Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Παράξενος Καιρός: Τέσσερα καθηλωτικά μικρά μυθιστορήματα από τον πολυβραβευμένο Joe Hill



Ο Τζο Χιλ, «ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς βιβλίων τρόμου» σύμφωνα με το περιοδικό Time, επιστρέφει με μια συλλογή τεσσάρων ανατριχιαστικών ιστοριών, μια αριστοτεχνικά δουλεμένη τετραλογία τρόμου, η οποία κατέκτησε τις λίστες των bestseller σε Ευρώπη και Αμερική. Με τον Παράξενο Καιρό ο συγγραφέας των #1 bestseller Ο Πυροσβέστης και Νοσφεράτου δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ένα διαφορετικό είδος αφήγησης και ξεσκεπάζει δεξιοτεχνικά το σκοτάδι που παραμονεύει κάτω την επιφάνεια της καθημερινής ζωής.

Οι τέσσερις ιστορίες της συλλογής όχι μόνο έχουν την ιδανική έκταση για να διαβαστούν μεμιάς, μία τη φορά, αλλά ξεδιπλώνουν «μια πραγματική καταιγίδα διαφορετικών τρόπων γραφής, από το βραδύκαυστο θρίλερ μέχρι το διακριτικά απόκοσμο αφήγημα επιστημονικής φαντασίας, όλα ειπωμένα με σταθερά δυνατή φωνή…» (USA Today).

Κι αν αναρωτιέστε, σε εποχές όπως η δική μας, όταν οι νυχτερινοί μας εφιάλτες ωχριούν μπροστά στις καταστάσεις φρίκης και τρόμου του πραγματικού κόσμου, πώς είναι δυνατό να τις ανταγωνιστεί ένας μυθιστοριογράφος; «Ο Τζο Χιλ σηκώνει το γάντι και ανταποκρίνεται σε αυτήν την πρόκληση με το νέο του βιβλίο Παράξενος Καιρός» (Washington Post). 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


 

Ο συγγραφέας του #1 bestseller των New York Times Ο Πυροσβέστης, Τζο Χιλ, παρουσιάζει τέσσερα καθηλωτικά μικρά μυθιστορήματα –από ιστορίες τρόμου που σου παγώνουν το αίμα μέχρι διεισδυτικές εξερευνήσεις της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Η «Φωτογραφία» διηγείται την ιστορία ενός εφήβου που απειλείται από το Φοίνικα, έναν κακοποιό με τατουάζ σε όλο του το σώμα και μια φωτογραφική μηχανή Polaroid ικανή να κλέβει τις αναμνήσεις των ανθρώπων…

Στην ιστορία «Απασφαλισμένος», ένας φύλακας ασφαλείας εμπορικού κέντρου σταματάει με κινηματογραφικό τρόπο ένα μακελειό και αναδεικνύεται σε ήρωα του σύγχρονου κινήματος υπέρ της οπλοκατοχής. Κάτω από το αμείλικτο φως της δημοσιότητας, ωστόσο, τα γεγονότα παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή, οδηγώντας τον στην παραφροσύνη και την απόγνωση…

Στο «Ψηλά», ένας νεαρός που ετοιμάζεται να βιώσει την εμπειρία του άλματος από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο… καταλήγει ναυαγός σε ένα απίστευτα στερεό σύννεφο, ένα νησί του Πρόσπερο από αναδευόμενους ατμούς που μοιάζει να διαθέτει δικό του νου και βούληση.

Μια αυγουστιάτικη μέρα στο Μπόλντερ του Κολοράντο, ανοίγουν οι ουρανοί και βρέχει καρφιά –αιχμηρά θραύσματα λαμπερών κρυστάλλων που κομματιάζουν κυριολεκτικά όποιον τυχαίνει να μην είναι προφυλαγμένος σε ασφαλές καταφύγιο. Η «Βροχή» εξερευνά αυτό το κλιμακούμενο περιστατικό που θυμίζει εικόνες Αποκάλυψης, καθώς τα σύννεφα των φονικών καρφιών απλώνονται απειλητικά πάνω από τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο. 



Πληροφορίες για το βιβλίο




Παράξενος Καιρός (Strange Weather) του Joe Hill

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

Τιμή: € 17,70 ● Σελίδες: 544 ● ΙSBN:  978-960-620-775-4


1 σχόλιο:

  1. Good day !!
    We are Christian Organization formed to help people in need of help,such as
    financial assistance, Do you need a loan to pay your bills? Do you need
    Personal Business Car or Student loans? Need a loan for various other
    purposes? If yes contact us today.
    Please these is for serious minded and God fearing People.
    Email: (jacksonwaltonloancompany@gmail.com)
    Text or call: +1-586-331-5557.
    Address is 68 Fremont Ave Penrose CO, 81240.

    ΑπάντησηΔιαγραφή