Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Το Βιβλίο των Οστών: Ο Τσάρλι Πάρκερ δε φοβάται το κακό. Αλλά το κακό τον φοβάται…


Οι καταστάσεις που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι πρωτόγνωρες και, αναμφίβολα, η καθημερινότητα όλων μας έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού COVID-19, τις οποίες και παρακολουθούμε στενά. Στις Εκδόσεις BELL αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδόσεών μας για όσο χρειαστεί, αλλά αφήσαμε ένα μικρό «παραθυράκι»: αποφασίσαμε να συνεχίσουμε κανονικά, για όσο μπορούμε, στην έκδοση των βιβλίων της εμβληματικής μας σειράς BELL Best Seller –των βιβλίων, δηλαδή, που κυκλοφορούν και στα περίπτερα– στέλνοντας έτσι ένα μικρό μήνυμα αισιοδοξίας και «κανονικότητας». 

Το βιβλίο των Οστών του Τζον Κόνολι είναι η πολυαναμενόμενη, χορταστική, 17η περιπέτεια του Τσάρλι Πάρκερ, όπου ο σπουδαίος Ιρλανδός συγγραφέας φέρνει τον αγαπημένο ντετέκτιβ «αντιμέτωπο με δύο από τους πιο συναρπαστικούς κακούς που έχει δημιουργήσει» (Booklist). «Η περίτεχνη πλοκή, οι πλούσιοι χαρακτήρες και μια σειρά από τρομακτικές καταστάσεις θα κάνουν τους αναγνώστες να καταβροχθίσουν τις σελίδες» (Kirkus Reviews) και «οι λάτρεις του Κόνολι θα συμφωνήσουν πως αυτό είναι το αριστούργημά του» (Publishers Weekly).

Αυτόν τον Απρίλιο, λοιπόν, μένουμε σπίτι και διαβάζουμε Τσάρλι Πάρκερ. 

Το βιβλίο θα το βρείτε στα περίπτερα, ενώ μπορείτε να το έχετε στην πόρτα του σπιτιού σας με ένα κλικ ΕΔΩ


Λίγα λόγια για την υπόθεση



Ο Τσάρλι Πάρκερ…  Είναι η καλύτερη ελπίδα που έχουμε. Είναι η μόνη μας ελπίδα.

Στους βάλτους της βορειοανατολικής Αγγλίας ανακαλύπτεται το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Στα νότια, σε έναn τόπο λατρείας και θυσίας παλιό όσο και η ιστορία του ανθρώπου, μια κοπέλα βρίσκεται θαμμένη. Στα νοτιοανατολικά, ένα πηγάδι στα ερείπια ενός μοναστηριού φανερώνει το μακάβριο μυστικό του.

Κάποιος θυσιάζει. Κάποιος καλεί. Και κάτι μέσα στο σκοτάδι ακούει το κάλεσμα.

Αλλά και κάποιος άλλος έρχεται. Ο Τσάρλι Πάρκερ βγαίνει για κυνήγι και ακολουθώντας τις δικές του διαδρομές φτάνει στους δρόμους του Λονδίνου για να βρει εκείνους που θέλουν να βυθίσουν αυτό τον κόσμο στο σκοτάδι.

Ο Πάρκερ δε φοβάται το κακό. Αλλά το κακό τον φοβάται…


Κριτικές



«Οι λάτρεις του Κόνολι θα συμφωνήσουν πως αυτό είναι το αριστούργημά του».
Publishers Weekly

«Η περίτεχνη πλοκή, οι πλούσιοι χαρακτήρες και μια σειρά από τρομακτικές καταστάσεις θα κάνουν τους αναγνώστες να καταβροχθίσουν τις σελίδες».
Kirkus Reviews

«Μια ακόμη κλασική ιστορία του Τσάρλι Πάρκερ… όπου η ιστορία, η λαϊκή παράδοση, οι μύθοι και οι θρύλοι ενώνονται για να υποδεχτούν τη θυσία…»
Press Association

«Ο Κόνολι φέρνει τον ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ αντιμέτωπο με δύο από τους πιο συναρπαστικούς κακούς που έχει δημιουργήσει… οι θαυμαστές θα ενθουσιαστούν».
Booklist

«Ένα επιδέξιο, εκτενές και ανατριχιαστικό μείγμα αστυνομικού μυθιστορήματος και γοτθικού τρόμου».
Kirkus Reviews

Πληροφορίες για το βιβλίο



Το Βιβλίο των Οστών (A Book of Bones) του John Connolly
Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου

Τιμή: 15,50€ ● Σελίδες: 608 ● ΙSBN: 978-960-507-135-6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου