Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Drifter #2 - Καρμανιόλα: Καμιά ζώνη ασφαλείας δε θα σε σώσει

 

Τελικά, τι είναι στα αλήθεια το Drifter; Κάποιοι λένε ότι είναι ένα μπαρ στου Ζωγράφου, όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε μια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη. Άλλοι πάλι, λένε ότι το Drifter συμβολίζει την ιδιοσυγκρασία ενός άσκοπα περιφερόμενου ήρωα, που μπλέχτηκε άθελά του σε μια ιστορία πάνω από τις δυνάμεις του. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το Drifter, είναι η πιο πρωτότυπη crime fiction ιστορία που διάβασαν ποτέ. Εμείς μάλλον θα συμφωνήσουμε με… όλους.

Στο πρώτο βιβλίο της pulp noir σειράς, DRIFTER #1: Το Χέρι του Νεκρού, γνωρίσαμε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους αφηγητές της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Τώρα, έφτασε η ώρα να μάθουμε τη συνέχεια της ιστορίας του Στράτου. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς είναι μια καταιγιστική  ιστορία γεμάτη ύποπτες δολοφονίες, απρόοπτες συναντήσεις και μυστηριώδεις εξαφανίσεις. Ο Λευτέρης Μπούρος επιστρέφει στα BELL Best Seller με σκοπό να μην αφήσει τίποτα όρθιο πίσω του. Εξάλλου, πόσες πιθανότητες έχει κανείς να βγει ζωντανός από μια Καρμανιόλα;  


Λίγα λόγια για την υπόθεση


Η καραμπίνα του σημάδευε κατευθείαν το στήθος μου.

  «Ποιος είσαι;» είπε. «Ποιοι είναι αυτοί;»
  Ήξερα ότι αν του έλεγα ψέματα θα πέθαινα μέσα σ’ εκείνο το σφαγείο. Το σώμα μου θα τυλιγόταν μέσα σε κάποια κουβέρτα και, πριν ακόμη ξημερώσει, θα βρισκόμουν θαμμένος ανάμεσα σε δύο ελαιόδεντρα με θέα το ποτάμι. Τα πάντα θα πήγαιναν στράφι· τα όνειρα, τα κλεμμένα χρήματα, η μεγάλη μου απόδραση· όλα καπνός, από ένα πάτημα της σκανδάλης του.
  Τους είχα κοροϊδέψει.
  «Με λένε Στράτο Μαύρο», είπα. «Τον περασμένο Αύγουστο, είπαν στις ειδήσεις ότι πέθανα».


Ένας συνταξιούχος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ένας απατεώνας με ευγενικές προθέσεις βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό και δύο πληρωμένοι θηρευτές παλεύουν με όλα τα μέσα για μια εξαναγκασμένη ομερτά.

Η αιματοχυσία μοιάζει αναπόφευκτη: οι εχθροπραξίες πληθαίνουν, η αδράνεια του Νόμου κάνει τη βία να κλιμακώνεται και, την ώρα που η διπλωματία φαντάζει ως η ύστατη πιθανότητα επιβίωσης, μια οδυνηρή εκτέλεση θα οπλίσει τα χέρια εκείνων που δεν έχουν πια να χάσουν τίποτα.

Στο δεύτερο μέρος της pulp noir σειράς DRIFTER το παρελθόν στοιχειώνει τον Στράτο, τον αντισυμβατικό ήρωα που γνωρίσαμε στο Χέρι του Νεκρού. Σ’ αυτή την ιστορία εκδίκησης όλα μπορεί να συμβούν. Οι δήμιοι παίρνουν το ρόλο των καταδικασμένων και αθώοι ήρωες οδηγούνται σε μια στροφή Καρμανιόλα.  


Παρουσίαση του βιβλίου



Το βιβλιοπωλείο MONOGRAM στον Χολαργό και οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν το μυθιστόρημα Καρμανιόλα- DRIFTER#2 του Λευτέρη Μπούρου την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στις 19:00, στον προαύλιο χώρο του Ομίλου Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού (Ο.Π.Α.Χ. MIND GAMES), Ευριπίδου 11 και Κεφαλληνίας, Χολαργός.


Ο Λευτέρης Μπούρος θα συνομιλήσει για το βιβλίο του με τον συγγραφέα Γρηγόρη Αζαριάδη.
Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, σύμφωνα με τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.

 

Πληροφορίες για το βιβλίο

Drifter #2: ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ του Λευτέρη Μπούρου

Τιμή: €9,90 ● Σελίδες: 376 ● ΙSBN:  978-960-507-150-9 



1 σχόλιο: