Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ζωές στο αντίθετο ρεύμα: Τρεις γυναίκες – τρεις ιστορίες – μία μέρα

 

Πιστεύεις στις συμπτώσεις; Οι επιλογές που κάνεις είναι αποκλειστικά δικές σου ή καθοδηγούνται έμμεσα από γεγονότα που έχουν επηρεάσει τον χαρακτήρα σου; Και η τύχη; Ναι, η τύχη. Ίσως αυτή να είναι η πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψεις τον τρόπο που ορισμένες φορές οι επιλογές διαφορετικών ανθρώπων συνδέονται. Και κάπως έτσι οι ζωές που μέχρι πρότινος κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, ξαφνικά αλλάζουν κατεύθυνση. Συντονίζονται. Και κάποια στιγμή συναντιούνται. Όπως θα συναντηθούν οι ζωές τριών γυναικών στο κοινωνικό μυθιστόρημα του Γιώργου Αγγελίδη Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα

Αυτή είναι η ιστορία της Κυριακής, της Ζωής και της Ασημίνας. Ένα δυνατό, συναρπαστικό, συγκινητικό μυθιστόρημα φυγής, σχέσεων, λανθασμένων επιλογών και… εγκλημάτων. 

«Όταν παίρνεις μια απόφαση, είναι λες και προχωράς σε μια σκάλα στο κενό, περικυκλωμένη από ομίχλη. Το ομιχλώδες κενό είναι όλοι οι αστάθμητοι παράγοντες, οι επιλογές των γνωστών ή άγνωστων άλλων. Και μονάχα όταν φτάσεις σ’ ένα πλατύσκαλο της ζωής σου, όταν βάλεις τα πράγματα κάτω και συλλογιστείς πώς έφτασες εκεί, η ομίχλη διαλύεται και συνειδητοποιείς πως όλα τα σκαλοπάτια που έχεις αφήσει πίσω σου κάπως συνδέονταν μεταξύ τους, οδηγώντας σε, άλλες φορές εκούσια κι άλλες ακούσια, σ’ εκείνο το κομβικό σημείο».

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Μπορούν τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι να αλλάξουν ο ένας τη ζωή του άλλου μέσα σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες;

Η Κυριακή, σύντροφος ενός διαβόητου, επικηρυγμένου ληστή, έρχεται αντιμέτωπη με εγκλήματα θαμμένα στο παρελθόν όταν καλείται να αναλάβει δράση για να προστατέψει την τετράχρονη κόρη της.

Η Ζωή, γνωστή παρουσιάστρια της τηλεόρασης, βλέπει την κοσμοθεωρία της να καταρρέει όταν, αντί να καταφύγει σε ένα ακόμη τέλειο ψέμα, επιλέγει να αποδεχτεί την αλήθεια για το γάμο και την καριέρα της.

Η Ασημίνα, έχοντας έρθει περισσότερες από μία φορές αντιμέτωπη με το θάνατο, συνειδητοποιεί πως η έσχατη προσπάθειά της για σωτηρία ίσως είναι στην πραγματικότητα ο χειρότερός της εφιάλτης.


Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και για τις τρεις,  τα όρια ανάμεσα στο θύτη και το θύμα εξαϋλώνονται  και η λύτρωση μοιάζει να απομακρύνεται κάθε στιγμή. Ώσπου οι δρόμοι τους συναντιούνται.


Τελικά είναι πολύ πιο εύκολο να βλέπεις το μέλλον σου να γκρεμίζεται μπροστά σου, παρά ν’ ακούς το παρελθόν σου να γκρεμίζεται πίσω σου.


Πληροφορίες για το βιβλίο

Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα του Γιώργου Αγγελίδη

Τιμή: €15,50 ● Σελίδες: 392 ● ΙSBN:  978-960-620-882-9Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου