Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Μικρόκοσμος: Υπερβολικά επικίνδυνος για να τον αγνοήσεις!


Στο πασίγνωστο βιβλίο του Μάικλ Κράιτον Jurassic Park, η απειλή ήταν απλά… τεραστίων διαστάσεων. Στο τελευταίο του βιβλίο, οι θανάσιμοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι ήρωες έρχονται από τον μικρόκοσμο που μας περιβάλλει, ο οποίος αποδεικνύεται αναπάντεχα σκληρός και αδυσώπητος.

«Ένας καταιγιστικός συνδυασμός περιπέτειας και επιστήμης αιχμής, ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει βαθιά σε ένα συναρπαστικό, αν και βίαιο, μικροσκοπικό σύμπαν… ένα τεχνολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα», σύμφωνα με το Nature, που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως ο Κράιτον ήταν «ένας από τους πιο χαρισματικούς μυθιστοριογράφους» της Αμερικής, όπως έγραψαν οι Los Angeles Times.

Το Μικρόκοσμος είναι μια καταιγιστική περιπέτεια που θα σας κάνει να δείτε τη φύση με μια άλλη ματιά και ως το τελευταίο μυθιστόρημα του Κράιτον –που ολοκληρώθηκε με δεξιοτεχνία από τον Ρίτσαρντ Πρέστον– αξίζει σίγουρα μια θέση στη βιβλιοθήκη σας. 



Λίγα λόγια για την υπόθεση

Τρεις άντρες βρίσκονται νεκροί σ' ένα γραφείο, στη Χονολουλού. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς πέθαναν. Ήταν κλειδωμένοι από μέσα, δεν υπήρχε κανένα φονικό εργαλείο στο δωμάτιο, κι όμως τα σώματα τους είναι καλυμμένα από λεπτές τομές…

Στο πυκνό δάσος του Οάχου, επτά μεταπτυχιακοί φοιτητές που έχουν προσληφθεί από την Εταιρεία Μικροτεχνολογίας Νάνιτζεν ετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε μια πρωτοποριακή έρευνα βιολογίας. Αλλά κάτι ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου συμβαίνει στο εργαστήριο της Νάνιτζεν –και οι φοιτητές βρίσκονται ξαφνικά στη θέση των οργανισμών που συνήθως μελετούν… Τώρα ο μόνος τους στόχος είναι η επιβίωση. Και μόνο τους όπλο οι γνώσεις τους γιΆ αυτό τον μικροσκοπικό αλλά απίστευτα φονικό κόσμο που ξαφνικά τους περιβάλλει…

Ο συγγραφέας που ζωντάνεψε τους δεινοσαύρους στο Jurassic Park στέλνει τώρα τους ήρωές του σε μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια στον μικρόκοσμο. Επιστημονικά δεδομένα και μυθοπλασία αναμειγνύονται με τον ακαταμάχητο τρόπο του Μάικλ Κράιτον, σ’ ένα εξαιρετικό βιβλίο που ολοκλήρωσε μετά το θάνατό του ο Ρίτσαρντ Πρέστον.


Τη μετάφραση έχει κάνει ο Σταύρος Νικολάου.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου