… Η Penny και η Clinton δείχνουν να ξέρουν πού βαδίζουν, τόσο ως προς τις διεθνείς ίντριγκες όσο και ως προς την αφηγηματική ικανότητα… Όμως το πραγματικό μυστικό του “State of Terror”, είναι το μυστικό όπλο του: η γυναικεία φιλία».
—The Washington Post

«Η Hillary Rodham Clinton ενώνει τις δυνάμεις της με την εξαιρετική συγγραφέα μυστηρίου Louise Penny στο Κράτος Τρόμου, ένα πολιτικό θρίλερ γεμάτο δράση και μηχανορραφίες… Η Clinton και η Penny δημιουργούν ένα αγωνιώδες θρίλερ για την τρομοκρατία, τη διαφθορά και τη διπλωματία, γραμμένο σχολαστικά, με λεπτομέρειες που μόνο κάποιος εν των ένδον μπορεί να γνωρίζει».
—TIME

«Η έμπνευση από την πραγματική ζωή είναι προφανής, αλλά αυτή η εκδοχή είναι πολύ πιο απολαυστική».
—Entertainment Weekly

«Όταν μια πρόσφατη υποψήφια πρόεδρος της Αμερικής γράφει βιβλίο μαζί με την πιο αγαπημένη συγγραφέα μυστηρίων του Καναδά, οφείλουμε να δώσουμε προσοχή… Συνδυάζοντας εσωτερική πληροφόρηση και ριψοκίνδυνη δράση, αυτό το αφήγημα μιας παγκόσμιας απειλής ανήκει στα καλύτερα του είδους».
—Wall Street Journal

«Ένα συναρπαστικό, καθηλωτικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε μια πλοκή γεμάτη ανατροπές, το Κράτος Τρόμου θα σας κάνει να ξενυχτήσετε ακολουθώντας την υπουργό Άνταμς και την ομάδα που συγκεντρώνει για να ξεδιαλύνει την υπόθεση».
—GoodMorningAmerica.com

«ένα πολιτικό θρίλερ που δε θα το αφήνετε από τα χέρια σας… η φθινοπωρινή σας απόδραση».
—CNN.com

«Το Κράτος Τρόμου, στο οποίο η Hillary Clinton ενώνει τις δυνάμεις της με τη Louise Penny, τη μεγάλη κυρία του εγκλήματος, είναι μεθυστικό, εθιστικό, περίπλοκο, αλλά αυτό που το κάνει υπέροχο –και απελευθερωτικό– είναι ότι πρόκειται για ένα γυναικείο θρίλερ φαντασίας. Για μια φορά, οι σωτήρες είναι όλες γυναίκες -όχι μοιραίες, πανέμορφες γυναίκες, αλλά έξυπνες και γεμάτες ζωντάνια… το βιβλίο είναι κάτι περισσότερο από ένα θρίλερ, είναι ένας ύμνος στη φιλία».
—The Week

«Το περίμενα πως ένα θρίλερ γραμμένο από τη Hillary Rodham Clinton και τη Louise Penny θα ήταν έξυπνο, πολύ καλογραμμένο και γεμάτο σασπένς. Όμως το Κράτος Τρόμου είναι πολλά παραπάνω. Είναι το βιβλίο που πάντα ελπίζαμε πως θα έγραφε κάποια εμπνευσμένη πολιτική προσωπικότητα. Μόνο που δεν το κάνουν, επειδή δεν μπορούν να αποκαλύψουν όσα ξέρουν σε μια αυτοβιογραφία. Όμως το Κράτος Τρόμου είναι μυθιστόρημα. Και ως εκ τούτου απρόβλεπτο. Ναι, είναι ένα ευφυές, συναρπαστικό μυθιστόρημα, αλλά είναι επίσης επίκαιρο, αναιδές, σημαντικό, και υπέροχα, θαρραλέα προκλητικό. Υπάρχει πολλή τροφή για σκέψη σ’ αυτές τις σελίδες -που δε θα σταματάτε να γυρίζετε όσο πιο γρήγορα μπορούν τα δαχτυλάκια σας. Τι μεγάλη απόλαυση!»
—James Paterson

«Το Κράτος Τρόμου είναι ένα καθηλωτικό, απόλυτα πιστευτό, αγωνιώδες θρίλερ, που θα κάνει τους αναγνώστες να αναρωτηθούν πόσο είναι φανταστικό και πόσο βασίζεται στην πραγματικότητα. Η Clinton και η Penny είναι η κάθε μια χαρισματική από μόνη της -και οι δυο μαζί είναι ακατανίκητες».
—Karin Slaughter

«Το τέλειο πολιτικό θρίλερ: συνεχείς ανατροπές, πιστευτοί ήρωες και κακοί, και μια φευγαλέα ματιά στον κόσμο των πιο ισχυρών πολιτικών μας. Προσθέτουμε στο μίγμα δόσεις χιούμορ και καλό γράψιμο και έχουμε τη συνταγή της επιτυχίας».
—Ann Cleeves

«Χρόνια είχα να διαβάσω ένα τόσο γρήγορο και σύνθετο πολιτικό θρίλερ».
—Stylist
 
«Αυτό το γρήγορο μυθιστόρημα θα σας κρατήσει σε αναμμένα κάρβουνα!»
—My Weekly

«Πάρα πολύ καλό… το πραγματικό δέλεαρ του μυθιστορήματος, εκτός του ότι κανονίζει ένα σωρό πολιτικούς λογαριασμούς, είναι πως αποτελεί τη μοναδική σας ευκαιρία να πάρετε μια ιδέα από την Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου μαζί με μια υπουργό Εξωτερικών».
—The Times

«Μια τεράστια επιτυχία».
—The Financial Times

«Ένα επίκαιρο, δυναμικό ανάγνωσμα».
—Evening Standard

«Αναμενόμενα, αλλά αποτελεσματικά, το βιβλίο βάζει στόχο το μισογυνισμό της Ουάσιγκτον… Είναι επίσης εμπεριστατωμένο από γεωπολιτική άποψη, εξερευνώντας ένα ηθικό δίλημμα αντάξιο του John le Carré…»
—The Guardian

«Εξαιρετικά διασκεδαστικό… μια αναπάντεχη απόλαυση».
—Daily Telegraph

«Ένας βροντερός φόρος τιμής στις αδάμαστες γυναίκες της μέσης ηλικίας».
—The Sunday Times

«Αξιόλογο… Γρήγορο και γεμάτο πληροφορίες εκ των ένδον, μεταφέρει εξαιρετικά την πιεστική κατάσταση στην καρδιά της παγκόσμιας διπλωματίας».
—Daily Mail

Πληροφορίες για το βιβλίο


Κράτος Τρόμου (State of Terror) των Hillary Rodham Clinton και Louise Penny
Μετάφραση: Νίκος Ιβραηνίας

Τιμή: €19,90 ● Σελίδες: 544 ● ΙSBN:  978-960-620-896-6  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου