Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ο Έβδομος Πάπυρος: Το κυνήγι ενός αμύθητου θησαυρού. Ο αγώνας για την επιβίωση.

 

Το δεύτερο βιβλίο του σπουδαίου αφηγητή στην επική σειρά της Αιγύπτου.

Το επικό ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο συνεχίζεται! Μετά το #1 bestseller Ο Θεός Ποταμός, ο αξεπέραστος Wilbur Smith παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της διάσημης πολυδιαβασμένης σειράς του που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο. Ο Έβδομος Πάπυρος είναι «ένα εκπληκτικό κυνήγι θησαυρού… μια περιπέτεια ασταμάτητης δράσης» (Daily Express), ένα μυθιστόρημα με «ιδιοφυή πλοκή και συναρπαστική αφήγηση» (Daily Mail). 

Είναι γεγονός πως καμιά «ανεμοθύελλα της ερήμου δεν θα μπορούσε να κάνει τις σελίδες να γυρίζουν πιο γρήγορα απ’ όσο η μαεστρία του Smith» (Independent on Sunday) και, ευτυχώς, όταν θα τελειώσετε την ανάγνωση δε θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για τη συνέχεια της ιστορίας. Γιατί τα επόμενα δύο βιβλία της σειράς, Οι Γιοι του Νείλου και Η Κατάρα του Νείλου, θα επανακυκλοφορήσουν τον Απρίλιο.


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Έχει γραφτεί τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν. Απομεινάρι ενός κόσμου χαμένου στα βάθη της ιστορίας, ο έβδομος πάπυρος κρύβει το μυστικό ενός αμύθητου θησαυρού…


Ο αρχαιολόγος Ντουρέντ αλ Σίμα και η όμορφη γυναίκα του ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν τον τάφο της βασίλισσας Λοστρίς. Κι εκεί, σε μια μυστική κρύπτη, βρήκαν τα χειρόγραφα όπου ο πολυμήχανος Τάιτα κατέγραφε την ταφή του Φαραώ Μαμώς με όλα τα μυθικά του πλούτη. Αλλά η ανακάλυψη αυτή θα στοιχίσει τη ζωή του Ντουρέντ, ο οποίος πέφτει θύμα αδίστακτων δολοφόνων που θέλουν να κλέψουν το μυστικό του θησαυρού. Συντετριμμένη από το θάνατο του άντρα της, η Ρόγιαν στρέφεται για βοήθεια στον διάσημο Άγγλο αρχαιολόγο Νίκολας Κουίντον-Χάρπερ.


Μαζί του βρίσκει το κουράγιο να συνεχίσει την έρευνα που σύντομα τους οδηγεί στην Αιθιοπία, στην αφιλόξενη και άγρια περιοχή του φαραγγιού Αμπάι, στον Γαλάζιο Νείλο. Εκεί, θα έρθουν πάλι αντιμέτωποι με τους ανθρώπους που σκότωσαν τον Ντουρέντ. Και το κυνήγι του θαμμένου θησαυρού θα μετατραπεί σ’ έναν αγώνα ζωής και θανάτου, καθώς ο έβδομος πάπυρος αποκαλύπτει ένα ένα τα μυστικά του…


Ο αξεπέραστος Wilbur Smith επιστρέφει για δεύτερη φορά στην αρχαία Αίγυπτο, μετά το #1 bestseller Ο Θεός Ποταμός, και μας προσφέρει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο πάθη, ίντριγκες, ανατροπές και ασταμάτητη δράση.

Κριτικές


«Στον Έβδομο Πάπυρο, όπως σε όλα τα μυθιστορήματα του Wilbur Smith, η πλοκή εξελίσσεται με συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές… Αντάξια συνέχεια του Θεού Ποταμού, αυτή η επική περιπέτεια κρατάει συνεπαρμένο τον αναγνώστη μέχρι την εκρηκτική της κορύφωση».
The Washington Post Book World
 

«Ένας καταξιωμένος συγγραφέας στην κορυφαία στιγμή του».
Kirkus Reviews


Πληροφορίες για το βιβλίο


Ο Έβδομος Πάπυρος (The Seventh Scroll) του Wilbur Smith
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

 
Τιμή: €19,90 ● Σελίδες: 696 ● ΙSBN:  978 960 620 438 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου