Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Βάλε Ένα Φύλακα: Η συνέχεια του παγκόσμιου best seller «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» κυκλοφορεί σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου


•    #1 Best Seller σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του.
•    Το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς σε πάνω από 30 χώρες όπου εκδόθηκε ή πρόκειται να εκδοθεί!
•   Η Χάρπερ Λη έγραψε το Βάλε Ένα Φύλακα πριν το βραβευμένο με Πούλιτζερ Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια και επί πολλά χρόνια το χειρόγραφο ήταν ξεχασμένο.

Είναι το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς, με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεων από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυκλοφορίας του σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία τον περασμένο Ιούλιο, και έφτασε στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις BELL!

Πρόκειται για το νέο, πολυσυζητημένο βιβλίο της Harper Lee, Βάλε Ένα Φύλακα (Go Set a Watchman), το οποίο από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, μέχρι σήμερα, βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις στις λίστες των best sellers. Έχει ήδη -ή πρόκειται να- εκδοθεί σε πάνω από 30 χώρες, ενώ πριν από λίγες μέρες ανακηρύχθηκε «Καλύτερο Βιβλίο του 2015» στη μεγάλη ετήσια ψηφοφορία του Goodreads –του μεγαλύτερου ιστότοπου για το βιβλίο στον κόσμο– Goodreads Choice Awards 2015.  Τα Goodreads Choice Awards 2015 είναι τα μοναδικά διεθνή βραβεία που απονέμονται στα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από τους ίδιους τους αναγνώστες και το Βάλε Ένα Φύλακα κέρδισε τον τίτλο «Best Book of 2015» στην κατηγορία της πεζογραφίας καθώς υπερψηφίστηκε από 31.093 αναγνώστες!

Η Harper Lee είναι η συγγραφέας του θρυλικού Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια –ένα από τα σπουδαιότερα και δημοφιλέστερα βιβλία της αμερικανικής λογοτεχνίας, που διαβάζεται μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο διατηρώντας αμείωτη τη φρεσκάδα και τη δύναμή του, και το οποίο χάρισε στην συγγραφέα του το Βραβείο Πούλιτζερ το 1961.

Το Βάλε Ένα Φύλακα, στο οποίο ξανασυναντάμε τη Σκάουτ και τους άλλους ήρωες της Harper Lee, δύο δεκαετίες αργότερα, είναι στην πραγματικότητα το πρώτο της βιβλίο. Η συγγραφέας συνέλαβε αρχικά την ιστορία της ενήλικης Σκάουτ, αλλά οι αναφορές στην παιδική της ηλικία στο Νότο συνάρπασαν την επιμελήτρια του εκδοτικού της οίκου τόσο ώστε τη συμβούλεψε να τις αναπτύξει σε μια ξεχωριστή ιστορία, που έγινε το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια. Ύστερα, το Βάλε Ένα Φύλακα ξεχάστηκε, για να ανακαλυφθεί μόλις πρόσφατα από τη δικηγόρο της συγγραφέως σ’ ένα φάκελο με άλλα έγγραφα. Η Harper Lee αποφάσισε να το εκδώσει χωρίς επεμβάσεις και αλλαγές, όπως ακριβώς γράφτηκε, ενώ η είδηση για την εύρεση του χειρογράφου και την έκδοσή του έγινε πρώτο θέμα διεθνώς και προκάλεσε φρενίτιδα στον εκδοτικό κόσμο.

Οι Εκδόσεις BELL, που γνώρισαν την Harper Lee στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τη δεκαετία του ’80 και από τότε κρατούν πάντοτε διαθέσιμο το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια στη χώρα μας, υπόσχονται μια νέα υπέροχη αναγνωστική εμπειρία με το Βάλε Ένα Φύλακα που βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις 3 Δεκεμβρίου 2015, σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου.


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η Σκάουτ επιστρέφει στο Μέικομπ της Αλαμπάμα!

Από τη συγγραφέα του βραβευμένου με Πούλιτζερ Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια, ένα νέο μυθιστόρημα που η πρόσφατη δημοσίευσή του αποτέλεσε παγκόσμιο εκδοτικό γεγονός. 

Η πολυαγαπημένη ηρωίδα της Χάρπερ Λη, η Σκάουτ, νεαρή γυναίκα πια, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στο Μέικομπ για να επισκεφτεί τον πατέρα της, Άτικους. Οι γλυκόπικρες αναμνήσεις την κατακλύζουν. Αλλά η επίσκεψή της παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή, όταν ανακαλύπτει ορισμένες άβολες αλήθειες για τους πιο αγαπημένους της ανθρώπους και όλες οι αξίες και τα πιστεύω της τίθενται ξαφνικά υπό αμφισβήτηση… 

Ξαναζωντανεύοντας τους θρυλικούς χαρακτήρες του Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια στη δεκαετία του 1950, μια εποχή μεγάλων κοινωνικών εντάσεων για την Αμερική, το Βάλε Ένα Φύλακα είναι ένα δυνατό, βαθιά συγκινητικό και απολύτως επίκαιρο βιβλίο για το ρατσισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευθύνη της προσωπικής επιλογής. 

Ένα μυθιστόρημα σοφίας, ανθρωπιάς, πάθους και χιούμορ, απαραίτητο για μια ολοκληρωμένη κατανόηση του έργου της Χάρπερ Λη, καθώς δεν επιβεβαιώνει απλώς το διαχρονικό μεγαλείο του Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια, αλλά λειτουργεί ως το απόλυτο συμπλήρωμά του, προσδίδοντας νέο βάθος και νόημα σε ένα από τα αξιολογότερα έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας. 


Παρουσίαση του βιβλίου στις 14 Δεκεμβρίου 2015

Η επίσημη παρουσίαση του Βάλε ένα Φύλακα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 7.30 μ.μ., στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου