Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Οι Κούφιοι Άνθρωποι: Κάποια μυστικά δεν μπορούν να παραμείνουν θαμμένα στην 6η περιπέτεια του Τσάρλι Πάρκερ


Με τη νέα περιπέτεια του Τσάρλι Πάρκερ, το αριστουργηματικό Η Γυναίκα στο Δάσος, να βρίσκεται στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να μπείτε στο μοναδικό σύμπαν του Τζον Κόνολι!

Η επιχείρηση «Ο Τσάρλι Πάρκερ από την αρχή» ολοκληρώνεται για το 2019 με το 6ο βιβλίο της #1 bestselling αστυνομικής σειράς που έχουν λατρέψει αναγνώστες και κριτικοί σε ολόκληρο τον κόσμο: Οι Κούφιοι Άνθρωποι.

«Το σοκαριστικό θέμα μαζί με τη σκοτεινή, λυρική γραφή του Κόνολι θ’ αφήσει ανεξίτηλες εικόνες στο μυαλό των αναγνωστών» (Booklist). Είστε έτοιμοι;




Λίγα λόγια για την υπόθεση




Ο Ντάνιελ Κλέι, κάποτε ευυπόληπτος ψυχίατρος, αγνοείται εδώ και χρόνια, μετά τις αποκαλύψεις για κακοποίηση κάποιων παιδιών που παρακολουθούσε. Πιστεύοντάς τον νεκρό, η κόρη του προσπαθεί να κλείσει αυτό το κεφάλαιο για πάντα. Αλλά η εύθραυστη γαλήνη της σύντομα θα γίνει κομμάτια. Κάποιος κάνει ερωτήσεις για τον Ντάνιελ Κλέι, κάποιος που δεν πιστεύει ότι έχει πεθάνει: ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ο Μέρικ, που η κόρη του, ασθενής του Κλέι, έχει επίσης εξαφανιστεί.

Ο Τσάρλι Πάρκερ προσλαμβάνεται για να απαλλάξει τη Ρεμπέκα από τον Μέρικ, αλλά ο Μέρικ δεν πρόκειται να σταματήσει. Και σύντομα ο Πάρκερ βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα σ’ εκείνους που θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον Κλέι κι εκείνους που θέλουν να παραμείνει θαμμένη πάση θυσία.

Αλλά υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις σ’ αυτή την υπόθεση. Κάποιος στηρίζει το κυνήγι του Μέρικ –ένα φάντασμα από το παρελθόν του Πάρκερ. Και οι πράξεις του έχουν προσελκύσει κι άλλους από τις σκιές: αχνές φιγούρες αποφασισμένες να πάρουν μια δική τους εκδίκηση, χλομά στοιχειά που ταξιδεύουν στις τάξεις των ανήσυχων νεκρών. Οι Κούφιοι Άνθρωποι έχουν έρθει...


Κριτικές



 
«Τρομακτικό, εγκεφαλικό... Ο Κόνολι είναι μάστορας του υπαινικτικού, δημιουργεί με άνεση ατμόσφαιρα και σασπένς και εξερευνά χωρίς δισταγμό τη φρίκη που μπορεί να υποβόσκει στα γαλήνια σκηνικά της υπαίθρου».
Publishers Weekly

«Ο Κόνολι ανέβασε τον πήχυ πάνω από τα συνήθη θέματα του αστυνομικού σε μια επιβλητική σύγκρουση ανάμεσα στο καλό και το κακό, αναμειγνύοντας και τη θρησκεία και το μεταφυσικό στο μεθυστικό του χαρμάνι».
Independent

«Το σοκαριστικό θέμα μαζί με τη σκοτεινή, λυρική γραφή του Κόνολι θ’ αφήσει ανεξίτηλες εικόνες στο μυαλό των αναγνωστών».
Booklist

«Ο Κόνολι είναι ένας αυθεντικός και δυναμικός αφηγητής, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά μ' αυτό το απολαυστικό βιβλίο».
Scotland on Sunday

«Ο Κόνολι γράφει σαν ποιητής… οι λέξεις του τραγουδούν».
Houston Chronicle

«Ένας συγγραφέας πολύ μεγάλων δυνατοτήτων».
Sunday Tribune

«Ο Κόνολι διαθέτει το γνήσιο χάρισμα να περιγράφει τη βία μ’ έναν τρόπο που κάνει την καρδιά να σταματά και το στομάχι να σφίγγεται».
Sunday Independent, Dublin

«Το λυρικό ύφος του Κόνολι και τα περιστασιακά άλματά του στο μυστικισμό θυμίζουν Τζέιμς Λη Μπερκ».
Sunday Telegraph

«Ένας απαράμιλλος μαιτρ του νουάρ μυθιστορήματος. Η απειλή ποτέ δεν ήταν τόσο σαγηνευτική».
The Guardian

«Ο Κόνολι χειρίζεται αριστουργηματικά τον τρόμο και την αγωνία… κάνοντας το μυαλό και τους σφυγμούς να τρέχουν ξέφρενα».
Daily Mirror

«Ο τρόπος που ξεδιπλώνει το πυκνό και συναρπαστικό μυστήριό του επιβεβαιώνει πως ο Κόνολι μπορεί να συγκριθεί με οποιονδήποτε από τους κορυφαίους Αμερικανούς συγγραφείς του είδους».
The Guardian

«Ο Κόνολι πραγματικά είναι ασυναγώνιστος στο να προκαλεί ρίγη στους αναγνώστες του».
Daily Express

«Σπάνια ένας συγγραφέας θρίλερ είναι τόσο ικανός στο να εντείνει ολοένα την αγωνία και να δημιουργεί την αίσθηση μιας απαίσιας απειλής…»
Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου