Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Σίλβερβιου: Το τελευταίο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα του σπουδαίου John le Carré!

 

Η νέα χρονιά ξεκινάει εκδοτικά με το μοναδικό ολοκληρωμένο μυθιστόρημα που άφησε πίσω του ο σπουδαίος John le Carré –ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς, που ανέδειξε το κατασκοπικό μυθιστόρημα σε υψηλή λογοτεχνία. 

Το Σίλβερβιου, όπως αναφέρει και στο επίλογο του βιβλίου ο γιος του le Carré, ο Nick Cornwell, είχε ξεκινήσει να το γράφει ο Βρετανός συγγραφέας αμέσως μετά το Μια Ευαίσθητη Αλήθεια, αλλά τελικά έμεινε στο συρτάρι. Το μυθιστόρημα αυτό δεν είναι απλώς μια τελευταία ευκαιρία να ακούσουν οι αναγνώστες τη χαρακτηριστική φωνή του John le Carré (ο οποίος απεβίωσε στις 12 Δεκεμβρίου 2020), αλλά πρόκειται για μια οδυνηρά εύστοχη ιστορία, μια έντονη, άγρια και λυρική ματιά στην ψυχή της σύγχρονης Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Λίγα λόγια για την υπόθεση


«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρέπει να προδίδουμε ποτέ, όποιο κι αν είναι το κόστος. Εγώ δεν ανήκω σ’ αυτή την κατηγορία».

Ο Τζούλιαν Λόνζλι έχει εγκαταλείψει μια επιτυχημένη καριέρα στο Σίτι για να ζήσει μια πιο απλή ζωή ως βιβλιοπώλης σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας. Έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από το καινούργιο ξεκίνημα του Τζούλιαν, όταν ένας επισκέπτης έρχεται να ταράξει την ηρεμία του. Ο Έντουαρντ, ένας Πολωνός εμιγκρές που ζει στο Σίλβερβιου, το μεγάλο σπίτι στην άκρη της πόλης, δείχνει να ξέρει πολλά για την οικογένεια του Τζούλιαν και εκδηλώνει ένα υπέρμετρο ενδιαφέρον για το ταπεινό βιβλιοπωλείο του.

Όταν ένα γράμμα φτάνει στα χέρια ενός διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών στο Λονδίνο προειδοποιώντας τον για μια επικίνδυνη διαρροή, οι έρευνές του τον οδηγούν σ’ αυτή την ήσυχη πόλη δίπλα στη θάλασσα...


Το Σίλβερβιου είναι η γοητευτική ιστορία μιας σύγκρουσης ανάμεσα στην αθωότητα και την πείρα, ανάμεσα στο δημόσιο καθήκον και την ιδιωτική ηθική. Στο τελευταίο ολοκληρωμένο αριστούργημα του σπουδαιότερου χρονικογράφου του καιρού μας, ο Τζον λε Καρέ διερωτάται τι οφείλει κανείς στην πατρίδα του όταν έχει πάψει να την αναγνωρίζει.


Πληροφορίες για το βιβλίο

Σίλβερβιου του John le Carré
[Silverview]
Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου

Τιμή: €16,60 ● Σελίδες: 264 ● ΙSBN:  978-960-620-887-4 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου