Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη: Η τέχνη του να μεγαλώνεις

 


Mετά την τεράστια επιτυχία του διεθνούς bestseller Πώς να Είσαι Παριζιάνα Όπου κι αν Βρίσκεσαι, η Caroline de Maigret (μοντέλο με διεθνή καριέρα, πρέσβειρα και εκπρόσωπος της Chanel από το 2013, καθώς και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών) και η Sophie Mas (παραγωγός κινηματογράφου που μοιράζει τη δουλειά της ανάμεσα στο Παρίσι και τις Ηνωμένες Πολιτείες) ενώνουν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους για να μας προσφέρουν ένα έξυπνο, αστείο, απολαυστικό βιβλίο-οδηγό για τις γυναίκες που μεγαλώνουν: για τις γυναίκες που είναι μεν μεγαλύτερες αλλά σίγουρα καλύτερες.  Αλλά, σε κάθε περίπτωση… μεγαλύτερες!Όταν, λοιπόν, ξυπνάς νιώθοντας υπέροχα και όλοι σού λένε πόσο κουρασμένη δείχνεις, όταν πηγαίνεις στο δερματολόγο για να τσεκάρεις μια κρεατοελιά κι εκείνος σε ρωτάει πού θέλεις να κάνεις το Botox, όταν κάποιος σου κάνει κομπλιμέντο για το λάγνο βλέμμα σου, ενώ εσύ στην πραγματικότητα απλώς μισοκλείνεις τα μάτια για να τον δεις χωρίς να φορέσεις τα γυαλιά σου… τότε μάλλον είσαι Μεγαλύτερη αλλά Καλύτερη, αλλά Μεγαλύτερη. Και το βιβλίο αυτό πρέπει να το διαβάσεις!
                                                                              

Από το οπισθόφυλλο

 

Από τις συγγραφείς του #1 bestseller Πώς να είσαι Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι, το νέο βιβλίο-οδηγός για όλα όσα σκέφτονται, νιώθουν και συμβουλεύουν οι έξυπνες, περπατημένες, υπέροχες μεγαλύτερες γυναίκες για τη ζωή, για τον έρωτα –για τα πάντα!

Το Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη διαθέτει το παιχνιδιάρικο χιούμορ και την έμπειρη καθοδήγηση που θα περίμενε κανείς από συγγραφείς με ελεύθερο πνεύμα όπως η Καρολίν ντε Μεγκρέ και η Σοφί Μας, εδώ όμως οι συμβουλές εστιάζονται στη νοοτροπία της Γαλλίδας καθώς δρασκελίζει ολοταχώς τα χρόνια. Οι  δύο συγγραφείς επιστρέφουν για να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον περιγράφοντας με διασκεδαστικό τρόπο το πώς ανακαλύπτουν ότι μετριάζουν την αγαπημένη τους συμπεριφορά του κακού κοριτσιού καθώς έρχονται αντιμέτωπες με θέματα όπως η ομορφιά, ο έρωτας, η γοητεία, αλλά και η καθημερινότητα, η οικογένεια, η εργασία και η εργένικη ζωή.


Η Καρολίν ντε Μεγκρέ και η Σοφί Μας παραμένουν οι ανατρεπτικές μποέμισσες που θα σου πουν όσα δεν περιμένεις ν’ ακούσεις, ακριβώς με τον τρόπο που θα ήθελες να τα ακούσεις. Θα σου πουν ότι τα πράγματα δεν είναι πια ίδια όταν ένας τριαντάρης σκάει στο πάρτι και δε σου ρίχνει ούτε μια ματιά· όταν ξυπνάς νιώθοντας υπέροχα και όλοι σού λένε πόσο κουρασμένη δείχνεις· και ότι ξέρεις πως έχεις πια μεγαλώσει όταν δε βλέπεις την ώρα να γυρίσεις σπίτι.  


Κόμπλεξ εναντίον αυτοπεποίθησης, αντίσταση εναντίον αποδοχής, πάθος εναντίον ηρεμίας –οι πνευματώδεις σύντομες αφηγήσεις των Ντε Μεγκρέ και Μας σκιαγραφούν τα διαφορετικά στάδια της ενηλικίωσης με τη ματιά της νοσταλγικής αλλά μοντέρνας γυναίκας. Από το αυστηρά προσωπικό παράδοξο ως το παραδόξως πάγκοινο, στο Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη αποτυπώνονται στιγμές της καθημερινής ζωής που θα κάνουν την αναγνώστρια να κατανεύσει, να ξινίσει τα μούτρα, να ξεκαρδιστεί στα γέλια.


Πληροφορίες για το βιβλίο


Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη (Older but better, but older) των Caroline de Maigret & Sophie Mas

Μετάφραση: Κατερίνα Ασήμου

Τιμή: €18,80 ● Σελίδες: 272 ● ΙSBN:  978-960-620-837-9  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου