Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Το Ποτάμι της Φωτιάς: Η Ίρις Καλβά επιστρέφει με μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα


Κάθε βιβλίο της είναι και ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, με αξέχαστους χαρακτήρες και καθηλωτική πλοκή. Το αναγνωστικό κοινό την αγάπησε από την πρώτη στιγμή και Τα Κάστρα των Ονείρων, το πρώτο της βιβλίο, διακρίθηκε στην τελική δεκάδα στην κατηγορία «Ηρωίδα Έμπνευση» των Βραβείων Βιβλίου Public 2017. Στη συνέχεια, μέσα από το δεύτερο μυθιστόρημά της, Στη Σκιά του Μπλε Φεγγαριού, μας μετέφερε στην ενετοκρατούμενη Σύρο του 1500, ενώ στο τρίτο της βιβλίο, Το Μυστικό Τάγμα, μας παρουσίασε ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που εξερεύνησε μέσα από την ιδιαίτερη συγγραφική της πένα την αιώνια σύγκρουση ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως. 

Τώρα, η Ίρις Καλβά επιστρέφει με μια ιστορία που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και μας καλεί να αφεθούμε να μας παρασύρει Το Ποτάμι της Φωτιάς. Ένα ποτάμι γεμάτο μυστικά, ψέματα, μίσος, κρυφά πάθη, αλλά και τον έρωτα να παραφυλά στις όχθες του. Γιατί μόνο ο έρωτας μπορεί να σβήσει τη φωτιά. Ή μήπως όχι;


 

Λίγα λόγια για την υπόθεση




1949
Σ’ ένα μικρό νησί του Αιγαίου γίνεται ο γάμος της Σεβαστής, της μοναχοκόρης του καπετάν Μιχάλη του Ζηραίου –του μεγάλου άρχοντα του νησιού. Όμως λίγο πριν ευλογήσει ο παπάς, ακούγεται ένας πυροβολισμός και όλοι τρέχουν ανάστατοι στο δωμάτιο του καπετάνιου. Τον βρίσκουν πεσμένο πάνω στο γραφείο του, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Μπροστά του ένα μωρό που κλαίει, φασκιωμένο σε δικό του πουκάμισο.
Το ποτάμι της λάβας του έρωτα και της εκδίκησης μόλις ξεκίνησε. Ένα πυρακτωμένο ποτάμι που κατακαίει στο διάβα του και καταστρέφει έρωτες και ζωές, μέχρι σήμερα.

2006
Στην Αθήνα, η Σέβη, τελευταία απόγονος της καταραμένης γενιάς, παγιδευμένη στο παλιό άσβεστο μίσος και αιχμάλωτη των θανάσιμων μυστικών της οικογένειάς της, λαμβάνει ένα γράμμα από το νησί της καταγωγής της. Είναι από την προγιαγιά της, τη Θεανώ. Στα ογδόντα της πια, την καλεί κοντά της. Εκείνη που πάντα τη μισούσε, που πάντα την πλήγωνε, για κάποιο λόγο θέλει να τη δει.
Η Σέβη θυμάται το παρελθόν. Και τον Ορέστη… Θα αντέξει να γυρίσει πίσω; Όχι, λέει η λογική της. Ναι, φωνάζει η ψυχή της. Κι αν γυρίσει στο νησί; Θα μπορέσει να σταματήσει τη λάβα ή θα καεί κι εκείνη;       



Παρουσιάση του βιβλίου




Την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 18:30, σας περιμένουμε στο Palmie Bistro στην Κηφισιά (Κολοκοτρώνη 35, Κεφαλάρι, τηλ. 210 80 12 411), στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ίριδας Καλβά (Ίρις Καλβά), «Το Ποτάμι της Φωτιάς».

Για το μυθιστόρημα θα μιλήσουν οι ηθοποιοί Γεωργία Ζώη και Κωνσταντίνος Τζέμος.  





Πληροφορίες για το βιβλίο




Το Ποτάμι της Φωτιάς της  Ίριδας Καλβά

Τιμή: € 13,30 ● Σελίδες: 384 ● ΙSBN:  978-960-620-778-5

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία στις 3 Μαΐου 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου