Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κρύο Δέρμα: Έφτασε η ώρα να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο εφιάλτη της…

 

Έχει ασυνήθιστα λευκό δέρμα, κόκκινα μαλλιά και τα γυαλιά ηλίου δεν βγαίνουν στιγμή από τα μάτια της. Από την πρώτη στιγμή, στο Βυθισμένος Ουρανός, καταλάβαμε ότι εδώ –σε καμιά περίπτωση– δεν έχουμε να κάνουμε με μια συνηθισμένη ηρωίδα. Είναι ασυμβίβαστη, πολλές φορές σκληρή, αλλά και ευάλωτη… Στο δεύτερο βιβλίο, Πύρινη Κόλαση, μάς πήρε από το χέρι και μας παρέσυρε σε μια ιστορία φόνων, εκδίκησης και ανατροπών. Μια ιστορία απ’ αυτές που δύσκολα ξεχνάει κανείς. Τώρα, η Στέλλα Άνταμς επιστρέφει για τρίτη και τελευταία φορά. Πίσω από το Κρύο Δέρμα κρύβεται ο μεγαλύτερος εφιάλτης της. Ένας αμείλικτος εχθρός που όλο αυτόν τον καιρό σχεδίαζε προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια την πιο ψυχρή εκδίκηση…

Η Κική Τσιλιγγερίδου ολοκληρώνει την τριλογία της Στέλλας Άνταμς με τον πιο συναρπαστικά αναπάντεχο τρόπο. 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


 

Ενώ η Αθήνα προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στο πέπλο της πρωτοφανούς παγωνιάς που την έχει καλύψει από άκρη σ’ άκρη, ένας σαδιστικός εκδικητής χωρίς πρόσωπο αναλαμβάνει να απονείμει τις πιο απάνθρωπες ποινές σε όσους ξεφεύγουν από τη δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός ξένου άντρα στην Αχαρνών θα αφήσει ένα αθώο παιδί τραυματισμένο και τρομοκρατημένο, ολομόναχο σε μια άγνωστη, αφιλόξενη, άγρια πόλη –και ευάλωτο σε όλους αυτούς που θα το αναζητούν για να το κάνουν να σωπάσει μια για πάντα.

Όμως εκείνο που περισσότερο από καθετί θα κάνει την καρδιά της αστυνόμου Στέλλας Άνταμς να τρέμει από τη φρίκη είναι η εμφάνιση, με σάρκα και οστά αυτή τη φορά, του μεγαλύτερου εφιάλτη της, ενός εφιάλτη που πια είναι εδώ, στην ίδια της την πόλη, και ζητά επίμονα αίμα, πόνο και εκδίκηση…

Σε μία ανελέητη κούρσα με τον χρόνο, με μόνο της σύμμαχο απέναντι στους γρίφους και τα ερωτηματικά έναν άντρα με γκρίζο παρελθόν, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της: πόσο από τον εαυτό της θα θυσίαζε με τα ίδια της τα χέρια για να φέρει πίσω εκείνους που αγαπά;

Και πόσο μπορεί να πονάει κάτι τέτοιο;

Η τρίτη περιπέτεια της πιο μοντέρνας, αντισυμβατικής και ξεχωριστής εκπροσώπου της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό σας.

 

Έγραψαν για την Πύρινη Κόλαση



Η «Πύρινη κόλαση» είναι ένα σφιχτό, σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα, με αγωνία, σκληράδα, ωμές περιγραφές και αναπάντεχες ανατροπές, με ήρωες που εξελίσσονται διαρκώς μπροστά στα μάτια μας, και με μία ηρωίδα ομολογουμένως πέρα για πέρα ξεχωριστή. Η Στέλλα Άνταμς είναι μία νουάρ φεμινιστική φιγούρα, ανεξάρτητη, δυναμική, δυνατή, σκληρή αλλά και ευάλωτη. [...] Η Αθήνα, τα τοπόσημα, οι δρόμοι και τα μπαρ είναι όλα τους γνωστά ή έστω αναγνωρίσιμα, ταυτόχρονα αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι καινούργιο: κάτι βγαλμένο από ένα σκοτεινό, νυχτερινό, ανελέητο κόμικς για την πρωτεύουσα και τους ανθρώπους της. 

Ξενοφών Μπρουντζάκης, Το Ποντίκι



Η Στέλλα Άνταμς δεν χρειάζεται βοήθεια στις επιλογές της από κανέναν, ποτέ. Για τη Στέλλα Άνταμς η ζωή είναι Χόλιγουντ, οι στιγμές που αξίζουν είναι showtime. [...] Πιστή στη μυθολογία των υπερηρώων-τιμωρών, εμπνέει μια ανησυχητική αίσθηση εμπιστοσύνης: αν αδικήθηκες, θα εκδικηθεί για λογαριασμό σου – αρκεί να μη ρωτήσεις πώς.
Σαπφώ Καρδιακού, diastixo.gr


Οι ιστορίες της Στέλλας Άνταμς συνδυάζουν επιτυχώς τις ηρωίδες της Marvel με τη noir μυθοπλασία, τραβώντας την ιστορία στα άκρα της αντοχής της Στέλλας, που βασανίζεται από τους προσωπικούς δαίμονές της. Σε μια Αθήνα μετα-αποκαλυπτική, που φλέγεται από τον καύσωνα, η Στέλλα βασανίζει και βασανίζεται, σε αναζήτηση μιας προσωπικής κάθαρσης που δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα της.
Χίλντα Παπαδημητρίου, Book Press


Κινηματογραφικός ρυθμός, ζωντανοί διάλογοι που εξυπηρετούν την πλοκή, έντονες περιγραφές, εναλλαγές στο ύφος της αφήγησης που αποδεικνύουν την εξέλιξη της πένας της συγγραφέως, χαρακτήρες απτοί με οικείες αντιδράσεις, ανατροπές που εξάπτουν τη φαντασία, δυνατή κλιμάκωση των εξελίξεων, σε οδηγούν σε μια «Πύρινη κόλαση» από την οποία δεν ξέρεις αν θέλεις τελικά να ξεφύγεις.
Κέλλη Κρητικού, Athens Voice

Ο ρυθμός της δράσης είναι καταιγιστικός. Ο ρυθμός καταβύθισης στον ζοφερό κόσμο της Στέλλας Άνταμς είναι τρομακτικός. Ζούμε μαζί της τις φοβίες που την καταδιώκουν. Περπατάμε μαζί της στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού της. Πονάμε μαζί της όταν υφίσταται βία, αλλά γευόμαστε τη βρόμικη χαρά όταν εκδικείται. Είμαστε μαζί της σε κάθε βήμα, κάθε σκέψη, κάθε φόβο, κάθε πόνο.
Τάσος Γέροντας, Εξώστης


Έγραψαν για τον Βυθισμένο Ουρανό



Ασθματική, κινηματογραφική, ατμοσφαιρική γραφή, ανάγλυφοι ήρωες με όλη την ταραχή του παρόντος και τις πληγές του παρελθόντος, διαχρονικά πάθη και λάθη και μια σειρά από ενόχους με τον βασικό να ανατρέπεται μαζί με την ιστορία, κάθε στιγμή. Μαριονέτες οι πάντες μιας πανάρχαιας αλλά ταυτοχρόνως διαρκούς παρούσας γενεσιουργού σκηνής.
Ελένη Γκίκα, fractalart.gr


Ο γρήγορος ρυθμός, οι ανατροπές, η βία, η άκρατη δίψα για το χρήμα και ένας κύκλος αίματος που όλο απλώνεται, είναι στοιχεία δυνατά του βιβλίου, στοιχεία δοσμένα από μια γρήγορη, κοφτή, κινηματογραφική και ενίοτε ασθματική γραφή. [...] Αντισυμβατική, σοκαριστική με τις επιλογές της, ακραία πολλές φορές με τις αποφάσεις της, ανορθόδοξη στους τρόπους επίλυσης της υπόθεσης, αλλά… αυτή είναι η Στέλλα Άνταμς. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.
Μαρία Κουλούρη, Vivlia4U

Ένα βιβλίο που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει σενάριο blockbuster ταινίας τύπου Die Hard. Τα έχει όλα: φόνο, τρομοκράτες, Αμερική, Ελλάδα, φοβερούς ήρωες σκιαγραφημένους εξαιρετικά, δράση, κορύφωση, plot twists. Με λίγα λόγια, συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Άντζη Κουνάδη, μεταφράστρια

Η Στέλλα Άνταμς είναι από τις καλύτερες, συμπαθέστερες, love-to-hate και hate-to-love ηρωίδες που έχω συναντήσει εδώ και πολλά χρόνια, οπότε από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν υπερβολικά απλά για μένα έτσι ώστε να απολαύσω στο έπακρο το βιβλίο.
Γιώργος Δάμτσιος, συγγραφέας

 

Πληροφορίες για το βιβλίο


Κρύο Δέρμα (Η τριλογία της Στέλλας Άνταμς - Βιβλίο 3) της Κικής Τσιλιγγερίδου

Τιμή: €9,90 ● Σελίδες: 416 ● ΙSBN:  978-960-507-145-5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου