Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Η Κληρονομιά του Πολέμου: Μια οικογένεια σε αναταραχή, μια χώρα κατεστραμμένη

 

Οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν την τελευταία προσθήκη του αείμνηστου Γουίλμπουρ Σμιθ στην επική ιστορία της οικογένειας Κόρτνεϊ, το καθηλωτικό μυθιστόρημα Η Κληρονομιά του Πολέμου

Υπενθυμίζουμε πως στις 13 Νοεμβρίου 2021, ο σπουδαίος μυθιστοριογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Αγαπημένος συγγραφέας εκατομμυρίων αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Γουίλμπουρ Σμιθ αφήνει πίσω του ένα σημαντικότατο έργο, καθώς έγραψε 49 μυθιστορήματα που μεταφράστηκαν σε είκοσι έξι γλώσσες και οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει τα 140 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους συγγραφείς περιπετειωδών μυθιστορημάτων.

Έχοντας την τιμή να είμαστε το εκδοτικό σπίτι του στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό πως ο αγαπημένος μυθιστοριογράφος άφησε πίσω του σημαντικό αριθμό ολοκληρωμένων μυθιστορημάτων, που έγραψε τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς, καθώς και σχέδια για μελλοντικές ιστορίες. Μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 πρόκειται να γίνουν επανεκδόσεις των βιβλίων της επιτυχημένης Αιγυπτιακής σειράς (Ο Θεός Ποταμός, Ο Έβδομος Πάπυρος, Οι Γιοι του Νείλου και Η Κατάρα του Νείλου), ενώ τον Ιούνιο θα εκδοθεί το πρώτο βιβλίο της νέας Αιγυπτιακής σειράς, με τίτλο Το Νέο Βασίλειο. Μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσει και το τρίτο βιβλίο της σειράς μυθιστορημάτων του για παιδιά, με πρωταγωνιστή τον νεαρό Τζακ Κόρτνεϊ (ήδη κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία τα δύο πρώτα βιβλία, Κατακλυσμός και Κεραυνός).


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο πόλεμος έχει τελειώσει, ο Χίτλερ είναι νεκρός –κι όμως η εφιαλτική κληρονομιά του είναι ακόμα ζωντανή. Η Σάφρον Κόρτνεϊ και ο αγαπημένος της σύζυγος Γκέρχαρτ φον Μέερμπαχ μπορεί να κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τη θηριώδη αυτή σύρραξη, αλλά ο αδερφός του Γκέρχαρτ, και υποστηρικτής των Ναζί, Κόνρατ, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και είναι αποφασισμένος να ανακτήσει τη δύναμή του. Και καθώς ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικού βρίσκεται σε εξέλιξη, αρχίζει να εξυφαίνεται μια σκευωρία εναντίον του ζευγαριού. Μια πλεκτάνη που θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη…


Πιο μακριά, στην Κένυα, η τελευταία νησίδα της αποικιακής αυτοκρατορίας νιώθει τις αναταραχές της εξέγερσης. Καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται και ξεσπά η βία, το σπίτι της οικογένειας Κόρτνεϊ απειλείται. Ο πατέρας της Σάφρον, ο Λίον Κόρτνεϊ, θα βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα σε δύο ισχυρές πλευρές –και σε μια σκληρή μάχη για την ελευθερία μιας χώρας.


Η Κληρονομιά του Πολέμου, το τρίτο μυθιστόρημα του Wilbur Smith με πρωταγωνιστές τη Σάφρον και τον Γκέρχαρτ μετά τα Κραυγή Πολέμου και Ο Πόλεμος των Κόρτνεϊ, είναι μια καθηλωτική ιστορία θάρρους, γενναιότητας και αυτοθυσίας.


Πληροφορίες για το βιβλίο

Η Κληρονομιά του Πολέμου του Wilbur Smith με τον David Churchill
(Legacy of War)

Μετάφραση: Νίκος Ιβραηνίας

Τιμή: €19,90 ● Σελίδες: 504 ● ΙSBN:  978-960-620-885-0  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου