Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Οι Σκιές: Ο εφιάλτης μόλις ξεκίνησε

 


Ο Ψιθυριστής, το πρώτο μυθιστόρημά του, εκδόθηκε σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες, έγινε bestseller των Sunday Times και των New York Times, ενώ στα Goodread Choice Awards ψηφίστηκε από τους αναγνώστες ως ένα από τα δέκα κορυφαία θρίλερ του 2019. Τώρα, ο Alex North επιστρέφει με το νέο σκοτεινό, πανέξυπνο μυθιστόρημά του, Οι Σκιές: «ένα σαγηνευτικά ατμοσφαιρικό και απολαυστικά ανατριχιαστικό βιβλίο που αφηγείται πώς το παρελθόν μπορεί να εισβάλει στο παρόν και πώς τα όνειρα επηρεάζουν την πραγματικότητα ώσπου γίνεται ολοένα πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις το ένα απ’ το άλλο… Και τότε τα ηνία παίρνει ο εφιάλτης» (Alex Michaelides, συγγραφέας του bestseller Η Σιωπηλή Ασθενής).


Στις Σκιές «μια δυσοίωνη αίσθηση αναπότρεπτου κακού και καταστροφής πλανιέται πάνω από το διαρκές σκοτάδι του δάσους της περιοχής» (Publishers Weekly), ενώ η πλοκή ελίσσεται με μαεστρία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, επιφυλάσσοντας στους αναγνώστες πολυάριθμες εκπλήξεις και ανατροπές. Αν σας άρεσε ο Ψιθυριστής ετοιμαστείτε για ένα ακόμη πιο σκοτεινό και καθηλωτικό μυθιστόρημα, με «ένα απροσδόκητο και συγκινητικό φινάλε που θα το θυμάστε για καιρό» (The Daily Express).Λίγα λόγια για την υπόθεσηΠριν από είκοσι πέντε χρόνια, ένα έφηβο αγόρι, ο Τσάρλι Κράμπτρι, διέπραξε ένα φόνο τόσο αποτροπιαστικό, που απέκτησε σχεδόν μυθικές διαστάσεις και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για περισσότερες από μία δολοφονίες απομίμησης.

Ο Πολ Άνταμς θυμάται την υπόθεση πολύ καλά, αφού τόσο ο Κράμπτρι όσο και το θύμα του ήταν φίλοι του.

Ο Πολ κατάφερε σιγά σιγά να ξαναμαζέψει τα κομμάτια της ζωής του και να κάνει μια νέα αρχή. Όμως τώρα η κατάσταση της ηλικιωμένης πια μητέρας του, που πάσχει από άνοια, έχει επιδεινωθεί. Και, αν και αντιδρά με κάθε κύτταρο της ύπαρξής του στο ενδεχόμενο της επιστροφής, ξέρει ότι έχει έρθει η ώρα να γυρίσει στο σπίτι του.

Τα πράγματα σύντομα αρχίζουν να παίρνουν άσχημη τροπή. Ο Πολ μαθαίνει ότι έγινε άλλος ένας φόνος απομίμησης εκείνου του παλιού εγκλήματος. Η μητέρα του είναι αναστατωμένη και επιμένει ότι κάτι υπάρχει στο σπίτι. Και κάποιος τον παρακολουθεί.
Θυμίζοντάς του το πιο ανησυχητικό πράγμα που συνέβη εκείνη τη φοβερή μέρα πριν από είκοσι πέντε χρόνια.

Δεν ήταν μονάχα ο φόνος.

Ήταν και το γεγονός ότι, αμέσως μετά, ο Τσάρλι Κράμπτρι εξαφανίστηκε και δεν τον ξανάδε ποτέ κανένας…


Πληροφορίες για το βιβλίο


Οι Σκιές (The Shadow Friend) του Alex North

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

Τιμή: €16,60 ● Σελίδες: 392 ● ΙSBN:  978-960-620-845-4


Έχετε διαβάσει τον Ψιθυριστή; Ανακαλύψτε τον εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου