Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ο Θεός της Ερήμου: Η νέα περιπέτεια του σοφού Τάιτα!



Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο και τη μινωική Κρήτη μέσα από το νέο υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα του Γουίλμπουρ Σμιθ!

Στις όχθες του Νείλου, η μοίρα ενός βασιλείου βρίσκεται στα χέρια ενός ήρωα… Ο ήρωας αυτός δεν είναι άλλος από τον σοφό Τάιτα, ο οποίος επιστρέφει στο νέο, πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα του Γουίλμπουρ Σμιθ Ο Θεός της Ερήμου.

Μετά το Θεό Ποταμό, τον Έβδομο Πάπυρο, τους Γιους του Νείλου και την Κατάρα του Νείλου, ο Σμιθ -«ο καλύτερος ιστορικός μυθιστοριογράφος» κατά τον Στίβεν Κινγκ- επιστρέφει με μια καθηλωτική, γεμάτη δράση, περιπέτεια και μυστήριο ιστορία που ξεκινά από την αρχαία Αίγυπτο και φτάνει μέχρι τη μινωική Κρήτη. 

Με το νέο του βιβλίο, ο Σμιθ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, πως «είναι μεγάλος μάστορας στις συναρπαστικές και αγωνιώδεις σκηνές, ερευνά αυτά που αναφέρει και ό,τι κάνει είναι τρομερά εύστοχο», όπως είχαν γράψει χαρακτηριστικά οι Sunday Times.


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Πρώην σκλάβος. Φιλόσοφος.Ο Εκλεκτός.

Από ασήμαντος σκλάβος ο Τάιτα  κατάφερε να αναδειχθεί στον πιο έμπιστο σύμβουλο του φαραώ. Μόνο αυ-τός μπορεί να σχεδιάσει και  να φέρει σε πέρας την  αποστολή που θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να  ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη. Στο πλάι του θα σταθούν οι στενοί  συνεργάτες του Ζάρας  και Χουί, καθώς και οι κόρες του φαραώ, οι πριγκίπισσες Τεχουτί και Μπεκαθά.

Οι Υξώς είναι οι αιώνιοι εχθροί της Αιγύπτου. Ο Τάιτα έχει ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στον φαραώ να τους συντρίψει και παράλληλα θα του εξασφαλίσει την πολύτιμη συμμαχία της Κρήτης.

Από τις όχθες του Νείλου μέχρι τα βάθη της ερήμου, τη Βαβυλώνα και την Κρήτη, το επικό ταξίδι του Τάιτα και των συντρόφων του θα είναι γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο, ίντριγκες, προδοσία, έρωτα και απροσδόκητους κινδύνους.   

Τη μετάφραση έχει κάνει ο Γιώργος Μπαρουξής
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης


Κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία.



1 σχόλιο:

  1. πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο αυτό του αγαπημένου συγγραφέα Γουίλμπουρ Σμιθ, μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν και η επανέκδοση των πολύ παλιών του έργων που έχουν πια εξαντληθεί, όπως το Πουλί του Ήλιου για παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή