Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Η Τελευταία Θυσία: Για να ξυπνήσεις απ’ τον εφιάλτη πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου

 

Με την Τριλογία της Στέλλας Άνταμς (τα bestsellers Βυθισμένος Ουρανός, Πύρινη Κόλαση και Κρύο Δέρμα) μας ταξίδεψε σε μια Αθήνα ατμοσφαιρική, σκοτεινή, αλλιώτικη, δημιουργώντας την πιο ξεχωριστή, δυναμική και αντισυμβατική ηρωίδα της σύγχρονης ελληνικής crime λογοτεχνίας. 

Τώρα, με το νέο της μυθιστόρημα, Η τελευταία θυσία, η Κική Τσιλιγγερίδου μάς μεταφέρει σε ένα μικρό χωριό της Χαλκιδικής, έναν τόπο παλιών και νέων μυστικών, και μας παρουσιάζει μια καθηλωτική ιστορία γεμάτη μυστήριο, αγωνία και διαρκείς ανατροπές. 

Ένα απολαυστικό θρίλερ που κινείται με μαεστρία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, ένα σαγηνευτικά ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για τις φιλίες που χάνονται, τα όνειρα που γκρεμίζονται, το αίμα που ζητά εκδίκηση, και τη μαγεία… που βρίσκεται παντού. 


Λίγα λόγια για την υπόθεση


Η Ρεβέκκα επιστρέφει στη σκυθρωπή Άργιλο, το μικρό χωριό της Χαλκιδικής όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά την άτακτη φυγή της από εκεί, όταν η ζωή της καταστράφηκε από ένα τρομερό ατύχημα. Ο γκρεμός στο Ακρωτήριο δεν άλλαξε και δεν παραμόρφωσε μόνο την ίδια για πάντα, αλλά σκότωσε και την καλύτερή της φίλη, την Ισμήνη, που μαζί της την ένωναν πολύ περισσότερα πράγματα από μια κοινή παιδική ηλικία. Τις ένωναν η βαθιά επιθυμία να αλλάξουν τον κόσμο, η λαχτάρα να τον φέρουν στα μέτρα τους. Να τον κάνουν ένα με τη φύση, και τη μαγεία της.

Αυτό που τη φέρνει πίσω είναι μια ολόιδια τραγωδία: ένα ακόμη κορίτσι που πέφτει από τον ίδιο γκρεμό, βρίσκοντας φρικτό θάνατο. Αυτοκτονία; Ατύχημα; Ή έγκλημα; Και ποιος μπορεί να ήθελε τον χαμό ενός δεκαεξάχρονου κοριτσιού; Μήπως ο δολοφόνος είναι ο ίδιος με εκείνον είκοσι χρόνια πριν; Και, εάν ναι, τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει;

Ένα μυθιστόρημα για την απώλεια της παιδικής ηλικίας, για τον έρωτα και την απιστία, το πάθος και τη ζήλια, το τώρα και το τότε. Και για όλα τα ατίθασα δεκαεξάχρονα κορίτσια — τις μάγισσες.


Πληροφορίες για το βιβλίο

Η Τελευταία Θυσία της Κικής Τσιλιγγερίδου

Τιμή: €16,60 ● Σελίδες: 392 ● ΙSBN:  978-960-620-897-3Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου