Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Γαλάζια Ώρα: Η πιο σκοτεινή στιγμή της ημέρας είναι αυτή

 


Tο πρώτο της μυθιστόρημα, το εκδοτικό φαινόμενο Το Κορίτσι του Τρένου, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 50 γλώσσες, κατέκτησε την πρώτη θέση στις λίστες των μπεστ σέλερ πολλών χωρών, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 23 εκατομμύρια αντίτυπα, και μεταφέρθηκε με εξαιρετική επιτυχία στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστρια την Έμιλι Μπλαντ. Τα επόμενα θρίλερ της, Στην Παγίδα του Νερού και Φωτιά που Σιγοκαίει, σημείωσαν εξίσου μεγάλη και άμεση επιτυχία.

Τώρα, η Πόλα Χόκινς έρχεται στα BELL με το τέταρτο βιβλίο της, «το καλύτερο μυθιστόρημα που έχει γράψει μέχρι σήμερα» (The Guardian), το Γαλάζια Ώρα. Η φιλία, ο έρωτας και η επιθυμία, τα σφάλματα της μνήμης, η αναζήτηση του νοήματος της ζωής και η σύγκρουση μεταξύ της ανάγκης μας να ανήκουμε κάπου και της επιθυμίας μας να δραπετεύσουμε σε ένα απομακρυσμένος μέρος όπου θα μπορέσουμε να ζήσουμε απαλλαγμένοι από τις απαιτήσεις των άλλων, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγει η αγαπημένη συγγραφέας σ’ αυτό το ατμοσφαιρικό και συναρπαστικά αινιγματικό θρίλερ. 

Έχοντας ξεχωρίσει τη λογοτεχνική γραφή και την αφηγηματική δεινότητά της, κριτικοί και αναγνώστες τοποθετούν την Πόλα Χόκινς στην κορυφή της λίστας των σύγχρονων συγγραφέων θρίλερ και η έκδοση της Γαλάζιας Ώρας (στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις πρώτες αγγλόφωνες εκδόσεις σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο) είναι αναμφισβήτητα η πιο απολαυστικά σκοτεινή στιγμή της χρονιάς!


Από το οπισθόφυλλο


Η πιο σκοτεινή στιγμή της ημέρας για να είσαι μόνος σου…

Καλώς ήρθατε στο Έρις. Το νησί με το ένα σπίτι, τη μία κάτοικο, τη μία έξοδο. Αποκομμένο από την υπόλοιπη Σκωτία για δώδεκα ώρες κάθε μέρα.

Κάποτε ζούσε εδώ η Βανέσα. Διάσημη εικαστικός, της οποίας ο ξεδιάντροπα άπιστος σύζυγος χάθηκε από προσώπου γης πριν από είκοσι χρόνια.

Τώρα ζει εδώ η Γκρέις. Ένα μοναχικό πλάσμα της παλίρροιας, βολεμένο στην απομόνωσή του.

Μια αναπάντεχη και σοκαριστική ανακάλυψη σε μια γκαλερί στο μακρινό Λονδίνο φέρνει έναν επισκέπτη στο νησί.

Και τώρα τα μυστικά του Έρις κινδυνεύουν να βγουν στην επιφάνεια…


Η Πόλα Χόκινς, η συγγραφέας του #1 παγκόσμιου bestseller Το Κορίτσι του Τρένου, επιστρέφει με ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα που θυμίζει τις καλοδουλεμένες ιστορίες σασπένς της Σίρλεϊ Τζάκσον και της Πατρίσια Χάισμιθ. Το Γαλάζια Ώρα είναι το πιο αγωνιώδες και δυνατό θρίλερ που έχει γράψει μέχρι σήμερα και έρχεται να εδραιώσει τη θέση της Χόκινς μεταξύ των μυθιστοριογράφων που κεντούν με λεπτή δεξιοτεχνία τις αποχρώσεις και το ύφος τους.


Κριτικές


«Μακράν η καλύτερη Πόλα Χόκινς μέχρι στιγμής –ένα εξαιρετικά αγωνιώδες, αλησμόνητο θρίλερ». — Lee Child

«Μου θύμισε Ντι Μοριέ: η τέχνη, το νησί, οι εξαφανισμένοι σύζυγοι… Ένα συγκλονιστικό έργο, που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου». — Mick Herron

«Το Γαλάζια Ώρα είναι ένα ατμοσφαιρικό, κομψό θρίλερ, ένα κουτί γεμάτο αινίγματα, με μια απολαυστικά εφευρετική υπόθεση. Μου αρέσουν οι ιστορίες μυστηρίου με ένα κλειδωμένο δωμάτιο –ένα κλειδωμένο νησί στην περίπτωσή μας– και η Πόλα Χόκινς μας έδωσε ένα εξαιρετικό αφήγημα του είδους».  —Liz Moore, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times "Long Bright River"

«Αναμφίβολα το καλύτερο μυθιστόρημα που έχει γράψει μέχρι σήμερα». — The Guardian.

«Θαύμα! Η Πόλα Χόκινς δημιούργησε άλλο ένα εντυπωσιακό, έντονα συναισθηματικό παραμύθι γεμάτο σασπένς και ψυχολογική ενόραση. Διάβασα τη Γαλάζια Ώρα  μέσα σε μια μέρα, καταγοητευμένη, ανακαλύπτοντας ότι δεν είναι απλώς ένα βιβλίο αγωνίας. Είναι μια αριστουργηματική εξερεύνηση της φύσης των εμμονών και μια συναρπαστική αφηγηματική απεικόνιση του πώς μια εικαστικός γεννά το έργο της και το κληροδοτεί στον κόσμο. Το αγάπησα». —Angie Kim, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times "Happiness Falls and Miracle Creek"

«Ένα ατμοσφαιρικά και θαυμαστά ανατρεπτικό μυθιστόρημα –η Πόλα Χόκινς επιστρέφει για να εξετάσει τη σημασία του κληροδοτήματος και του πώς ο άνθρωπος μπορεί να κινήσει όρη για να νιώσει ότι ανήκει κάπου. Το Γαλάζια Ώρα χτίζει έναν λαβύρινθο εκπλήξεων, που δεν παύουν να μας ξαφνιάζουν μέχρι την τελευταία σελίδα». —Danya Kukafka, συγγραφέας του "Notes on an Execution"


Πληροφορίες για το βιβλίο


Γαλάζια Ώρα (The Blue Hour) της Paula Hawkins

Μετάφραση: Βασιλική Κουρή

Τιμή: €16,60 ● Σελίδες: 360 ● ΙSBN:  978-960-507-189-9








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου