Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος #My_Greece: Villages

 

Η ομάδα Greek Instagramers Events και οι Εκδόσεις Bell παρουσίασαν την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου το φωτογραφικό λεύκωμα “#My_Greece: Villages, Τα χωριά της Ελλάδας με την ξεχωριστή ματιά 270 insta-φωτογράφων”, στην αίθουσα Atrium του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και μίλησαν ο διευθυντής εκδόσεων Bell Χάρης Νικολακάκης, ο εκδότης του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος Τάκης Τζίμας, ο αρχισυντάκτης του photologio.gr Θοδωρής Στίγκας και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" Ιωάννης Παπαδάτος.


 


Την παρουσίαση άνοιξαν οι δημιουργοί της ομάδας Greek Instagramers Events, Γιώργος Βέργαδος και Έλλη Αγιαννίδη, οι οποίοι ανέλυσαν τους λόγους που τους οδήγησαν στην δημιουργία του project  “#My_Greece: Villages”  που στόχο έχει την ανάδειξη της Ελληνικής επαρχίας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα κοινωνικά δίκτυα. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των αξιότιμων ομιλητών και του κοινού για τα χωριά της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από το λεύκωμα και διαβάστηκαν οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτές, δημιουργώντας βαθιά συναισθήματα νοσταλγίας και συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους. 


 


Στα happenings της εκδήλωσης, ήταν και η ζωντανή σύνδεση με μια από τις ηρωίδες που απεικονίζονται σε φωτογραφία του λευκώματος, την κυρία Ελένη που είναι μόνιμη κάτοικος του χωριού Γοργοπόταμος. Το κοινό είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί της και να μάθει λεπτομέρειες για την ζωή στο χωριό, τα έθιμα και τις παραδόσεις που διατηρούνται αναλλοίωτα μέχρι σήμερα.


 


Το φωτογραφικό λεύκωμα #My_Greece: Villages παρουσιάζει 270 γνωστά και άγνωστα χωριά της Ελλάδας, μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται ο ξεχωριστός χαρακτήρας και η αληθινή ταυτότητα αυτού του τόπου. Τα έσοδα που αντιστοιχούν στα πνευματικά δικαιώματα της ομάδας Greek Instagramers Events και των φωτογράφων που συμμετέχουν στο νέο φωτογραφικό λεύκωμα προσφέρονται εξ ολοκλήρου στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Το project “#My_Greece: Villages” υλοποιείται με την υποστήριξη των: ANEK Lines, Wind, Ψηφιακό Τύπωμα, Εκδόσεις Bell
 

Δείτε εδώ το βίντεο της παρουσίασης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου