Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Γεράκια στο Κλουβί: Ενενήντα έξι μέρες στη θάλασσα. Θα αντέξουν μόνο οι δυνατοί.

 

Στις 23 Μαΐου του 1829 το βρετανικό ιστιοφόρο Νόρφοκ αποπλέει από το λιμάνι του Σπίτχεντ στη νότια Αγγλία, με εντολή να παραλάβει από τη Βαλέτα της Μάλ¬τας διακόσιους έναν κατάδικους με προορισμό τη Νέα Νότια Ουαλία. Ανάμεσά τους βρίσκονται και εφτά Έλληνες ναυτικοί καταδικασμένοι για πειρατεία. Οι πρώτοι Έλληνες κάτοικοι της Αυστραλίας. Πόσοι όμως από αυτούς επέζησαν;

Η Κωνσταντίνα Μόσχου, μια από τις πιο αξιόλογες φωνές της σύγχρονης ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, δίνει τη δική της απάντηση στο ερώτημα αυτό, μέσα από το νέο της βιβλίο. Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, το Γεράκια στο κλουβί είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στις επικίνδυνες θάλασσες του 19ου αιώνα, ένα καθηλωτικό, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα μυστηρίου, και ταυτόχρονα μια συγκλονιστική ιστορία για τα όρια της ανθρώπινης δύναμης.        
                                                                                 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Καλοκαίρι του 1829. Για μέρες και νύχτες, το βρετανικό ιστιοφόρο Νόρφοκ ταξιδεύει σε ωκεανούς έχοντας στοιβαγμένους στ’ αμπάρια του κατάδικους, με ρότα για την Αυστραλία, τόπο της εξορίας τους. Αρκεί όμως μια σπίθα για να ανατραπούν οι ισορροπίες. Και κάποιοι ίσως να μη φτάσουν στον προορισμό τους. Τα ερωτήματα πολλά. Οι κίνδυνοι ακόμα περισσότεροι.

Η μοναδική γυναίκα κατάδικος πάνω στο καράβι, η Καρμέλα Μπουχάγιαρ, γνωρίζει πως η λύση του αινίγματος –και το εισιτήριο για την επιβίωσή της– βρίσκεται στο δεύτερο αμπάρι. Εκεί που κρατούνται οι καταδικασμένοι για πειρατεία Έλληνες…


Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου, βασισμένο σε ιστορικό γεγονός. Ένα βιβλίο για τις αντιθέσεις: πόλεμος και ειρήνη, φωτιά και θάλασσα, αρσενικό και θηλυκό. Για ενενήντα έξι μέρες, ώσπου να πιάσουν λιμάνι. 


Πληροφορίες για το βιβλίο

Γεράκια στο Κλουβί της Κωνσταντίνας Μόσχου

Τιμή: €15,50 ● Σελίδες: 352 ● ΙSBN:  978-960-620-874-4  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου