Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Η Κατάρα του Νείλου: Ένα ανείπωτο κακό. Ένα απίθανο χάρισμα.

 

Με την κυκλοφορία της Κατάρας του Νείλου ολοκληρώνονται οι επανεκδόσεις των βιβλίων μιας από τις πλέον αγαπημένες και πολυδιαβασμένες σειρές βιβλίων του αξέχαστου Wilbur Smith, αυτής που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, με πρωταγωνιστή τον σοφό Τάιτα. Έτσι, μετά από πολλά χρόνια, οι αναγνώστες μπορούν και πάλι να βρουν και τα πρώτα τέσσερα βιβλία της σειράς στα βιβλιοπωλεία και να αφεθούν στη μαγική πένα του αγαπημένου συγγραφέα, ώστε να τους ταξιδέψει στον μυστηριώδη και συναρπαστικό χαμένο κόσμο των Φαραώ.

Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινάει με τον Θεό Ποταμό, ακολουθούν Ο Έβδομος Πάπυρος, Οι Γιοι του Νείλου και Η Κατάρα του Νείλου, ενώ σας θυμίζουμε πως στις 18 Νοεμβρίου 2022 θα επισκεφτούμε για μια ακόμη τελευταία φορά την αρχαία Αίγυπτο, μέσα από το ολοκαίνουργιο Το Νέο Βασίλειο.


Λίγα λόγια για την υπόθεση


Η Χώρα των Φαραώ δοκιμάζεται από τρομερές πληγές. Η μια καταστροφή μετά την άλλη εξαντλούν το βασίλειο, ώσπου έρχεται η μεγαλύτερη απ’ όλες: Ο Νείλος στερεύει. Τα νερά του, που χαρίζουν στην Αίγυπτο τη ζωή και τον πλούτο της, παύουν να κυλούν. Κάτι τρομερό έχει συμβεί στα μακρινά και ανεξερεύνητα βάθη της Αφρικής, εκεί όπου βρίσκονται οι πηγές του μεγάλου ποταμού.

Απεγνωσμένος ο φαραώ Νεφέρ Σέτι καλεί τον Τάιτα, το μύστη της αρχαίας σοφίας και κάτοχο της μαγικής τέχνης. Είναι ο μόνος που ίσως μπορεί να φτάσει μέχρι τις πηγές του Νείλου και να ανακαλύψει την αιτία των δεινών τους.

Ο πιστός μάγος ξεκινά το παράτολμο ταξίδι του. Αλλά κανείς, ούτε κι ο ίδιος, δε γνωρίζει ποιος φοβερός εχθρός τον περιμένει σ’ εκείνους τους μυστηριώδεις τόπους πέρα από τα όρια του γνωστού κόσμου...


Μετά το Θεό Ποταμό, τον Έβδομο Πάπυρο και τους Γιους του Νείλου, ο Wilbur Smith επιστρέφει στην αρχαία Αίγυπτο με τη συναρπαστική συνέχεια της ιστορίας του σοφού Τάιτα.



Κριτικές


«Κανείς δεν γράφει περιπέτειες σαν τον Smith, και το τελευταίο του έργο, μια ιστορία ανδρείας στα ανεξερεύνητα βάθη της αρχαίας Αιγύπτου,  κυλά όπως πάντα σαν ξέφρενος χείμαρρος».
Daily Mirror

«Γεμάτο ζωντάνια, φρεσκάδα και έμπνευση…»
Daily Express

«Ένα θαρραλέο, πλατύ και υπέροχα αχαλίνωτο βιβλίο, σαφώς επηρεασμένο από κλασικά έργα όπως Οι Θησαυροί του Σολομώντα, αλλά με μια ξεχωριστά σύγχρονη –και ενήλικη– χροιά... Το είδος του βιβλίου για το οποίο ζουν οι αναγνώστες, το είδος που χορταίνει την πρωταρχική ανάγκη για μια καλή ιστορία που τόσο συχνά στις μέρες μας μένει ανικανοποίητη».
Vancouver


Πληροφορίες για το βιβλίο

 

Η Κατάρα του Νείλου (The Quest) του Wilbur Smith
Γ΄ Έκδοση

Μετάφραση: Σαμάνθα Κωνσταντέα

Τιμή: €19,90 ● Σελίδες: 600 ● ΙSBN:  978-960-620-511-8 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου