Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ο Φροντιστής: Αν νομίζεις πως καταλαβαίνεις τι συμβαίνει, βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που σε θέλει…

 

Στις 3 Δεκεμβρίου ετοιμαστείτε για μια ιστορία που θα δώσει μια… σκοτεινή λάμψη στα φετινά Χριστούγεννα. Ο πολυβραβευμένος M.W. Craven επιστρέφει στα BELL Best Seller με τη νέα –τρίτη κατά σειρά, μετά τις Μαριονέτες και το Μαύρο Καλοκαίρι– υπόθεση του ντετέκτιβ Ουάσιγκτον Πόου και της συνεργάτιδάς του Τίλι Μπράντσο.

Ο «πνευματώδης, έξυπνος και συγκλονιστικός» (Cumbria Life) Φροντιστής, είναι ένα «συναρπαστικό, καταιγιστικό μυθιστόρημα μυστηρίου» (The Times), που όπως και τα προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Αν, λοιπόν, σας αρέσουν τα γρήγορα, σκοτεινά, ανατρεπτικά crime μυθιστορήματα, ξέρετε τι θα διαβάσετε δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο αυτή τη γιορτινή περίοδο.

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Είναι Χριστούγεννα κι ένας σίριαλ κίλερ αφήνει ανθρώπινα μέλη παντού στην Κάμπρια. Και κάθε φορά υπάρχει το ίδιο, περίεργο μήνυμα: #ΠΜΚ6

Την έρευνα αναλαμβάνουν ο ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου και η Τίλι Μπράντσο, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με μια υπόθεση όπου τίποτα δε βγάζει νόημα. Για ποιο λόγο κάποια από τα θύματα είχαν αναισθητοποιηθεί ενώ άλλα είχαν έναν φρικτό, αγωνιώδη θάνατο; Γιατί ο μοναδικός τους ύποπτος αρνείται οτιδήποτε εκείνοι μπορούν αδιαμφισβήτητα να αποδείξουν και παραδέχεται πράγματα που ούτε καν τους είχαν περάσει από το νου; Και γιατί πριν από τρία χρόνια όλα τα θύματα είχαν πάρει άδεια από τη δουλειά τους ακριβώς τις ίδιες δύο εβδομάδες;

Όταν μια πράκτορας του FBI έρχεται σε επαφή, τα πράγματα παίρνουν μια ακόμα πιο σκοτεινή τροπή, καθώς εκείνη δεν πιστεύει πως ο Πόου έχει να κάνει με έναν σίριαλ κίλερ, αλλά με κάποιον πολύ, πολύ χειρότερο: έναν άνθρωπο που αυτοαποκαλείται ο Φροντιστής.

Και τίποτα δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο…   


Ο Φροντιστής, που διακρίθηκε στη μακρά λίστα για το CWA Gold Dagger του 2021, είναι η τρίτη καθηλωτική υπόθεση του ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Ο Φροντιστής (The Curator) του M. W. Craven
[Ουάσινγκτον Πόου #3]
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Τιμή: €10,90 ● Σελίδες: 392 ● ΙSBN:  978-960-507-154-7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου