Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Οι Γιοι του Νείλου: Η μαγεία των θεών. Η προδοσία των ανθρώπων.

 

Το τρίτο βιβλίο του αξεπέραστου Wilbur Smith 

στην επική σειρά της αρχαίας Αιγύπτου.

Αν είστε από τους αναγνώστες εκείνους που μόλις ξεκίνησαν το επικό ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο είστε πολύ τυχεροί, γιατί ξεναγός σας είναι ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της μυθιστοριογραφίας του 20ου αιώνα, ο μοναδικός Γουίλμπουρ Σμιθ! Η #1 αυτή σειρά βιβλίων, με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων αντιτύπων σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκίνησε με τα Ο Θεός Ποταμός και Ο Έβδομος Πάπυρος και συνεχίζεται τώρα με το Οι Γιοι του Νείλου –μια συναρπαστική πολυσέλιδη περιπέτεια, που ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας έναν αρχαίο κόσμο γεμάτο αντιθέσεις, κινδύνους, πάθη και δολοπλοκίες.

Τα μυθιστορήματα του Γουίλμπουρ Σμιθ που διαδραματίζονται στην αρχαία Αίγυπτο θεωρούνται πια σύγχρονα κλασικά, ενώ οι επανεκδόσεις των βιβλίων αυτών ολοκληρώνονται τον Μάιο, με την κυκλοφορία του τέταρτου βιβλίου της σειράς, Η Κατάρα του Νείλου

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Κρυμμένος κάπου στην αχανή έρημο της Βόρειας Αφρικής, ο Τάιτα, μετά το θάνατο της αγαπημένης του βασίλισσας Λοστρίς, ζει για χρόνια αφιερωμένος στην προσευχή και τη μελέτη. Έχει γίνει ο Μάγος, κοινωνός της απόκρυφης γνώσης των αρχαίων θεών και μύστης του υπερφυσικού.

Τώρα, όμως, το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει. Κι ο Τάιτα αφήνει την απεραντοσύνη της ερήμου για να γυρίσει στον κόσμο των ανθρώπων και να αναλάβει την εκπαίδευση του νεαρού πρίγκιπα Νεφέρ, γιου του φαραώ Ταμώς και εγγονού της Λοστρίς.

Έχοντας εμπιστευτεί το γιο του στον Τάιτα, ο Ταμώς φεύγει ήσυχος για την εκστρατεία του εναντίον των Υξώς. Πίσω του, όμως, εξυφαίνεται μια σκοτεινή συνωμοσία που έχει στόχο τον ίδιο και το διάδοχό του. Και ο Τάιτα πρέπει να επιστρατεύσει όλη τη σοφία και το κουράγιο του σε μια τιτάνια αναμέτρηση με τις δυνάμεις του Κακού, από την οποία θα κριθεί όχι μόνο η ζωή του νεαρού προστατευόμενού του αλλά και η μοίρα ολόκληρου του βασιλείου του Νείλου.

Συνεχίζοντας το μύθο του Θεού Ποταμού και του Έβδομου Πάπυρου, ο Wilbur Smith ζωντανεύει και πάλι την αρχαία Αίγυπτο σ’ ένα μυθιστόρημα γεμάτο γλαφυρές περιγραφές μαχών και μηχανορραφιών, δυνατά αισθήματα, πάθη και συναρπαστικούς χαρακτήρες. Ένα αριστούργημα της αφήγησης από τον πιο δημοφιλή σύγχρονο συγγραφέα περιπετειών στον κόσμο.

Κριτικές


«Η αναπαράσταση της Αιγύπτου είναι εξαιρετικά τεκμηριωμένη, ζωντανή και απόλυτα πιστευτή.  Το νέο μυθιστόρημα του μεγάλου παραμυθά ακτινοβολεί με όλη τη δύναμη και το μεγαλείο της αρχαίας Αιγύπτου». -Library Journal 


«Ο Smith είναι καταπληκτικός αφηγητής και η γοργή δράση και η συναρπαστική πλοκή θα γοητεύσουν ακόμη κι εκείνους που συνήθως δεν διαβάζουν ιστορικά μυθιστορήματα». -Booklist

 

Πληροφορίες για το βιβλίο

Οι Γιοι του Νείλου (Warlock) του Wilbur Smith
Μετάφραση: Πητ Κωνσταντέας

Τιμή: €21,10 ● Σελίδες: 696 ● ΙSBN:  978-960-620-452-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου