Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Ο Αφανιστής: Δεν κατέβηκε ποτέ από το τρένο. Πού πήγε;

 

Κάθε βιβλίο του και μια συγκλονιστική, σκοτεινή υπόθεση εξαφάνισης που καλείται να ξεδιαλύνει ο ερευνητής εξαφανισμένων προσώπων Ντέιβιντ Ράικερ. Τα μυθιστορήματα του Τιμ Γουίβερ έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες, έχουν πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και έχουν προταθεί για πολλά σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία, μεταξύ των οποίων τα National Book Awards, Dagger in the Library και Ian Fleming Steel Dagger της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου.

Μετά τις πρώτες δύο «Υποθέσεις Εξαφανισμένων Προσώπων» (το Κυνηγώντας τους Νεκρούς, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2020 και το Στις Ράγες των Νεκρών, που κυκλοφόρησε το 2021), ο Γουίβερ επιστρέφει με το τρίτο, πολυαναμενόμενο βιβλίο της σειράς, Ο Αφανιστής. Αυτή τη φορά, ο ερευνητής Ντέιβιντ Ρέικερ προσπαθεί να ανακαλύψει τι συνέβη σ’ έναν κάτοικο του Λονδίνου, ο οποίος ένα πρωινό ανέβηκε σ’ ένα τρένο του Υπόγειου Σιδηρόδρομου και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Αν αγαπάτε τα βιβλία που έχουν αγωνία, μυστήριο και ανατροπές μέχρι την τελευταία σελίδα, μόλις ανακαλύψατε το επόμενο ανάγνωσμά σας!
                                                                                    

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Για εκατομμύρια Λονδρέζους, το πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου είναι σαν όλα τ’ άλλα. Όχι όμως και για τον Σαμ Ρεν. Μία ώρα αφότου φεύγει από το σπίτι του, μπαίνει σ’ ένα τρένο του Υπόγειου Σιδηρόδρομου και δεν κατεβαίνει ποτέ. Δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες. Κανένα ίχνος του στις κάμερες ασφαλείας. Έξι μήνες αργότερα, εξακολουθεί να αγνοείται.

Χωρίς επιλογές και απελπισμένη για απαντήσεις, η σύζυγος του Σαμ, Τζούλια, προσλαμβάνει τον Ντέιβιντ Ρέικερ για να τον εντοπίσει. Ο Ρέικερ έχει χτίσει την καριέρα του βρίσκοντας ανθρώπους που χάθηκαν. Ξέρει πώς σκέφτονται. Και, στις υποθέσεις αγνοουμένων, η μοναδική βεβαιότητα είναι ότι όλοι έχουν κάτι να κρύψουν. Σ’ αυτή την υπόθεση, όμως, τα μυστικά φτάνουν πιο βαθιά απ' ό,τι  θα φανταζόταν κανείς.

Καθώς ο Ρέικερ αρχίζει να υποψιάζεται ότι ακόμη και η αστυνομία τού λέει ψέματα, γίνεται ξεκάθαρο ότι κάποιος παρακολουθεί. Κάποιος που ξέρει τι συνέβη στον Υπόγειο εκείνη τη μέρα. Και, με τον Ρέικερ στο στόχαστρο, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα μυστικά του Σαμ για τον εαυτό του.


Ο Αφανιστής είναι το τρίτο βιβλίο της καθηλωτικής #1 bestselling σειράς του Τιμ Γουίβερ με υποθέσεις εξαφανισμένων προσώπων.

Κριτικές


«Τα βιβλία του Γουίβερ γίνονται κάθε φορά και καλύτερα –γεμάτα ένταση, πολύπλοκα, γραμμένα με στιλ αλλά και φροντίδα». –Guardian

«Ένα βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας με ρέουσα και στιβαρή γραφή... Ο Τιμ Γουίβερ δένει μεταξύ τους  φαινομενικά αποκλίνοντα γεγονότα με πειστική ευκολία».  –Crime Fiction Lover

Πληροφορίες για το βιβλίο

Ο Αφανιστής (Vanished) του Tim Weaver
[Υποθέσεις Εξαφανισμένων Προσώπων #3]

Μετάφραση: Κατερίνα Ασήμου

Τιμή: €10,90 ● Σελίδες: 440 ● ΙSBN:  978-960-507-157-8Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου