Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Αναβίωση: Τι μπορεί να υπάρχει στην άλλη πλευρά της ζωής;


Πίστη. Τραγωδία. Αυταπάτη. Εθισμός. Περιέργεια. Εμμονή. Θάνατος.
Αυτά είναι τα θέματα που πραγματεύεται ο Νο 1 συγγραφέας στον κόσμο, στο νέο του συγκλονιστικό μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις BELL.

Ο «μεγάλος δάσκαλος» (The Times), ο «εξαιρετικός, απαράμιλλος συγγραφέας» (Observer), Στίβεν Κινγκ, παρουσιάζει την Αναβίωση, ένα βιβλίο μεταφυσικού, συμπαντικού τρόμου, που ακολουθεί την παράδοση των μεγάλων επιτυχιών του Η Λάμψη, Νεκρωταφίο Ζώων και Το Αυτό και το οποίο «προσφέρει την αταβιστική ευχαρίστηση του να έρχεσαι να κάτσεις κοντά στη φωτιά μέσα στο σκοτάδι, για ν’ ακούσεις μια ιστορία από κάποιον που γνωρίζει ακριβώς πώς να κάνει τον κάθε ακροατή του να ανατριχιάσει» (Washington Post).

«Ένα σπουδαίο βιβλίο από έναν μεγάλο συγγραφέα» (New Statesman), «ό,τι πιο δυνατό έχει γράψει εδώ και μια δεκαετία, με το πιο μοχθηρό τέλος από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο φέτος» (Telegraph). Πάρτε το νέο βιβλίο του «Βασιλιά» στα χέρια σας, καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας και, πριν ξεκινήστε το διάβασμα, θυμηθείτε: Ακόμα κι αν πιστεύετε πως ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα, σαν αστραπή, κάποιες φορές ούτε η πίστη σας μπορεί να σας σώσει. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Σε μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας, στις αρχές της δεκαετίας του ‘60, μια σκιά πέφτει πάνω σ’ ένα μικρό αγόρι που παίζει με τα στρατιωτάκια του. Ο Τζέιμι Μόρτον σηκώνει το κεφάλι και αντικρίζει έναν εντυπωσιακό άντρα, τον καινούριο εφημέριο. Μαζί με την όμορφη γυναίκα του, ο χαρισματικός αιδεσιμότατος Τσαρλς Τζέικομπς θα γίνει αντικείμενο λατρείας από τους ενορίτες του. Μέχρι τη στιγμή που θα χτυπήσει η τραγωδία…

Πολλά χρόνια αργότερα, όταν ο Τζέιμι ξανασυναντά τον Τζέικομπς, είναι πια ένας περιπλανώμενος κιθαρίστας, εθισμένος στην ηρωίνη, ρέστος και απεγνωσμένος στα τριάντα πέντε του. Αλλά κι ο Τζέικομπς δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος. Το παλιό τους δέσιμο μετατρέπεται σε μια συμφωνία πιο τρομερή κι απ’ ό,τι μπορεί να μηχανευτεί ο ίδιος ο διάβολος –και ο Τζέιμι ανακαλύπτει πως η λέξη «αναβίωση» μπορεί να έχει πολλαπλά νοήματα.

Ένα πλούσιο, βαθιά τρομακτικό μυθιστόρημα, με το φρικιαστικότερο ίσως τέλος που έγραψε ποτέ ο Κινγκ, για τον εθισμό, τη θρησκεία, τη μουσική και το τι μπορεί να μας περιμένει στην απέναντι όχθη. Ένα αριστούργημα, στη μεγάλη παράδοση της αμερικανικής λογοτεχνίας του Χόθορν, του Πόε και του Μέλβιλ.  

Τη μετάφραση έχει κάνει η Έφη Τσιρώνη.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Σελίδες:  480
Τιμή:     € 7,90
ΙSBN:  978 960 507 083 0




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου