Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Μαύρο Καλοκαίρι: Μετά τις "Μαριονέτες" μια νέα καταιγίδα έρχεται…

 

Το πρώτο του έργο με ήρωα τον Ουάσινγκτον Πόου, το bestseller Μαριονέτες, απέσπασε ένα από τα σπουδαιότερα βραβεία στο χώρο της crime λογοτεχνίας, το Gold Dagger της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του 2019. Τώρα, ο M.W. Craven επιστρέφει με την πολυαναμενόμενη δεύτερη υπόθεση του ντετέκτιβ Πόου, το Μαύρο Καλοκαίρι, το οποίο ήταν κι αυτό υποψήφιο για το Gold Dagger του 2020.



«Ευχάριστα βίαιο και έξυπνο, με τρομερό ρυθμό» (Sunday Mirror), το Μαύρο Καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε ως «το βιβλίο μυστηρίου με την καλύτερη πλοκή της χρονιάς» (Morning Star), ενώ για ακόμη μια φορά η εκπληκτική χημεία ανάμεσα στον ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου (η βρετανική απάντηση στον Χάρι Μπος κατά τον συγγραφέα Matt Hilton) και την υπέροχα μοναδική Τίλι Μπράντσο απογειώνει αυτό το «σκοτεινό, αιχμηρό και καθηλωτικό» (Peter James) μυθιστόρημα. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα της χρονιάς και δεν πρέπει να το χάσετε!


Λίγα λόγια για την υπόθεση


Ο Τζάρεντ Κίτον είναι διάσημος σεφ. Γοητευτικός. Χαρισματικός. Ψυχοπαθής… Εκτίει ποινή ισόβιων δεσμών για τη βίαιη δολοφονία της κόρης του, Ελίζαμπεθ. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ και ο Κίτον καταδικάστηκε κυρίως εξαιτίας της κατάθεσης του ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου.

Όταν μία νεαρή γυναίκα εμφανίζεται σε ένα απομονωμένο αστυνομικό τμήμα με ατράνταχτα στοιχεία πως είναι η Ελίζαμπεθ Κίτον, ο Πόου θα γίνει το αντικείμενο μίας έρευνας, η οποία μπορεί να του στοιχίσει κάτι περισσότερο από την καριέρα του.

Με τη βοήθεια του μοναδικού ανθρώπου που εμπιστεύεται, της ιδιοφυούς αλλά κοινωνικά αδέξιας Τίλι Μπράντσο, ο Πόου θα προσπαθήσει να βρει γρήγορα απάντηση στο πιο σημαντικό ερώτημα: πώς μπορεί κάποιος να είναι νεκρός και ζωντανός ταυτόχρονα;

Και τότε η Ελίζαμπεθ εξαφανίζεται ξανά —και η έρευνα οδηγεί στον Πόου. 


Μετά τις Μαριονέτες, που απέσπασαν το βραβείο CWA Gold Dagger, ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του 2019, ο M.W. Craven επιστρέφει με τη δεύτερη συναρπαστική υπόθεση του ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου.


Το Μαύρο Καλοκαίρι διακρίθηκε στη μακρά λίστα για το CWA Gold Dagger του 2020.

Πληροφορίες για το βιβλίο

 

Μαύρο Καλοκαίρι (Black Summer) [Ουάσιγκτον Πόου #2] του M. W. Craven

Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης


Τιμή: €9,90 • Σελ: 416 •ISBN: 978 960 507 142 4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου