Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Στον Βρόμικο Νότο: Έτσι ξεκίνησαν όλα… Η απαρχή του Τσάρλι Πάρκερ

 

Ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της αστυνομικής λογοτεχνίας και ο μοναδικός που καταφέρνει να συνδυάσει με αριστοτεχνικό τρόπο το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο, επιστρέφει με τη νέα περιπέτεια του ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ. Μόνο που αυτή τη φορά, ο υπέροχος John Connolly μάς πηγαίνει πίσω, στην αρχή σχεδόν της ιστορίας του διάσημου ήρωά του, και μας προσφέρει ένα «καταιγιστικό θρίλερ γεμάτο αλησμόνητους χαρακτήρες και απανωτές αγωνιώδεις ανατροπές» (Wall Street Journal).

Με το Στον Βρόμικο Νότο, ο Κόνολι δίνει, από τη μια πλευρά, στους φανατικούς αναγνώστες του την ευκαιρία να θυμηθούν τι ήταν αυτό που τους έκανε να λατρέψουν τον Τσάρλι Πάρκερ και να κάνουν μια βουτιά στο παρελθόν του, και από την άλλη, στους νέους αναγνώστες να τον γνωρίσουν τώρα, από την αρχή.

«Ευφυές και επιδέξιο» [Publishers Weekly (Starred Review)], «ίσως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα που θα διαβάσετε φέτος» (The Irish Times), το νέο μυθιστόρημα του Ιρλανδού είναι, πράγματι, «μια εξαιρετική εισαγωγή για εκείνους που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα το σκοτεινό, μαγικό λόγο του» (Book Reporter). Ωστόσο, σας προειδοποιούμε, εσάς που θα κάνετε τώρα τη γνωριμία σας με τη σειρά, να έχετε στο νου πως μόλις διαβάσετε το Στον Βρόμικο Νότο θα πρέπει να εξασφαλίσετε χρόνο στο πρόγραμμά σας. Γιατί, τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς θα σας περιμένουν…

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Βρισκόμαστε στο 1997, και κάποιος στην Κομητεία Μπέρντον, στο Άρκανσο, σφαγιάζει νεαρές μαύρες γυναίκες.
Μόνο που κανείς δε θέλει να παραδεχτεί πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, όχι στον Βρόμικο Νότο.

Ένας πρώην ντετέκτιβ της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης καταλήγει για μια νύχτα σ’ ένα κελί μιας φυλακής του Άρκανσο. Είναι ρημαγμένος από τη θλίψη. Πενθεί το θάνατο της γυναίκας του και του παιδιού του και αναζητά μάταια το δολοφόνο τους. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η χαμένη του οικογένεια.

Όμως αυτό πρόκειται ν’ αλλάξει…

Παρακολουθήστε την αφύπνιση μιας συνείδησης.
Παρακολουθήστε τη γέννηση ενός κυνηγού.
Παρακολουθήστε την απαρχή του Τσάρλι Πάρκερ.


Πληροφορίες για το βιβλίο

 

Στον Βρόμικο Νότο (The Dirty South) του John Connolly
Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου

Τιμή: €12,20 ● Σελίδες: 464 ● ΙSBN:  978-960-507-148-6



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου