Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Σκοτεινό Παρελθόν: Ο Τζακ Ρίτσερ ποτέ δεν κοιτάζει πίσω. Αυτό θα αλλάξει τώρα…

 

Το παρόν μπορεί να είναι σκληρό, αλλά κάποιες φορές το παρελθόν μπορεί να είναι χειρότερο… Κι αυτό θα το ανακαλύψει σύντομα ο Τζακ Ρίτσερ. Εσείς, είστε έτοιμοι για τη νέα περιπέτεια του #1 ήρωα της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας;


Το Σκοτεινό Παρελθόν είναι η 23η υπόθεση του Τζακ Ρίτσερ (η οποία φυσικά διαβάζεται και ανεξάρτητα, όπως όλες οι προηγούμενες) κι έρχεται για να προσφέρει στους αμέτρητους φανατικούς αναγνώστες της σειράς ένα ακόμη εξαιρετικό θρίλερ γεμάτο εκπλήξεις, σασπένς και ανατροπές. Ο ήρωας που δημιούργησε ο Λη Τσάιλντ, «ο Τζέιμς Μποντ της εποχής μας», όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Κεν Φόλετ, είναι «ένας από τους πιο αυθεντικούς, ελκυστικούς ήρωες της ποπ κουλτούρας του αιώνα μας», σύμφωνα με την Washington Post. Και η νέα του περιπέτεια θα σας μείνει αξέχαστη!

Λίγα λόγια για την υπόθεση



Ο Τζακ Ρίτσερ κάνει ωτοστόπ. Σχεδιάζει να ακολουθήσει τον ήλιο σε ένα επικό ταξίδι στην άλλη άκρη της Αμερικής, από το Μέιν στην Καλιφόρνια. Δεν πάει μακριά. Σε έναν επαρχιακό δρόμο βαθιά μέσα στα δάση της Νέας Αγγλίας βλέπει μια πινακίδα με το όνομα ενός μέρους που δεν έχει δει ποτέ: της γενέτειρας του πατέρα του. Τι σημασία έχει μια μέρα παραπάνω; σκέφτεται. Και κάνει την παράκαμψη.

Την ίδια στιγμή, στην ίδια απόμερη περιοχή, χαλάει ένα αυτοκίνητο. Ένα νεαρό ζευγάρι από τον Καναδά είχε ξεκινήσει ένα ταξίδι προς τη Φλόριντα. Σκόπευαν να κάνουν μια στάση στη Νέα Υόρκη για να πουλήσουν ένα θησαυρό. Τώρα έχουν ξεμείνει σε ένα μοναχικό μοτέλ μέσα στην ερημιά. Οι ιδιοκτήτες τούς φαίνονται σχεδόν υπερβολικά φιλικοί. Το μέρος είναι παράξενο… αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Το επόμενο πρωί, στα γραφεία του δήμου, ο Ρίτσερ ρωτάει για το παλιό σπίτι της οικογένειας. Του λένε ότι στην πόλη δεν είχε ζήσει ποτέ κανένας Ρίτσερ. Εκείνος ανέκαθεν ήξερε ότι ο πατέρας του, φεύγοντας από εκεί, είχε ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, αλλά τώρα αναρωτιέται: Μήπως ο πατέρας μου δεν έζησε ποτέ εκεί;

Ενώ ο Ρίτσερ εξερευνά τη ζωή του πατέρα του, και ενώ οι Καναδοί αντιμετωπίζουν θανάσιμους κινδύνους, αρχίζουν να σμίγουν κομμάτια από διαφορετικές ιστορίες. Και τότε ο Ρίτσερ κάνει μια συγκλονιστική ανακάλυψη: Το παρόν μπορεί να είναι ζόρικο, αλλά το παρελθόν μπορεί να είναι γεμάτο ένταση… και ολέθριο.


Πληροφορίες για το βιβλίο


Σκοτεινό Παρελθόν (Past Tense) του Lee Child
Μετάφραση: Νίκος Ιβραηνίας

Τιμή: €9,90 ● Σελίδες: 408 ● ΙSBN:  978-960-507-147-9 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου