Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο Καταζητούμενος: Ο Τζακ Ρίτσερ επιστρέφει!



Ο «ακαταμάχητος περιπλανώμενος ιππότης του σήμερα», όπως τον χαρακτήρισε το Publishers Weekly, ο πιο «cool» χαρακτήρας σειράς μυθιστορημάτων, όπως υποστηρίζει ο Stephen King, που έχει κερδίσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τον δημιουργό του, Lee Child, έναν από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς του σύγχρονου αστυνομικού, επιστρέφει σε μια ακόμη συναρπαστική περιπέτεια: «Ο Καταζητούμενος» (A Wanted Man)

Ο Τζακ Ρίτσερ είναι ένας μοναδικός ήρωας που με τις περιπέτειές του έχει γράψει ιστορία στην αστυνομική λογοτεχνία. Στο νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα του Lee Child, ο Τζακ Ρίτσερ είναι για ακόμη μια φορά «ο Κλιντ Ίστγουντ, ο Μπρους Γουίλις και ο Μελ Γκίμπσον τρία σε ένα» (Irish Times), ενώ «γραφή λιτή αλλά προσεγμένη, δράση έντονη αλλά καλά ζυγισμένη και πρωτότυπη, ευφυής πλοκή» (New York Times) υπόσχονται να στείλουν ξανά την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ένα βιβλίο-απόλαυση όχι μόνο για τους αφοσιωμένους φίλους του Ρίτσερ αλλά και για όλους εκείνους που αγαπάνε το καλό αστυνομικό μυθιστόρημα.


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Αν είσαι τόσο μεγαλόσωμος και εκφοβιστικός όσο ο Τζακ Ρίτσερ –και επιπλέον έχεις και μια πρόσφατα σπασμένη μύτη– δεν έχεις πολλές πιθανότητες να σε πάρουν όταν κάνεις οτοστόπ. Όμως ο Ρίτσερ έχει μια σοβαρή εκκρεμότητα που τον περιμένει στη Βιρτζίνια, γι’ αυτό δεν το βάζει κάτω. Ώσπου κάποια στιγμή, ένα αυτοκίνητο σταματάει επιτέλους μπροστά του. Επιβάτες του είναι δυο άντρες και μια γυναίκα.

Μέσα σε λίγα κιόλας λεπτά γίνεται φανερό πως όλοι τους λένε ψέματα για τα πάντα –και λίγο πιο κάτω πέφτουν σε μπλόκο της αστυνομίας στον αυτοκινητόδρομο. Κάτι έχει συμβεί και οι αστυνομικοί αναζητούν τους δράστες…

Θα περάσουν επειδή οι τρεις είναι αθώοι; Ή μήπως επειδή τώρα έχουν γίνει τέσσερις; Μήπως ο Ρίτσερ τους χρησιμεύει απλώς για προκάλυμμα;


Με τη χαρακτηριστική του αλάθητη πλοκή και μια αγωνία που κάνει τους παλμούς να ανεβαίνουν, το Ο Καταζητούμενος είναι ένας ακόμη συγγραφικός θρίαμβος του Lee Child.


Τη μετάφραση έχει κάνει η Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου