Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο: Ένα συναρπαστικό δυστοπικό αστυνομικό μυθιστόρημα, σ’ ένα εναλλακτικό, ζοφερά ρεαλιστικό μέλλον

 

Από το πρώτο του βιβλίο, Ο θεός του πολέμου (2018), ο Ξενοφών Φύτρος κατάφερε να ταράξει τα νερά της ελληνικής crime λογοτεχνίας, αφού παρουσίασε ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που ακροβατούσε επιδέξια ανάμεσα στο αστυνομικό και το ψυχολογικό θρίλερ. «Ένα πραγματικά ξεχωριστό είδος λογοτεχνικής αφήγησης που ξεπέρασε τους σταθερούς κανόνες γραφής του είδους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και απαιτεί» (vivlio-life.gr), «Κάθε σελίδα και μία… ανατροπή» (Αντώνης Καρατζαφέρης, Ελεύθερος Τύπος Κυριακής), ένα μυθιστόρημα με ένα φινάλε αναπάντεχο, «όπως πρέπει να είναι τα καλά αστυνομικά μυθιστορήματα, όπου όλα λύνονται, όλα εξηγούνται: ο αναγνώστης μένει με μια αίσθηση σαστιμάρας» (Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, fractal).

Ο συγγραφέας επιστρέφει το 2021 με το δεύτερο βιβλίο του, Αγαπημένο μου ημερολόγιο, ένα σκοτεινό, δυστοπικό αστυνομικό θρίλερ, που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2031, την πρωτεύουσα μιας χώρας σε παρακμή: κοινωνία και κράτος έχουν καταρρεύσει, νόμος και ηθική είναι λέξεις χωρίς περιεχόμενο, στους δρόμους τριγυρίζουν η βία κι ο φόβος· κι ένας δολοφόνος που αναζητά τα θύματά του και καταγράφει τη δράση του σε ένα ημερολόγιο που στάζει αίμα. 

Σε προκαλούμε να το πάρεις στα χέρια σου, αλλά σε προειδοποιούμε: το όνομά σου μπορεί να είναι γραμμένο στις σελίδες του. Θα τολμήσεις να το ξεφυλλίσεις; 


Λίγα λόγια για την υπόθεση


Το Ναι έγινε Όχι. H Βουλή κάηκε, η κυβέρνηση κατέρρευσε.

Η Ελλάδα εκδιώχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα σύνορα της Ευρώπης έκλεισαν,
η ενδοχώρα κατακλύστηκε από τους καταυλισμούς των μεταναστών· τα νησιά είναι από καιρό ξένο έδαφος.

Ο κόσμος αλλάζει, ο χρόνος συρρικνώνεται, οι άνθρωποι πεθαίνουν.

Ο φονικός ιός είναι ανεξέλεγκτος, σκοτώνει το σώμα μας και παίζει με το μυαλό μας.

Πλέον, το αίμα χύνεται από τους μη σεσημασμένους· και για ασήμαντη αφορμή.

Ένας δολοφόνος σκοτώνει χωρίς αιτία· ή μήπως όχι; Το ημερολόγιό του κρύβει τα μυστικά του.

Σήμερα είναι 1η Οκτωβρίου του 2031.


Το Αγαπημένο μου ημερολόγιο είναι ένα δυστοπικό αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σ’ ένα εναλλακτικό, ζοφερά ρεαλιστικό μέλλον.
Αν το πάρεις στα χέρια σου, αν το διαβάσεις, προετοιμάσου· τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, η ζωή δεν είναι αυτή που ξέρεις.
Ένα μόνο δεν αλλάζει· το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης: Ο θάνατός σου η ζωή μου.


Πληροφορίες για το βιβλίο

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο του Ξενοφώντα Φύτρου

Τιμή: €15,50 ● Σελίδες: 360 ● ΙSBN:  978-960-620-880-5  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου