Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Η Γραμμή του Μεσονυχτίου: Ο Τζακ Ρίτσερ έχει μια άσχημη μέρα. Δε θα ήταν καλή ιδέα να μπλεχτείς στα πόδια του.


Η επιστροφή των BELL στη νέα κανονικότητα γίνεται με την κυκλοφορία του νέου μυθιστορήματος του #1 αυτή τη στιγμή συγγραφέα σε πωλήσεις στον κόσμο, του Lee Child! Η Γραμμή του Μεσονυχτίου είναι η 22η περιπέτεια του περιπλανώμενου πρώην στρατονόμου Τζακ Ρίτσερ και πρόκειται για «ένα επίκαιρο, συγκινητικό, αγωνιώδες και ηθικά πολύπλοκο θρίλερ» (Washington Post), το οποίο μάλιστα «συγκαταλέγεται στα καλύτερα της σειράς» (Washington Times). 

Στο βιβλίο αυτό ο Child αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι είναι ένας τεχνίτης της πλοκής, ενώ ο γρήγορος ρυθμός, οι απανωτές ανατροπές, οι ζωντανοί διάλογοι και η ευφυέστατη ιστορία δεν επιτρέπουν στον αναγνώστη να σηκώσει τα μάτια του από τις σελίδες. 

Ακόμη κι αν δεν έχετε διαβάσει ποτέ πριν μια περιπέτεια του Τζακ Ρίτσερ, η Γραμμή του Μεσονυχτίου είναι μια καλή αρχή για να ανακαλύψετε αυτό που ήδη γνωρίζουν οι αναγνώστες σε ενενήντα εφτά χώρες: ότι ο Τζακ Ρίτσερ «είναι ένας ήρωας ισάξιος του Κοντινένταλ Οπ του Χάμετ και του Φίλιπ Μάρλοου του Τσάντλερ» (Esquire).


Λίγα λόγια για την υπόθεση 


Κάνοντας μια βόλτα σε μια μικρή κωμόπολη στα Μεσοδυτικά, ο Ρίτσερ περνάει έξω από ένα ενεχυροδανειστήριο. Βλέπει στη βιτρίνα ένα δαχτυλίδι του 2005 από το Γουέστ Πόιντ. Είναι μικροσκοπικό· δώρο μιας γυναίκας στον εαυτό της για την αποφοίτησή της από τη στρατιωτική ακαδημία. Ο Ρίτσερ είναι κι αυτός απόφοιτος του Γουέστ Πόιντ και ξέρει τι πρέπει να πέρασε εκείνη η γυναίκα για να αποκτήσει το δαχτυλίδι. Για ποιο λόγο λοιπόν θα το αποχωριζόταν;

Ο Ρίτσερ αποφασίζει να τη βρει. Ακολουθεί βήμα βήμα την πορεία του δαχτυλιδιού, σ’ ένα μονοπάτι χαραγμένο από εγκληματίες που τον οδηγεί στα δυτικά. Σαν τον Μεγαλοπόδαρο που βγήκε από το δάσος, φτάνει στις μακρινές και αραιοκατοικημένες περιοχές του Γουαϊόμινγκ. Το μόνο που θέλει είναι να βρει την ιδιοκτήτρια του δαχτυλιδιού. Αν διαπιστώσει ότι εκείνη η γυναίκα είναι καλά, θα την αφήσει στην ησυχία της και θα φύγει. Αν όμως δεν είναι καλά, τότε αλίμονο σε όποιον σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του.


Πληροφορίες για το βιβλίο


H Γραμμή του Μεσονυχτίου (The Midnight Line) του Lee Child
Μετάφραση: Nίκος Ιβραηνίας

Τιμή: 9,90€ ● Σελίδες: 408 ● ΙSBN:  978-960-507-136-3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου