Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Παλιοί Λογαριασμοί: Το μυθιστόρημα-σταθμός του Γρηγόρη Αζαριάδη, που σηματοδότησε τη νέα εποχή της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, σε νέα έκδοση!

 

Στις 14 Ιανουαρίου υποδεχόμαστε στις Εκδόσεις BELL έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού crime, τον Γρηγόρη Αζαριάδη, με την επανέκδοση του πρώτου του βιβλίου, Παλιοί Λογαριασμοί. Πρόκειται για ένα κράμα νέο-πολάρ και μεσογειακού κοινωνικoαστυνομικού μυθιστορήματος με επιρροές από τον Μανσέτ, τον Μονταλμπάν και τον Ιζζό, το οποίο σηματοδότησε τη νέα εποχή της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Τέσσερις επώνυμοι Αθηναίοι, οι οποίοι συνδέονταν από τα χρόνια της δικτατορίας, δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον σ’ αυτό το ατμοσφαιρικό, «καταιγιστικό πολάρ, που καθηλώνει με τις ανατροπές και την καλοδουλεμένη πλοκή του» (Νίκος Κουρμουλής, δημοσιογράφος). Ο Γρηγόρης Αζαριάδης «πατάει στα χνάρια του Πέτρου Μάρκαρη και στη μεσογειακή νουάρ λογοτεχνία» (Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας) και μας προσφέρει ένα σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Μέσα από τη σειρά BELL Best Seller, που εκδίδονται οι καλύτερες ξένες και ελληνικές crime σειρές της εποχής μας, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι και το νέο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη με πρωταγωνίστρια την αστυνόμο Τρύπη.

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Λίγο μετά την πτώση της Χούντας, μια παρέα αντιεξουσιαστών σπουδαστών βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγάλης αποχής στο Αμερικανικό Κολέγιο. Μερικά χρόνια αργότερα, ακολουθεί η πορεία τους προς την αλλοτρίωση και την αφομοίωση από το μηχανισμό του κράτους και η ανέλιξή τους σε μέλη της υψηλής κοινωνίας.

Και τότε εμφανίζεται, σαν φάντασμα από το παρελθόν, ένας αόρατος φύλακας άγγελος –ή εκδικητής;– με σκοπό να κλείσει τους «παλιούς λογαριασμούς» με τους παλιούς φίλους… Ο υπαστυνόμος Μίραλης, που θα αναλάβει με την ομάδα του την υπόθεση, θα συναντήσει το μυστηριώδη αστυνομικό Μαύρο Βαρόνο και θα εμπλακεί σ’ ένα σκοτεινό mind game με το ηθικό δίλημμα «απονομή δικαιοσύνης ή εκδίκηση;»Έγραψαν για το Παλιοί Λογαριασμοί«Μεταφέρει με μαγικό τρόπο την παράδοση του neo-polar του γαλλικού Μάη στη σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία».   -Δημήτρης Σίμος, συγγραφέας
 
«Ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, στο οποίο συστήνεται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρωταγωνίστριες –και για την ακρίβεια η πρώτη– στο χώρο της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Εντρυφήστε!» -Βαγγέλης Γιαννίσης, συγγραφέας


Πληροφορίες για το βιβλίο

Παλιοί Λογαριασμοί του Γρηγόρη Αζαριάδη

Τιμή: €10,90 ● Σελίδες: 408 ● ΙSBN:  978-960-507-155-4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου