Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Κατάβαση: Για πόσο μπορείς να κρυφτείς από την κόλαση;

 

Στο μυθιστόρημά του Οι Μακάριοι (2018) ο Μάριος Δημητριάδης έβαλε το στοίχημα να παντρέψει τον αρχαίο με το σύγχρονο κόσμο, μέσα σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική και πρωτότυπη ιστορία φαντασίας και τρόμου –και το κέρδισε. 

Τώρα, τρία χρόνια αργότερα, οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του, Κατάβαση, μέσα από το οποίο ο Μάριος μάς καλεί να τον ακολουθήσουμε σε ένα νέο ταξίδι στο ξεχασμένο χθες. Ακόμα πιο σκοτεινό, ακόμα πιο μυστήριο, ακόμα πιο ανατρεπτικό.

Κάποτε οι θεοί δημιούργησαν έναν ξεχωριστό παράδεισο για τους ήρωες, θέλοντας να τους τιμήσουν για τις ένδοξες πράξεις τους. Η κόλαση, όμως, ήταν, είναι και θα είναι η ίδια για όλους… Προετοιμαστείτε. Η Κατάβαση μόλις ξεκίνησε. 
 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Άγγελος βλέπει τη ζωή του να καταρρέει μέρα με τη μέρα. Η γυναίκα της ζωής του πεθαίνει, χάνει τη δουλειά του και όλοι τον εγκαταλείπουν. Όλα αυτά μετά την επίσκεψή του στο νεκρομαντείο του Αχέροντα… Όταν αρχίσει να νιώθει ότι τον παρακολουθούν και αντιληφθεί πως κάποιος –ή κάποιοι;– των καταδιώκει, ένας άντρας θα εμφανιστεί από το πουθενά και θα προσφερθεί να τον βοηθήσει.

Την ίδια στιγμή κάποιος άλλος οδεύει προς τον Άδη. Προδομένος από όλους, ξέρει από πριν ότι οι τρεις δικαστές δεν πρόκειται να δείξουν επιείκεια απέναντί του. Τα βασανιστήρια του κάτω κόσμου τον περιμένουν και δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό.

Τι ενώνει τους δύο αυτούς άντρες; Τι κρύβεται πίσω από την προδοσία και τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά οι θεοί;

 

Η Κατάβαση είναι μια καθηλωτική, σκοτεινή ιστορία για τη σύγκρουση ανάμεσα στον αρχαίο και στον σύγχρονο κόσμο. Ένας σκληρός και ανελέητος αγώνας δρόμου ανάμεσα σε θεούς και θνητούς. Και η απόδειξη ότι η κόλαση θα είναι πάντα ίδια για όλους...


Παρουσιάσεις


Θεσσαλονίκη


Νάουσα


Αθήνα


Πληροφορίες για το βιβλίο


Κατάβαση του Μάριου Δημητριάδη

Τιμή: €15,50 ● Σελίδες: 344 ● ΙSBN:  978-960-620-878-2 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου