Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Η Οργάνωση: Το Σκοτάδι νικάει όταν τελικά γίνεις κι εσύ ένας απ’ αυτούς

 

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης, που έχει αναγνωριστεί, από αναγνώστες και κριτικούς, ως η πλέον δυνατή και πρωτοπόρα φωνή σ’ αυτό που αποκαλούμε «νέο κύμα στην ελληνική crime λογοτεχνία», παρουσιάζει το νέο, πολυαναμενόμενο βιβλίο του, Η Οργάνωση. Ένα σύγχρονο, επίκαιρο, ζωντανό, ρεαλιστικό –και πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενά του– μυθιστόρημα που εισχωρεί με μοναδικό τρόπο στα άδυτα του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, αναρωτιέται αν είναι δυνατόν ένας αστυνομικός συγγραφέας ν' αναλύσει καλύτερα από έναν ποινικολόγο ή εγκληματολόγο τη δομή και λειτουργία του οργανωμένου εγκλήματος, τη διαπλοκή του με το πολιτικό σύστημα και την τρομοκρατία, την ομερτά και το φόβο, τις μνήμες και την εκδίκηση –και δίνει ο ίδιος την απάντηση: «Και βέβαια μπορεί. Απόδειξη το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη Η Οργάνωση, το οποίο αξίζει να το διαβάσετε γιατί δίνει –έστω έμμεσα κι υπαινικτικά- απαντήσεις σε πολλά ανοικτά ερωτήματα του καιρού μας για την εγχώρια και διεθνή εγκληματικότητα». 

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη κυκλοφορεί σε νέα έκδοση το πρώτο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη που σηματοδότησε τη νέα εποχή της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, Παλιοί Λογαριασμοί.
                                                            
                        

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Είναι δομημένη στα πρότυπα μιας πολυεθνικής εταιρείας με διαχωρισμένους τομείς και διαφορετικούς υπεύθυνους για κάθε τομέα: πορνεία, ναρκωτικά, εκβιασμοί, δικαστικές αποφάσεις, δολοφονίες.

Έχει απλώσει τα πλοκάμια της στη Δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ, στην αστυνομία, στην πολιτική –παντού.

Είναι ένα πανίσχυρο και αόρατο κύκλωμα διαφθοράς και διαπλοκής που ελέγχει τα πάντα στην κοινωνία μας.

Είναι μια Υπερκυβέρνηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Είναι η Οργάνωση.

Η αστυνόμος Τρύπη και η ομάδα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής ταξιδεύουν σε αχαρτογράφητα ύδατα, στον θολό ωκεανό του οργανωμένου εγκλήματος, με αντιπάλους αδίστακτους κακοποιούς… Εκεί όπου βασιλεύει η διαφθορά σε κάθε επίπεδο και ελλοχεύει ο αμείλικτος κίνδυνος για τη ζωή τους ανά πάσα στιγμή.

Είπε για τον Γρηγόρη Αζαριάδη


«Ο Γρηγόρης Αζαριάδης είναι μια πολύ ζωντανή φωνή στον χώρο του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Και με τα μυθιστορήματά του, που επικεντρώνονται στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και με την αρθρογραφία του για το αστυνομικό μυθιστόρημα, έχει μια σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη και τη διάδοση του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος». - Πέτρος Μάρκαρης


Παρουσίαση του βιβλίου


Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας του βιβλιοπωλείου MONOGRAM στον Χολαργό, οι Εκδόσεις BELL σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γρηγόρη Αζαριάδη Η Οργάνωση, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 στις 19:30, στο εξωτερικό Αμφιθέατρο Δήμου Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός).


Ο Γρηγόρης Αζαριάδης θα συνομιλήσει για το βιβλίο του με τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Στέφανο Τσιτσόπουλο.


Πληροφορίες για το βιβλίο

Η Οργάνωση του Γρηγόρη Αζαριάδη

Τιμή: €11,90 ● Σελίδες: 408 ● ΙSBN:  978-960-507-159-2  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου