Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Οι Μακάριοι και το Σκοτεινό Πέπλο στη Θεσσαλονίκη και τη Νάουσα!


Δύο βιβλία, δύο συγγραφείς, διπλή παρουσίαση για τις Εκδόσεις BELL σε Θεσσαλονίκη και Νάουσα! Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι διπλές παρουσιάσεις των βιβλίων Οι Μακάριοι του Μάριου Δημητριάδη και Σκοτεινό Πέπλο του Γιώργου Δάμτσιου.

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 19:00, σας περιμένουμε στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στη Θεσσαλονίκη (Λ. Νίκης 3, τηλ.: 2310-226190).

Εκεί, για το Σκοτεινό Πέπλο θα μιλήσει ο καθηγητής δημιουργικής γραφής Αλέξανδρος Μυροφορίδης και για τους Μακάριους, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Άρης Δεληγιαννίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χάρης Νικολακάκης από τις Εκδόσεις BELL


 
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 19:00, σας περιμένουμε στο Café-βιβλιοπωλείο Hamlet στη Νάουσα (Πλατεία Καρατάσου 8).

Για τα βιβλία θα μιλήσουν ο δικηγόρος Απόστολος Αποστόλου, ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ζαφείρκος και ο Χάρης Νικολακάκης από τις Εκδόσεις BELL. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Μώκιου. Μουσική υπόκρουση: Roger Rovento.


 

Λίγα λόγια για τα δύο βιβλία


Σκοτεινό Πέπλο
Έχοντας ήδη δώσει το στίγμα τους στο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα και στο ελληνικό ψυχολογικό θρίλερ, οι Εκδόσεις BELL τολμούν και παρουσιάζουν την πρώτη ελληνική σειρά περιπέτειας! Με φόντο τη Θεσσαλονίκη, τo Σκοτεινό Πέπλο του Γιώργου Δάμτσιου είναι ένα γρήγορο, δυνατό μυθιστόρημα δράσης που φιλοδοξεί να ανοίξει ένα νέο δρόμο σε ένα από τα πιο δημοφιλή λογοτεχνικά είδη με το οποίο δεν έχει ασχοληθεί ξανά Έλληνας συγγραφέας – μέχρι σήμερα. 

Οι Μακάριοι
Με στόχο να αναδειχθεί και να στηριχθεί η ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και του τρόμου, οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν το νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα του Μάριου Δημητριάδη, Οι Μακάριοι. Οι Μακάριοι είναι μια συναρπαστική μεταφυσική ιστορία, ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα τρόμου, όπου το πιο σκοτεινό κακό έρχεται από το παρελθόν για να μας θυμίσει ότι οι αρχαίοι θεοί βρίσκονταν πάντα ανάμεσά μας...   

 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς


 
Ο Γιώργος Δάμτσιος γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα, όπου εξακολουθεί να διαμένει με τη σύζυγό του Αναστασία και τα δύο παιδιά τους. Έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα τα μυθιστορήματα Μέχρι την τελευταία του ανάσα (Εκδόσεις Momentum), Το τρίπτυχο των ευχών (Εκδόσεις Πηγή) και Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών (σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Δημητριάδη, Εκδόσεις Λυκόφως), το λογοτεχνικό/μουσικό πρότζεκτ The Metal Chapters Vol. I, και πάλι σε συνεργασία με τον Μάριο Δημητριάδη, καθώς και τη συλλογή διηγημάτων Μυστικά στο λυκόφως (Εκδόσεις Λυκόφως). Έχει συμμετάσχει επίσης σε οχτώ συλλογές διηγημάτων. Πέρα από τη συγγραφή, του αρέσει να διαβάζει μανιωδώς, ενώ είναι λάτρης της heavy metal, του gaming και του αθλητισμού. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria, αρθρογραφεί τακτικά στον ιστότοπο nyctophilia.gr, ενώ πραγματοποιεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής για λογαριασμό της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας. Επισκεφθείτε τον προσωπικό του ιστότοπο, georgedamtsios.com, και αναζητήστε τον στο Facebook και στο Goodreads.

Ο Μάριος Δημητριάδης κατάγεται από τον Ασκό Θεσσαλονίκης και έχει κάνει σπουδές γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μόνιμα με τη σύζυγό του. Διδάσκει κλασική και ηλεκτρική κιθάρα και είναι λάτρης της heavy metal, των ταξιδιών και των ταινιών τρόμου. Είναι ένας από τους ιδρυτές του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria και αρθρογραφεί στον ιστότοπο Nyctophilia. Του αρέσει η λογοτεχνία τρόμου και μυστηρίου και έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Σκοτεινές Μέρες (Εκδόσεις λογεῖον), Αγκαλιάζοντας το έρεβος (Το ανώνυμο βιβλίο) και τα συνεργατικά βιβλία Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών (Εκδόσεις Λυκόφως) και The Metal Chapters Volume One (Εκδόσεις Πηγή) με τον Γιώργο Δάμτσιο. Διηγήματά του έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς «Κόρες της Νύχτας» (Nightread-Diavasame.gr), «Larry Niven 2015» (Συμπαντικές Διαδρομές), «Άγνωστο» (Εκδόσεις Ανάτυπο), «Με κομμένη την ανάσα» (120 λέξεις) και «Ζόμπι στην Ελλάδα» (Εκδόσεις iWrite), τα οποία εκδόθηκαν στις αντίστοιχες συλλογές, και ιστορίες του περιλαμβάνονται στις ανθολογίες διηγημάτων Ψίθυροι μέσα στη νύχτα (Nyctophilia.gr), Τρόμος (Εκδόσεις Ανάτυπο), Αντίθετο ημισφαίριο 4 (Gamecraft) και Ημερολόγια Ψυχοπλάνης (Εκδόσεις Rising Star).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου